Szerencsés csapat ez a Celtic. Nagyon szerencsés...

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2012.11.21. 12:11
Az elmúlt két csoportmeccsen bebizonyítottuk: egyértelműen jobb csapat vagyunk mind a Szpartak Moszkvánál, mind pedig a Celticnél. De vagyunk-e...

Az elmúlt két csoportmeccsen bebizonyítottuk: egyértelműen jobb csapat vagyunk mind a Szpartak Moszkvánál, mind pedig a Celticnél. De vagyunk-e annyira jók, hogy két beleszarós idegenbeli meccsel is továbbjussunk? Két hét múlva Barcelonában, a harmadik vendégségbeli jelenésünknél megmutathatjuk.Az elmúlt két csoportmeccsen bebizonyítottuk: egyértelműen jobb csapat vagyunk mind a Szpartak Moszkvánál, mind pedig a Celticnél. De vagyunk-e annyira jók, hogy két beleszarós idegenbeli meccsel is továbbjussunk? Két hét múlva Barcelonában, a harmadik vendégségbeli jelenésünknél megmutathatjuk.

A képlet nem volt túl bonyolult. Vagy legyőzzük a Celticet, vagy már tegnap este visszasorolást nyerünk az Európa ligába. Isten őrizz, hogy fanyalogjak, színvonalas kupasorozat, ráadásul az egyenes kieséses szakaszba olyan csapatok szállnak majd be fentről, mint a Juventus vagy a posztlopó Cselzi. Talán még a Manchester City is, ha sikerül végre meccset nyerniük, ha nem, hát, majd gyűjtést szervezek nekik itt a telepen, hogy végre vehessenek normális játékosokat (bocsi, Javi..). Voltak ott jó meccseink az elmúlt években, elődöntőzhettünk, az idei szezonban is bejöhetne az élet. De nekem akkor is büdös, na! Tavaly negyeddöntőztünk a Bajnokok Ligájában, és nagyon kellett a bírói ténykedés ahhoz, hogy véget érjen a menetelés, ezek után idén eszem ágában sincs az El-ben vigasztalódni, örömet keresgélni. A BL egyenes kieséses szakaszában a helyünk, akkor is, ha esetleg csak két meccsből állna a történet.

De egyelőre foglalkozzunk a Celtic elleni meccsel. Ugye esett. Nem, inkább mintha dézsából öntötték volna, úgyhogy el is kezdtem csóválni a fejem, mivel ez nyilván nem nekünk okozott közvetlen örömet a meccs előtt. Lennon halvérű droidjai természetesen 23,5 méterről csúsztak mindenre és mindenkire már az 53. másodpercben, aztán gyorsan elkezdődött a sokvanméghátra(?)bunker. Igen ám, de a 7. minutumban jött Salvio, először és utoljára elment a jobb szélen, a középre tett labda pedig üresen találta Ola 'baby Johnt, aki mindenféle tökölés nélkül bezúzta a rövidbe, habár Forster még ebbe is belekapott. Fecka, bárki más van ott, ez kimarad. De 'baby érkezett, innentől kezdve nem volt kérdés. Remélem ez az alátámasztás benned is megindít egy imádatot iránta. Nyugodtan elvehetsz a szeretem Salviót, vagy a szimpatikus nekem Salvio csomagból, nem leszünk haragban emiatt.
Ja, és aki szerint Cech, Buffon, vagy éppen Casillas a világ legjobb kapusa, az tuti nem látta még ezt a Forster gyereket pattogni. Mintha ennek a háromnak vennéd az erényeit, csak még annál is jobb. És efölött áll Artur Király ugye. Apropó Artur... A 30. perc környékén nagyjából másodszor átjöttek a félpályán a skótok, egyből ki is harcoltak egy szögletet. Jött a rossz előérzet, nem hiába. A beívelés jól jött ugyan, de simán le kellett volna húznia, ha nem viselkedik úgy, mint egy hisztis picsa, akinek elvették a habszivacsát a cserkésztáborban. Fel kellett volna ugrani, majd jól ráesni Hooperra, legközelebb nem állt volna oda, aztán kész. Ehelyett a labda átszállt fölötte, a csúnya görög meg tök üresen befejelte. Nem vonom kétségbe, hogy Watt nagy spíler, vagy azzá válhat, dehogy a csúszós talajon csak Szamarasz tudott lekezelni egy lőtt passzt a Celticben, az is biztos.

1-1, a semmiből, és akkor már tudtam, hogy innentől piszok nehéz lesz. Cardozo nagy helyzetben mellélőtt, 'baby John balosánál pedig Forster volt a helyén. Ezt követett egy nem mindennapi sortűz, Salvio, Enzo, majd Matic is próbálkozott, sikertelenül. Toto megint nem játszott igazán jól, nem értek egyet azokkal ,akik szerint a jobbak közé tartozott. A jobb oldalon továbbra is súlytalan, simán levédekezték. Sokkal veszélyesebb volt amikor középre húzódott, de 3-4 góllal többet szerezhettünk volna, ha nem lenne ilyen önző. Aki 13 millióba kerül, attól sokkal többet várok, arról nem beszélve, hogy egy meccslabdának tűnő beadásnál is lukat rúgott.

A folytatásban sem változott a játék képe, csak a fejem kezdett egyre jobban vörösödni az idegtől. Lima lövése túljutott Forsteren, de a gólvonalról kivágták, majd szintén ő került helyzetbe, de hiába. Egy szöglet után Luisao pörgetett éppen csak fölé, előtte Cardozo csúsztatott a kapu mellé. Elnézést, ha esetleg összevisszaság van egy kicsit, de több mint 30 gólszerzési kísérletet felidézni sem tudok, hogy őszinte legyek, nemhogy sorrendbe szedni.

De a legfontosabbra azért emlékszem! A Matic-Luisao-Garay hármas hozta össze a győztes gólt, méghozzá a levegőben! Matic beadta, Luisao lefejelte, Garay meg bebaszta a rövidbe, úgy, ahogy nem sok középső védő tette volna. Ez már a 71. perc eseménye volt, ezután ha jól emlékszem csak 3-4 tiszta ziccerünk volt, plusz egy szép Salvio tekerés, ami a felsőlécen csattant. A hajrában ijesztgettek a skótok pár távoli lövéssel, és kicsit meghűlt bennem minden egy szabadrúgás utáni lepattanónál, még szerencse, hogy Kayal felszabadította a kapunkat. Kassai lefújta, szerencsére több mondatba nem kívánkozik a neve, nagyjából hiba nélkül vezette a meccset. Habár mire Wanyama sárgát kapott, már nem kellett volna a pályán lennie szerintem, de ezen végül semmi nem múlt.

És, akkor hogyan tovább? Persze, bízhatunk abban, hogy a Barcelona nem játszatja Xavit, Iniestát és Messit mert minek rúgatnák szarrá őket Maticcsal és Maxival, de mi van, ha mégis? És mi van, ha mégsem, de az sem elegendő a bravúrhoz? Majd imádkozunk a tök utolsó Szpartakért, hogy varázsoljon Skóciában valami számunkra finomat? Nem ez az elsődleges, de szükség lehet rá. Összességében pont olyan helyzetben vagyunk, amilyet érdemlünk. Ha kiesés lesz, a tanulság egyértelmű: a csoportkör hat mérkőzésből áll, nem háromból.

Az összefoglaló itt elérhető. Búcsúzóul pedig..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik