NeWitseljmá!

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.04.01. 09:04
Csapatunk vitathatatlanul Portugália legnépszerűbb, legsikeresebb és legerősebb klubja, kicsiny hazánkban azonban mégse törődik vele igazán a...

Csapatunk vitathatatlanul Portugália legnépszerűbb, legsikeresebb és legerősebb klubja, kicsiny hazánkban azonban mégse törődik vele igazán a sportmédia. Épp ezért gondoltuk úgy, hogy ideje összegyűjteni néhány érdekes hírértékű aktualitást, amellyel talán sikerülhet kárpótolni a portugál foci - de leginkább a Benfica - szerelmeseit. Bolondok lennénk kihagyni.Csapatunk vitathatatlanul Portugália legnépszerűbb, legsikeresebb és legerősebb klubja, kicsiny hazánkban azonban mégse törődik vele igazán a sportmédia. Épp ezért gondoltuk úgy, hogy ideje összegyűjteni néhány érdekes hírértékű aktualitást, amellyel talán sikerülhet kárpótolni a portugál foci - de leginkább a Benfica - szerelmeseit. Bolondok lennénk kihagyni.

Kezdjük is rögtön Pablo Aimarral, aki az utóbbi időben egyre nehezebben fegyelmezi magát. Az még hagyján, hogy mostanában minden második meccsén eltiltott, de Pablito már ott tart, hogy a pályán kívül is igazán nehezére esik megtartania hidegvérét. A minap épp Lisszabon zöld-fehér részében, a José Alvalade stadion környékén randalírozott idegenbeli szerelésben.

Pablo Aimar feszült napjai

Több szemtanú is van, ráadásul néhány fénykép és derékon megmaradt stoplinyom is bizonyítékul szolgált Aimar ámokfutásához, aki a kirendelt rendőrök elől állítólag álruhában menekült. A kitartó zsandárok a Commerce Squaren kapták el a Bohócot, miközben az épp sasokat kreált lufiból a köréje gyűlő gyerekhad számára. A rend őrei is jól szórakoztak a produkción, ezért úgy döntöttek nem bilincselik le a srácot, hisz a srác maga lebilincselő.

Mint villámcsapás, úgy ért minket a hír, hogy Jorge Jesus szobor fog épülni Lisszabonban. Köztudott, hogy a Benfica háza táján ezidáig nagyon gyorsan buktak meg az edzők, különös tekintettel az utóbbi 10-20 évre, Jorge Jesusnak azonban ez már a harmadik éve a csapatnál. Az sem mellékes szempont, hogy rögtön az első szezonjában sikerült bajnokcsapatot faragnia a Sasokból, letaszítva így trónjáról a Portót. Ezeket a tényeket sorakoztathatta fel Lisszabon város önkormányzata, amikor döntöttek a szobor elkészítéséről. Habár az említett szobor még nem magasodik a város fölé, animációk és makettek már készültek róla. Valahogy így fog kinézni, ha elkészül a remekmű:

Világszerte siránkoznak a benfiquisták az idei balhátvéd-probléma miatt, de örömmel jelentjük, hogy a klub játkosfigyelői már nagy intenzitással keresik a megfelelő embert erre a posztra, sőt egy lehetséges név már ki is szivárgott a portugál médiában. Az illető nem más, mint a képen látható Mats Magnusson:

Mats Magnusson

A 48 éves svéd 1987-92-ig, tehát öt évig volt a Benfica játékosa, de két éve egy gálameccs erejéig újra pályára lépett a Da Luzban. A klub vezetői állítólag már ekkor elkezdtek vele tervezni, pláne úgy, hogy mostanában divat lett visszahívni egykori klublegendákat. Magnusson egyébként nem gyors, de legalább jó kövér, ami kulcsfontosságú tényező lehet, hisz sem megkerülni, sem pedig átugrani nem könnyű, ezzel a tulajdonsággal pedig máris Emerson fölé magasodik. A klub vezetőit az sem érdekli, hogy Magnusson anno csatárt játszott - egyébként a Lisszabonban töltött 5 év alatt 65 gólig jutott -, úgy gondolják olcsó és hasznos megoldás lesz őt visszaépíteni a csapatba balhátvédként.


Magnusson azon a bizonyos 2010-es gálameccsen :)


A végére tartogattunk azért egy Portóval kapcsolatos hírt is, hadd legyen min csámcsogni meg kárörvendeni egy ideig. A kékek már nagyon régóta figyelték irigykedve a Benfica egyik legszebb és legelragadóbb hagyományát, amikor címerállatunk és klubunk jelképe, a sas büszkén repül magasba minden hazai mérkőzés előtt a tömeg önfeledt ujjongása közepette. Az utóbbi években egyre gyakrabban ültek össze Portóban a klub marketingjéért felelős szakemberek, hisz egy hasonló fogás a kékeknél is jól jött volna. Nemrég azonban megszületett náluk is az ötlet és nagy lépésre szánta el magát a klub. Mint az tudvalévő, a portóiak jelképe a sárkány. Akármerre keresgéltek azonban a Portó hű alkalmazottjai, nem tudtak hozzájutni egy ilyen lényhez, mivel, mint később azt kiderítették: nem létezik. Ezért fordultak aztán egy meg nem nevezett génsebészeti laboratóriumhoz, ahol az ott dolgozó specialista orvosdoktorok napokon belül összegénsebésztek egy jószágot a portóiak által leadott megrendelés alapján. A sárkány bemutatása a tegnapi Olhanense elleni bajnokijuk előtt történt meg, ám sikeresnek egyáltalán nem volt nevezhető. Mihelyst kiengedték a teremtményt ketrecéből, az felrepült a stadion tetejére, majd pedig jelentős károkat okozott mind a stadion konstrukcióján, mind pedig a gyepszőnyegen az általa kibocsátott lángok által.

A katasztrófa pillanata

A tegnapi malőr - ahogy egy szurkoló látta

Ezután a sárkány megszökött, a portugál hadsereg és a NATO pedig ezekben a pillanatokban is hajszolja. A Portó marketingjéért felelős szakemberek azonban ennek ellenére sem adták fel és kitartóan nézik rongyosra, szűnni nem akaró analizálással az Így neveld a sárkányodat c. animációs filmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik