Nem vagyunk nagycsapat

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2013.10.03. 16:10
Hol is kezdjem? Azt hiszem, hogy Barba papa ábrázata a képen mindent elárul. A mindig mosolygó, állandóan jókedvű vezérszurkoló most tanácstalanul...

Hol is kezdjem? Azt hiszem, hogy Barba papa ábrázata a képen mindent elárul. A mindig mosolygó, állandóan jókedvű vezérszurkoló most tanácstalanul bámulja a játékot, nem érti, hogy mi folyik a pályán. Valószínűleg már ő is rég tapasztalt ilyesmit, pedig ő aztán valamennyi meccsen ott virít. Összezavarodottság, kínlódás és reménytelenség - dióhéjban ezekkel lehetne jellemezni a tegnap estét.Hol is kezdjem? Azt hiszem, hogy Barba papa ábrázata a képen mindent elárul. A mindig mosolygó, állandóan jókedvű vezérszurkoló most tanácstalanul bámulja a játékot, nem érti, hogy mi folyik a pályán. Valószínűleg már ő is rég tapasztalt ilyesmit, pedig ő aztán valamennyi meccsen ott virít. Összezavarodottság, kínlódás és reménytelenség - dióhéjban ezekkel lehetne jellemezni a tegnap estét.

Rosszul esett, hogy a többség mennyire leírta a Benficát még a párharc előtt és sajnos még szomorúbban nyugtáztam utóbb, hogy teljesen jogosan tették ezt. Nyilván nem értek annyira a focihoz, meg egyébként is ki vagyok én, hogy egy elit edző képességeit és döntéseit megkérdőjelezzem, de mégis tudni szeretném: hogy van az, hogy a tavalyi szép és eredményes futballt játszó csapatból nem adtunk el az átigazolási időszak alatt senkit, a jelenlegi játék viszont még csak nyomokban sem hasonlít a tavalyira? Sőt! Mintha JJ és hű csatlósai az utcáról szedtek volna össze random 14 embert, hogy nincs-e kedvük véletlenül a PSG ellen játszani. Rossz volt nézni a játék minden egyes percét. Az ember tudta, hogy itt a csapata az égvilágon nem fog gólt lőni, mégis reménykedett, hátha elbénázza a párizsiak közül valaki ott hátul, legalább egyszer. A párizsiak nem hibáztak.

Utoljára három éve kaptunk ki így a nemzetközi porondon, méghozzá a Hapoel Tel Aviv félelmetes csapatától (az is mekkora égés volt, te jó ég!). A PSG már az első perctől kezdve a kezében tartotta a meccset. Végig az történt a pályán, amit ők akartak. Hiába a görcsös vajúdás, itt nekünk közünk nem volt a játékhoz kérem és ezt nagyon fáj kimondani.

Fejsa és IbrahimovicTúl nagy falat volt az Ibra vezette gárda, de akinek a Belenensesszel is meggyűlik a baja, az ne csodálkozzon azon, ha egy klasszisokkal felálló együttes ellen egy parányi esélye sincs. Fél óra alatt lerendeztek minket, gyakorlatilag még fel sem fogtuk, hogy mi történik, de ők már eldöntötték a meccset. Az első két gólnál igazából nem is tudok konkrét személyeket hibáztatni, egyszerűen úgy kijátszottak minket, hogy Garayék még ma reggel is szédülten ébredtek. A harmadik gólnál talán Garayt lehet elővenni, de könyörgöm, tudtuk, hogy ez a PSG igen hatékony szögletekből, nem hiszem el, hogy nem lehetett volna megfelelően felkészülni erre is. Most már késő bánat, mondanám, hogy tanult ebből a csapat, de annyira el volt szédülve mindenki, hogy azt se tudták pontosan mi folyik körülöttük.

A második félidőre úgy jött ki a PSG, hogy ők bizony már nem nagyon akarnak focizni, úgy sincs miért, hiszen ez a meccs már le van tudva. Ha volna a csapatban egy kis potenciál, akkor itt, egészen a 70. percig össze lehetett volna hozni legalább egy szerencsétlen gólocskát, de hát mit várunk egy olyan csapattól, ahol a játékosok még passzolni sem tudnak rendesen. Ez is milyen érdekes. Tavaly és azelőtt pont ez volt az egyik erősségünk - a szép és okos passzok, meg hogy mindig tudtunk húzni valami váratlant. Most meg? Beszéljenek inkább a számok! A legjobban passzoló játékosunk Matic volt, aki 44 alkalommal passzolt (91%-ban sikeresen). A legrosszabbul passzoló PSG játékos Lavezzi volt, aki 38 labdát adott 87%-os pontossággal. Érezzük a különbséget? Majdnem ugyanaz. És akkor most hűljön ki mindannyiunkban a vér, mert Thiago Motta egészen pontosan 157 passzot osztott ki, méghozzá 94%-os pontossággal. Azt hiszem, hogy nincs miről beszélni a továbbiakban.

Gaitán és Cavanilegalább Cavanit sikerült többé-kevésbé kivenni a játékból - olcsó vigasz

A 70. percben aztán Blanc becserélte Lucas Mourát és Rabiotot, az ő játékuk pedig újabb lendületet adott a PSG-nek. Ezután már csak Artúrnak és Luisaónak köszönhetjük, hogy nem lett ebből egy ordenáré nagy zakó. Ezt a két embert tudnám csak megdicsérni, meg esetleg Siqueirát, aki majd kiokádta a tüdejét a pályán, de itt még ez is édeskevés volt. Cardozo a 93. percben jött rá, hogy esetleg lehetne hébe-hóba távolról is próbálkozni, Lima pedig végigpadozta a meccset. Felesleges is több hibát keresni, mert ez az egész produkció egy nagy értékelhetetlen semmi volt, amiért egyértelműen JJ-nek kell elvinnie a balhét.

Osztályzás

Artur - 7.0

A gólokról nem tehetett, talán a harmadikat lett volna esélye valahogy kiszedni, de nem lehet igazából azt sem az ő nyakába varrni. Volt több szép védése is, neki köszönhetjük,hogy nem ötöt kaptunk, hanem "csak" hármat.

André Almeida - 5.0

Lavezziék ott szopatták, ahol akarták. Pont annyira érezte a meccset, mint az egész kollektíva. Semennyire.

Luisao - 7.0

Talán a csapat legjobbja volt. Többször szerelt az utolsó pillanatban, Cavanit pedig jól kivette a játékból. Érdekes, hogy a csapat akkor kapitulál, amikor a kapitány viszonylag jól teljesít.

Siqueira - 6.5

Nagyon sokat futott és rajta látszott a legjobban a csapatból, hogy bizonyítani akar, viszont ami a teljesítményét illeti, az egy gyenge közepes.

Fejsa - 0

Összesen fél órát töltött a pályán, azután pedig le kellett cserélni, de nem is baj, mert teljesen el volt veszve. Az Ibrával való fejpárbajainál legfeljebb a svéd talpát tudta csiklandozni.

Matic - 5.0

Már többször is említettük, hogy nem tett jót neki a váltás. Nem kellett volna megbolygatni a tavalyi középpályát, mikor az teljesen jól működött. Ezzel azt értük el, hogy Matic is teljesen meg van zavarodva és keresi a helyét a pályán. Tavaly a legjobb emberünk volt, köszi JJ, ezt is elbasztad nekünk.

Enzo Pérez - 4.5

Teljesen kivették őt a játékból. Az akciók többsége amúgy sem az ő oldalán folyt, szóval alig lehetett látni. Almeidával a legkevésbé sem értették meg egymást. Nincs több mondanivalóm.

Djuricic - 4.0

Már a félidőben le kellett cserélni, mert úgy el volt tűnve, mint a láthatatlan ember a ködben. Neki kellett volna szervezni a játékot, ehelyett összesen 14 passzot osztott ki 71%-os pontossággal. Röhögök kínomban.

Gaitán - 4.5

Köze nem volt a támadásokhoz. Neki kellett volna etetnie Van der Wielt, ehelyett a holland úgy ficánkolt a pálya jobb oldalán, ahogy azt kedve tartotta. Remélem Gaitán legalább figyelt és ellesett tőle egy-két dolgot, és akkor talán legközelebb ezzel is előrébb leszünk. Egyébként nagyon régen láttam már ennyire szarul játszani.

Cardozo - 4.5

Momentuma sem volt a brazil védőpáros mellett. Mi lett volna, ha Thiago Silva áll ott és nem Alex? Gondolom elevenen falta volna fel Óscart, de mindegy is, mert így sem volt sokkal jobb. Legalább távolról próbálkozott volna, ha már közelebb nem volt esélye menni, de erre is csak az utolsó percben jött rá.

Ibrahimovic és Siqueira

cukiság a végére

itt meg egy hosszabb összefoglaló, de csak az nézze, aki PSG drukker, vagy csak szimplán szereti, ha fáj

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik