Miért jó nekünk az iksz?

Vágólapra másolva!
2012.09.20. 15:09
Isten bocsásson meg, nem értem. Ki ellen akarjuk megalapozni a továbbjutást, ha nem a Celtic ellen? Majd lenyomjuk legközelebb a Barcát? Vagy nyerünk...

Isten bocsásson meg, nem értem. Ki ellen akarjuk megalapozni a továbbjutást, ha nem a Celtic ellen? Majd lenyomjuk legközelebb a Barcát? Vagy nyerünk oda-vissza az őket megfingató Szpartak ellen? Gaitan miért sétál le úgy a 82. percben, mintha 3 lenne közte? Hisztihangulat. Isten bocsásson meg, nem értem. Ki ellen akarjuk megalapozni a továbbjutást, ha nem a Celtic ellen? Majd lenyomjuk legközelebb a Barcát? Vagy nyerünk oda-vissza az őket megfingató Szpartak ellen? Gaitan miért sétál le úgy a 82. percben, mintha 3 lenne közte? Hisztihangulat.

Idén már értetlenkedtem annyit, reméltem, hogy többször nem kell majd. Semmi bajom a skótokkal, tényleg. Pár éve volt szerencsém a helyszínen megtekinteni a Milan-Celtic BL nyolcaddöntő visszavágóját a helyszínen egy barátom jóvoltából, és a szálloda tele volt skót szurkolókkal. Haláli fazonok egytől-egyig, közvetlenek, barátságosak, és annyi piát fizettek amennyit megbírtunk inni. Nekik minden meccs egy ünnep, addig se pofázik az asszony, nem kell a gyereket pesztrálni, meccs van, haverok, sör. Persze akkor még jóval komolyabb tényező volt a Celtic és a Milan az európai klubfutballban, de ettől függetlenül biztosan tudom, hogy valamennyien tegnap is ott voltak, úgyhogy sokszor eszembe jutott az arcuk, miközben szenvedtem.

Szenvedtem, mert a stream szórakozott velem (amiért amúgy fizetek!), és szenvedtem a csapatom futballja láttán. Leminősítem a Celticet, de jobbak voltunk bármiben is? Tegnap biztosan nem. Jorge Jesus makacs, és nem enged. A 4-2-3-1 4-2-3-1. Legyen, gyűlölöm a 4-4-2-t, akkor sem szerettem, mikor bajnoki címet hozott, de mivel volt Ramiresünk, Javi Garciánk, játszható volt teljesen, méghozzá sikeresen. Most azonban nincs hozzá emberanyag, és erre rájött Jesus is, dicsértessék. Tehát Matic társat kapott, Enzo személyében, akié talán az egyik legjobb teljesítmény volt tegnap, igaz, jóval kevésbé volt észrevehető, mint a szélen. Nem Witsel, de egyáltalán nem reménytelen kategória, januárig semmiképpen.

Számomra a legnagyobb rejtély Rodrigo feltolása volt centerbe, a hústornyok közé. Miért nem Cardozo vagy Lima birkózik? Andre Almeida még képes volt beívelgetni négy skót közé a kis spanyolra, aki hóót egyedül volt... Ez csakis abban az esetben működött volna, ha a két fontos játékos kiválását nem érezzük meg, meglett volna ugyanaz a stabilitás, nyugodtság, dinamikus és kiszámíthatatlan passzjáték, ami velük. Sajnos, ennek a leghalványabb jelét sem véltem felfedezni, a labda többségben a skótoknál volt, akiket tényleg nem akarok bántani, de 90 perc alatt egy kényszerítőre képtelenek voltak.

Ennél sokkal nagyobb baj, hogy szinte mi sem csináltunk semmi tetszetőset. Két végigjátszott akciónk volt az egész meccsen, sajnos mindkettő Gaitanra jött ki, aki ahelyett, hogy úgy rendesen bebaszta volna Forster szeme közé, külsőzgetett meg tekergetett. A semmiből a kezdőben találta magát, de van, ami ne változik. Cipeli, cipeli, cipeli, amihez párosult, hogy a cselei sem jöttek be szinte soha. Aimar többet szabálytalankodott, mint ahány pontos és jó passza volt, Matic pedig így, hogy nincs rivális, nem is tudom. Ilyen rosszul még életemben nem láttam játszani. Neki jót tett, hogy kiegészítő emberként küzdhet, de így, hogy az ölébe hullott Disneyland meg minden egyszerre? Vagy elkényelmesedett, vagy be volt szarva úgy rendesen. Ajánlom, hogy az utóbbi verzió legyen a valós, mert ez így nagyon kevés.

Két dolog érdemel még külön bekezdést, az egyik természetesen a játékvezetés. Ők ugyanott folytatták, ahol a Chelsea ellen abbahagyták. Meg nem adott tizenegyes, elmaradt kiállítás a jó nevű Wanyama esetében, aki besárgázva rántotta le Gaitant a második félidő elején, csak éppen a második nem jött. Tehát röhej, de korrekt bíráskodás mellett még ilyen kilátástalan játékkal is nyerhettük volna ezt a meccset.

elég egyértelmű eset

Sőt még úgy is, hogy buzik módjára sírtunk 93 percen keresztül. Mégis mit vártunk a Celtictől? 831 sikeres passzt? Ha én tisztában vagyok vele, mióta idesorsolták őket hogy három tevékenységre képesek a pályán, akkor a Benfica nem? A skótok futottak, odabasztak, aztán megint futottak. Ennyi. Lehetetlen helyzetből csúsztak mindenre, mi pedig ahelyett, hogy próbáltunk volna gyorsan passzolgatni, inkább ki akartuk cselezni őket állandóan. Amikor kettőt passzoltunk a középpályán, azt sem tudták hova szaladjanak, egyáltalán szaladjanak-e... Csak hát ebből elég keveset mutattunk. Így pedig ebben a csoportban bajok lesznek.

Két hét múlva folytatás, a Barcelona látogat a Luzba. Könnyebb az sem lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik