Merre tartunk?

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2013.03.08. 17:03
Nem tudom, hogy volt-e már negatív hangvételű poszt az Örömmámor kategóriában, de ha nem, akkor majd most lesz. Akik rendszeresen követik a Benfica...

Nem tudom, hogy volt-e már negatív hangvételű poszt az Örömmámor kategóriában, de ha nem, akkor majd most lesz. Akik rendszeresen követik a Benfica mérkőzéseit, azok biztosan egyet fognak velem érteni abban, ha azt mondom, az idei szezon egyik legpocsékabb teljesítményével rukkoltunk elő. Fogalmam sincs, hogy a vezetőség hogyan taktikázik, az viszont bizonyos, hogy a meccs igazi vesztesei mi, a szurkolók voltunk.Nem tudom, hogy volt-e már negatív hangvételű poszt az Örömmámor kategóriában, de ha nem, akkor majd most lesz. Akik rendszeresen követik a Benfica mérkőzéseit, azok biztosan egyet fognak velem érteni abban, ha azt mondom, az idei szezon egyik legpocsékabb teljesítményével rukkoltunk elő. Fogalmam sincs, hogy a vezetőség hogyan taktikázik, az viszont bizonyos, hogy a meccs igazi vesztesei mi, a szurkolók voltunk.

Az abszolút vesztesek meg azok, akik pénzt is adtak azért, hogy a szentélyben élőben nézhessék a srácokat. A stadion félig volt megtöltve, tehát kb. 33 000 ember ment el szurkolni, buzdítani a csapatot, és mit kaptak? Szart a palacsintába. Teljesen jogos volt a meccs végén az intenzív füttyszó, ami őszintén remélem, hogy józanítóan hatott a játékosokra és a vezetőségre. Mert helyben lettünk hagyva rendesen, én személy szerint legalábbis kifosztva érzem magamat. Legalább azt tudnánk, hogy mi a cél az Európa Ligában, de bizonytalan minden, mivel ugye nyertünk. Vagy az is lehet, hogy JJ mindenkivel tudatta, hogy nekünk innen nem szabad továbbjutni, szóval mindenki botlogjon meg szerencsétlenkedjen ahogy tud, csak aztán a Bordeaux belekavart a tervbe, mert annyira gyengék szegények, hogy akkor sem tudják megenni a sült sast galambot, ha a szájukba van adva? Bizonytalan itt minden kérem, épp ezért megpróbálom átláthatóan rendbe szedni a gondolataimat, hogy ne csak kusza siránkozás legyen az egész.

Mi

Azt már tudtuk, hogy Matic nem lesz bevethető ezen a meccsen a sárga lapjai miatt, arra azonban nem voltunk felkészülve, hogy Miranda próbálja majd helyettesíteni. Maxi helyett ismét André Almeida került a kezdőbe, itt már annyira nem aggódtunk, hisz a portugál már bizonyította párszor, hogy fontos meccsen is lehet rá számítani. Martins kezdése Enzo helyett viszont már kicsit sem volt tetszetős, hisz valljuk be, az oroszlánszívű Carlos már nemigen tudja hozni a kívánt szintet. Ha Matic lett volna mellette, akkor még rábólintok, Mirandával viszont nem működtek a dolgok, a középpályánk átjáróház volt, és ilyesmit bizony kevésszer tapasztaltunk idén. Rodrigo szülinapjára bekerült a kezdőbe, aminek nem nagyon örültem eleinte, de mivel rajta látszott a legjobban, hogy akar, ráadásul egy bitang nagy gólt is beakasztott, a hosszan tartó gyenge formája részemről meg van bocsájtva és isten éltesse sokáig.

Rodrigo gólöröme

Vajon a vezetőség is örült?

Bordeaux

Azt tudtuk, hogy nincs sok félnivalónk a franciáktól, ráadásul a két legveszélyesebb támadójukat, Saivetet és Diabatét sem tudták bevetni. Kapitányuk, Plašil már szebb napokat is megélt az együttessel, de tegnap kifejezetten veszélyesen játszott. Véleményem szerint ő és Obraniak volt az, akik felfelé lógtak ki, de amíg olyan játékosok is lesznek ebben a csapatban, mint Faubert, addig nem lehet őket igazán komolyan venni. Azt hiszem, nyugodtan kimondhatjuk, hogy ha mindenki azt teszi le ellenük az asztalra amit igazából tud, akkor momentumuk sem lett volna, a továbbjutást pedig már most le lehetett volna rendezni.

Garay és Plasil

Garay kemény dió volt Plašil számára

A meccs

Már az elején látszott, hogy nem fogunk nekirontani ellenfelünknek, de a vészharangok még nem szóltak, majd belejövünk - gondolhattuk naivan. Azt már említettem, hogy a középpályánk átjáróház volt, Miranda nem nagyon találta a helyét - neki egyébként nem is ez az eredeti posztja, hiszen hátvéd -, Martinsszal meg nem volt kisegítve. A Bordeaux leggyakrabban a bal oldalon támadott és André Almeidán keresztül ez nem is jelentett nekik különösen nagy gondot. A portugál sokszor beragadt, vagy lemaradt, de volt, amikor csak egyszerűen elmentek mellette. Nagy helyzetet szerencsére nem sikerült kialakítaniuk és Rodrigo bombagólja után - ami egyébként Carrasso öngóljaként van feltüntetve mindenhol - visszább is vettek a tempóból. Nemsokára még Cardozo is próbára tette a francia hálóőrt, aki már ezt a löketet épphogy csak, de ki tudta tornázni, ezután viszont megkezdődött a förtelem. Egyszerűen fájt a szemnek ez a szerencsétlenkedés, amit a srácok leműveltek, már ha ugye valóban szerencsétlenkedés volt és nem rejtőzött semmi tudatosság mögötte, mert azért arra sem vennék mérget. Gaitán például mintha bekötözött szemekkel játszotta volna végig a meccset. Tőle azért nem azt szoktuk meg, hogy az átadásai a tribünön landolnak, de az már azért tényleg kiverte a biztosítékot, hogy egy valamirevaló indítást sem tudott produkálni. Itt azért valami nem stimmelt.

A Bordeaux persze akart és küzdött a maga módján, a térfelünkön is sokat tartózkodtak, de Garay és főleg Luisao mindig a helyükön voltak. A középpályánkon könnyű volt átkelni, de a védősorunkkal már nem bírtak a franciák. Itt jegyezném meg, hogy a kapott gól nélkül lehozott meccs Garaynak, Artúrnak, de főleg Luisaónak és a Bordeauxnak köszönhető. A kapitány tanári szereléseket mutatott be, néhányat már az utolsó pillanatokban, és nem emlékszem olyanra, hogy elmentek volna mellette Obraniakék.

Luisao...és ő ugrik a legmagasabbra is!

Ebből adódóan a védősort - kivéve André Almeidát - és Rodrigót nem bántom, de a többiek Jorge Jesusszal az élen szégyelljék magukat! Rossz volt nézni, hogy nem akarunk támadni, vagy ha igen, akkor azt látványosan elbasszuk - legalább tették volna úgy, hogy ne sejtsünk mögötte semmit, és ne szövögethessük magunkban az összeesküvés-elméleteket. Kicsit gyanús azért, ha az ember több olyan szituációt lát, ahol már csak egy kulcspassz kéne, de ehelyett jön egy olyan hiba, szerencsétlen mozdulat, vagy látványosan elrontott passz, amire nem szólunk semmit, ha azt a megyei bajnokságon látjuk, viszont egy ilyen meccsen, ilyen kvalitású játékosoktól már-már megbocsájthatatlan.

A meccs vége felé Melgarejo került még helyzetbe, de tőle már megszoktuk, hogy rossz döntéseket hoz, így nem lett 2-0, ellenben a Bordeaux még ki is egyenlíthetett volna, ha Artur nem véd ismét nagyot. Vajon JJ lecseszte őt az öltözőben?

A tegnapi pontozáshoz _batyu írt egy olyan kommentet, amiben véleményem szerint nagyszerűen rátapintott a lényegre: "Ha a Benfica ki akar esni az EL-ből, akkor a tegnapi teljesítmény sok volt. Ha meg továbbjutni, kevés." Vagyis bármit is tervezett JJ abban a nagy, okos koponyájában, az látványosan nem jött neki össze - ha csak nem az volt a terve, hogy felbassza a szurkolókat estére. Hogy mit várhatunk a jövőheti visszavágótól, az maga a rejtély. Innen még simán ki lehet esni, gondolom a Bordeaux töke is nagyobb lesz otthon és egy tegnapihoz hasonló produkcióval gyönyörűen kikövezhetjük az útjukat a továbbjutáshoz.

Viszont bízom abban, hogy van a csapatban annyi tartás, hogy ne dobjuk el az Európa Ligát csak úgy. Egy idegenbeli góllal már rendben kéne, hogy legyünk. Egy hét múlva majd meglátjuk, hogy merre tartunk és őszintén remélem, hogy a helyes úton haladunk. Nem szeretnék csalódni.

Összefoglaló videjó:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik