Megnyerjük a bajnokságot ebben a fordulóban?

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2013.04.07. 10:04
Habár ez még csak a 25. forduló, mégis választ kaphatunk a bajnokság leglényegesebb kérdésére. Mert ameddig mi a kiesés ellen küzdő Olhanense-hez...

Habár ez még csak a 25. forduló, mégis választ kaphatunk a bajnokság leglényegesebb kérdésére. Mert ameddig mi a kiesés ellen küzdő Olhanense-hez látogatunk, addig hétfőn Porto-Braga derbit rendeznek, ahol a vendég minhoiak a BL indulásért küzdenek, és eddig nem állnak túl fényesen. Amennyiben pontot, pontokat tudnának elhozni a Dragao-ból Alanék, az 6, vagy akár 7 pont előnyt is jelenthetne a finishre, amit derbi ide, javuló Sporting oda, bravúros lenne elszórakozni. Persze először húzzuk be a kötelezőt, aztán majd meglátjuk. Habár ez még csak a 25. forduló, mégis választ kaphatunk a bajnokság leglényegesebb kérdésére. Mert ameddig mi a kiesés ellen küzdő Olhanense-hez látogatunk, addig hétfőn Porto-Braga derbit rendeznek, ahol a vendég minhoiak a BL indulásért küzdenek, és eddig nem állnak túl fényesen. Amennyiben pontot, pontokat tudnának elhozni a Dragao-ból Alanék, az 6, vagy akár 7 pont előnyt is jelenthetne a finishre, amit derbi ide, javuló Sporting oda, bravúros lenne elszórakozni. Persze először húzzuk be a kötelezőt, aztán majd meglátjuk.

Még mielőtt azonban nagyon belemennénk, nekiállok panaszkodni, mert ismét van valami, ami bassza a csőröm. A Porto szerda délután játszott ligakupa elődöntőt a Rio Ave ellenében, mi pedig csütörtök este negyeddöntőztünk az Európa ligában, nem éppen egy Rio Ave szintű csapattal. Erre hogy néz ki a hétvégi program? Mi két szabadnap után vasárnap este már játszunk, ők pedig négy(!) nap pihenés után meccselnek majd hétfőn. Értem én, hogy tévéközvetítés, nem játszhatnak egyszerre a nagyok, minket az idegenbeli visszavágó miatt nem lehet hétfőre tenni, de ez akkor sem korrekt így a bajnokság ezen szakaszában. Nem gondolnám, hogy ilyen látványosan kéne segíteni a Portót, nem mi tehetünk róla, hogy egy Málaga megoldhatatlan feladatot jelentett számukra.

Persze ez csak akkor lesz érdekes a továbbiakban, ha valami váratlan eredmény születik. Váratlan eredmény márpedig születhet. Tavaly a szezon ugyanezen szakaszában utaztunk Olhaóba, és egy vitatható kiállítás valamint a kifacsart csapatunk formahanyatlása következtében 0-0-ra végeztünk, gyakorlatilag beütve az utolsó szöget a bajnokságunk koporsójába. És ugyan a 13. helyen állnak - két pontra a kiesést jelentő 15. pozíciótól -, láthattuk már, hogy szervezett védekezésre képesek, Portóból is elhoztak egy pontot nem is olyan régen.

És ha már Olhanense, természetesen megkerülhetetlen Liban Abdi személye. Abdi nyáron került a portugál élvonalba, miután Détári Lajos a Ferencváros mestereként úgy gondolta, nem üti meg az NB1 szintjét. Hát, a portugál első osztályét úgy tűnik, igen, ősszel alapemberré vált, gólokat szerzett, előbb a dán bajnok Nordsjaelland, majd a Braga is érdeklődött iránta. Az utóbbi időszakban kevesebb lehetőséget kap ugyan, de megnyugtató, hogy a magyar bajnokság erősebb, mint a portugál, és olyan hihetetlenül felkészült szakemberek juthatnak kispadhoz, mint Détári Lajos.

Nálunk a csütörtöki meccs után Matic és Enzo játéka is kérdéses, plusz Salvióé is, de azt kurvára leszarom, ugyanis ő nem erőssége a csapatnak csak ma délután dől majd el, hogy tudják-e vállalni a játékot. Melgarejo eltiltott, ami nem is baj, rápihenhet a Newcastle ellen visszavágóra, nem ártana, ha összeszedné magát egy kicsit csütörtökre. Ezek után a következő csapatot vizionálom ma estére:

Nem elírtam, egyszerűen úgy gondolom, Jesusnak most már van olyan fontos az El, hogy kicsit megforgassa a csapatot, aztán ha szükséges, majd belenyúl. Nem lepne meg Aimar játéka sem, és Gaitánra is legalább akkora esély van az első perctől, mint 'babyre. Meglátjuk, de egy biztos, nyerni kell, bárhogyan is állunk fel.

A meccset 22:30-tól közvetíti a DigiSport egyes csatornája, felvételről. Aki streamezne, a mérkőzés 21:15-kor kezdődik igaziból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik