Majdnem nyolc dolog, amit még nem tudsz a Moreirenséről

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2013.01.21. 13:01
Azt mondom Moreirense, te meg azt, hogy assetudodkikezek? Segítünk ezen. Ismert, és kevésbé ismert tények a Moreirense csapatáról, meg a mai meccsről....

Moreira de Conegos leghíresebb szülötteAzt mondom Moreirense, te meg azt, hogy assetudodkikezek? Segítünk ezen. Ismert, és kevésbé ismert tények a Moreirense csapatáról, meg a mai meccsről. A Google például második helyen a bal oldali találatot hozza a Moreirense kulcsszóra.
Moreira de Conegos leghíresebb szülötteAzt mondom Moreirense, te meg azt, hogy assetudodkikezek? Segítünk ezen. Ismert, és kevésbé ismert tények a Moreirense csapatáról, meg a mai meccsről. A Google például második helyen a bal oldali találatot hozza a Moreirense kulcsszóra.

Meleg dolog ez a mai beharangozás: adott egy olyan Moreirense, amiről igazából mi -akik állítólag ismerjük a portugál viszonyokat- sem tudunk túl sokat, és adott egy Benfica, ami a 16 csapatos lebonyolítási rendben még sosem volt veretlenül félidőben, márpedig ma egy győzelemmel ez a rekord megdőlne. Most akkor kiről beszéljünk.

Természetesen az ellenfélről. Íme néhány tudnivaló az esti csipsz-sör kombó mellé:

1. Szerencsétlenek totál utolsók a bajnokságban, utoljára augusztusban nyertek a Nacional ellen 3-1-re, azelőtt 2005-ből való az utolsó első osztályú győzelmük. Egy mai vereséggel így is csak 6 pontra lenne a 14. hely.

2. Hét év pokol után tértek vissza az első osztályba, ezalatt megjárták a 3. vonalat is. Úgy tűnik, hogy ez is csak átmeneti állapot, múlt héten pont a 14. Setúbal ütötte ki őket 5-0-ra.

3. A Sportingot azért még ők is kiejtették a kupából (ez persze nem meglepő, a Sportingnál csak őt rakták meg 2012-ben többször Portugáliában). Végül az egyik lisszaboni csapatot a másik bosszulta meg, mi egy 2-0-val jöttünk el Moreira de Conégosból, igaz, a második gól csak a 94. percben esett Cardozo révén.

4. Ezek még a FIFÁ-ban sincsenek benne, legalábbis az EA Sports nem tartotta érdemesnek őket arra, hogy licenszelje. Úgy tűnik ez egy jó üzleti döntés volt, jövőre (ami idén van) úgyis mennek a levesbe. Ha szeretnél velük játszani, a Moreira Conegos csapatnéved találhatod meg.

Benfica-MoreirenseA Benfica facebook oldala szerint ezt érdemes tudni a mai ellenfélről

5. A frissen kinevezett Vidi-edzőnek, José Gomesnek ez volt élete második vezetőedzői kispadja, pontosan 2 hónap jutott neki.

6. Hiába állnak szarul, a Moreirense csatársorában Ghilas és Rafael Lopes két egészen szép jövő elé néző játékos, a maguk 22 illetve 21 évével. Utóbbinak 11 meccse van a portugál U21-es válogatottban, 1.2 millió eurós értékével a keret MVP-je.

7. Portugáliában havazik, legalábbis Nuno Gomes ezt tweetelte ki még reggel. Jorge Jesus is utalt rá, hogy ha nem lesz megfelelő a pálya talaja a játékunkhoz, akkor alkalmazkodni fogunk hozzá(értsd: előrebasszuk és majd lesz valami). Szóval nem jó az idő, de legalább Ola Johnt könnyebben észrevehetjük melegítés közben, újabban úgy is szokott kapni erre 50-60 percet.

8. Nincs nyolc. Ennyi volt, a Moreirense egy kifejezetten unalmas klub, akinek még egy meccsét sem néztem végig, a Benfica képviselői pedig arra sem voltak hajlandóak, hogy egy utazó keretet belerakjanak az internetbe. Úgyhogy nincs más hátra, mint 20:55-kor leülni a DigiSport elé, 21:00-től meg szurkolni.

Természetesen nekünk, mert a Porto már megint nyert...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik