Lekopíroztuk a múlt szombati meccset

Vágólapra másolva!
2012.11.04. 14:11
Nehéz erről a meccsről sokat beszélni, mert tulajdonképpen azt láthattuk, mint egy hete a Gil Vicente ellen, ráadásul még az eredmény is ugyanaz...

Nehéz erről a meccsről sokat beszélni, mert tulajdonképpen azt láthattuk, mint egy hete a Gil Vicente ellen, ráadásul még az eredmény is ugyanaz lett és piros lapot is kaptunk, viszont soha ne legyen nagyobb gondunk ettől. A tanulság pedig egyértelműen az, hogy ha JJ beveti az új fiúkat, akkor 3-0-ra nyerünk.Nehéz erről a meccsről sokat beszélni, mert tulajdonképpen azt láthattuk, mint egy hete a Gil Vicente ellen, ráadásul még az eredmény is ugyanaz lett és piros lapot is kaptunk, viszont soha ne legyen nagyobb gondunk ettől. A tanulság pedig egyértelműen az, hogy ha JJ beveti az új fiúkat, akkor 3-0-ra nyerünk.

Johnny Boy és Luisinho éltek a lehetőséggel, múlt héten is jól tolták és ez most sem történt másképpen. Johnnyval amúgy sem értem, hogy minő problémája lehetett JJ-nek. Azt hiszem kb. 1 hónapja történt, hogy egy meccsünk végén az öreg jól leüvöltötte szegény srácot, akin jól látszott, hogy nem érti mi van, meg hogy mit csinált rosszul. Azóta még csak a keret közelébe sem került, én pedig rohadtul sajnáltam őt. Nem könnyű neki, na. Új környezetben van, portugálul nem beszél, az edző pedig úgy üvöltözik vele egy megnyert meccs után, mintha akkor tudta volna meg, hogy vele csalja az asszony. Mindenesetre úgy látszik, megoldódott kettejük konfliktusa, Johnny fiú pedig bontogatja szárnyait. Tegnap pl. sok jó megmozdulása mellett egy precíz labdát rajzolt Cardozo fejére, amit utóbbi aztán még precízebben és tőle szokatlanul elegáns módon bólintott a kapuba.

Ola JohnSzárnyalj, Johnny, szárnyalj!!

Luisinho esete egy kicsit más tészta. Jesus a balszélre mindenképp Melgarejót álmodta, és hibái ellenére is őt erőltette. Gondolom abban bízott, hogy a nagy számok törvénye alapján egyszer majdcsak igazolja őt a paraguayi ifjonc. Nos, ezidáig ez nem nagyon történt meg. Az igaz, hogy Melgarejo többnyire jól segítette a támadásokat, viszont védekezésben egy-két kivételtől eltekintve eddig haszontalan volt. Nem úgy Luisinho, aki bár nem egy klasszis, mégiscsak az eredeti posztján játszik, és ez bizony meg is látszik. Wow, ez rímelt! Azt kell mondjam, hogy elégedetlen lennék, ha a Szpartak ellen nem ő kezdene.

VitóriaMár ekkor eldőlt a meccs: Vitória két kört tett meg a stadionban

Annak ellenére, hogy előzetesen veszélyesnek volt titulálva a Guimaraes, semmit sem mutattak meg abból, hogy miért kellett volna tartanunk tőlük. Akárhogy is számolom, összesen egy veszélyes helyzetig jutottak, ahol Artur szerencsére hárítani tudott. A labdát 64%-ban birtokoltuk, a pályán pedig teljességgel azt történt amit mi akartunk, és ha André Gomes nem állíttatja ki magát, akkor bizony mi lennénk még a tabella elején, nem pedig a Porto, hiszen legalább egy gól még benne lett volna a srácokban. A piros lap megítélésével nem szállok vitába, hisz André nagyon csúnyán lépett oda, ilyen esetekből komolyabb sérülések is kerekedhetnek. Viszont a játék ezen szegmensén nem ártana változtatni, hisz irányítjuk a meccseket és megnyugtató előnyünk is van, mégis nálunk villannak a lapok.

Óscar CardozoA Lima-Cardozo páros ezúttal nagyszerűen működött, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy mindketten betaláltak, utóbbi kétszer is (másodszor büntetőből). Cardozón is látszik, hogy nagyon igyekszik, ha már egyre több és minőségibb is a konkurencia (ezidáig ugye ő volt a császár). Az is örömre ad okot, hogy látványosan többet és jobban passzol, mint ezelőtt. Persze az egója így sem lett sokkal kisebb, és gondolom idén is ugyanúgy gólkirály szeretne lenni, de az alázat legapróbb jelei már mikroszkóp alatt észrevehetőek nála. Tavalyi "főellensége", Lima helyébe pedig idén a portói Jackson Martínez lépett, lesz mit csinálnia, hogy lépést tartson vele a góllövőlistán.

Mindent egybevetve most örülünk és bizakodva várjuk a szerdai BL-meccsünket, melyen minden bizonnyal tükörsima győzelmet fogunk aratni. Sőt, inkább tuti, mert tegnap este láttam egy hullócsillagot és ezt kívántam.

A meccs összefoglalóját ide kattintva tudjátok megnézni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik