Kinek a pap, kinek APOEL

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.03.15. 18:03
Mint az köztudott, holnap délelőtt 11:45-től sorsolják a Bajnokok Ligája további párosításait. Úgy ildomos, hogy egy kicsit mi is megnézzük...

Mint az köztudott, holnap délelőtt 11:45-től sorsolják a Bajnokok Ligája további párosításait. Úgy ildomos, hogy egy kicsit mi is megnézzük potenciális ellenfeleinket, hisz abban a szakaszban, ahol a topcsapatok drukkerei többek között minket képzelnek el optimális ellenfélnek, egy benfiquista nézőpontnak is helye van. Mint az köztudott, holnap délelőtt 11:45-től sorsolják a Bajnokok Ligája további párosításait. Úgy ildomos, hogy egy kicsit mi is megnézzük potenciális ellenfeleinket, hisz abban a szakaszban, ahol a topcsapatok drukkerei többek között minket képzelnek el optimális ellenfélnek, egy benfiquista nézőpontnak is helye van.

AC Milan

Úgy hét éve még a szívem tört volna ketté, ha velük sorsolnak össze, hisz Nuno Gomes mellett Shevchenko-szobrokat is építgettem lelkem mélyén. Az első valamirevaló mezem is az ő nevével volt ellátva és ha a Benfica épp botladozott, akkor a Milán meccsein vigasztalódtam. Ez viszont már a múlté, hisz az évek előrehaladtával a Benfica tökéletesen kiszorította a szívemből az olasz élcsapatot. Hogy elégedett lennék-e, ha velük kerülnénk össze? Talán. Mindenki esélyesebbnek tartja őket, ez vitathatatlan, én mégis úgy gondolom, hogy megtréfálható csapat. Továbbjuthatunk ellenük? Igen. Egy hazai 2-1-el, majd pedig egy idegenbeli tüdőpukkasztó 2-2-el.

APOEL

Szegény ciprusiak! Mindenki rájuk vadászik. Mint egy kirekesztett házi macska, aki átverekedte magát néhány tacskón, hogy aztán hét felhergelt rottweiler között találja magát. Na jó, legyen hat, mert a mostani Marseille is tacskónak tűnhet. A hasonlatokat félretéve viszont le a kalappal az APOEL előtt, akik nemcsak eddigi ellenfeleiket lepték meg, hanem egész Európát. Nekik ebben a szakaszban már igazán nincs vesztenivalójuk, hiszen történelmet írtak. Akarjuk-e őket? Akarjuk! Továbbjutunk ellenük? Szinte Biztos. Idegenben 1-1, Otthon 2-0.

Barcelona

Eszünk ágában sincs összekerülni a világ legjobbjaival, de ha mégis megtörténne, kíváncsian várnám, mire lennénk képesek ellenük. Egyébként utoljára 2006-ban jutottunk el idáig az dicső Bajnokok Ligájában és akkor épp ők kerültek az utunkba. Otthon összehoztunk egy 0-0-át, de idegenben gond nélkül, 2-0-ra vertek. A Rijkaard-vezette Barcelona abban az évben megnyerte a kiírást. Nos, ez a Barca még jobb mint az akkori és bár az aktuális keretünket is jobbnak tartom az akkorinál, reális esélyünk valahol a minimális alatt van. Otthon még csúcsformában akár egy 1-1-t is feljegyezhetnénk, idegenben viszont beleszédülnénk a katalán tiki-takába. 1-4 lenne a tippem, nem a mi javunkra.

Hat éve már, hogy Deco eliszkolt Léo mellett

Bayern München

Egy hete még azt mondtam volna, hogy legyen, hisz a Bundesligában is bukdácsoltak aztán meg a Basel is vert rajtuk egyet. Erre, megisszák a gumibogyószörpöt és lealázzák a Hoffenheimet meg a Baselt is. Két meccs alatt 14 gólt rúgtak. Most akkor mi van? Még mindig akarjuk őket? Egy jó formában lévő Bayernt nagyon nehéz megállítani és most sajnos úgy tűnik, hogy ismét a helyes útra vergődtek. Továbbjutnánk ellenük? Talán, de kevés az esélye. Otthon véghez kéne vinni amit a Basel, tehát 1-0 ide, idegenben meg, jobb esetben 0-1 oda. Ezután jöhetne egy átvédekezett, kontrákkal megtűzdelt hosszabbítás, majd pedig büntetnénk a büntetőkkel 4-3 arányban. Vajon mekkora szorzó lenne erre?

Marseille

Kellemes emlékek fűződnek hozzájuk. Az Európa-ligában két éve egy parázs meccs legvégén vívtuk ki ellenük a továbbjutást, méghozzá idegenben egy Kardec(!) góllal és így jutottunk a legjobb nyolc közé. Pedig az akkori Marseille jóval erősebb volt, mint a mostani. A mostani nem igazán muzsikál jól és ha szerencsénk van, akkor elénk vetik őket Nyonban. Továbbjutunk ellenük? Minden bizonnyal. Idegenben a fontos gólok specialistája, SzuperMaxi talál be és lesz így 1-0 a javunkra, otthon pedig sima, 3-1-es győzelem után esünk extázisba.

Régi csibészekReal Madrid

Köszi, de nem. Egyrészt, mert tele van portugállal és két exbenfiquista is ott gurigázik, másrészt pedig mert borzalmasan erősek. Mindenki ismeri őket, nem is kell tehát tovább magyarázkodnom miért kell elkerülni ezt a gárdát. De mi lesz ha mégis ez a kombináció jön össze? Valamiért úgy gondolom, hogy ezzel a Real Madriddal otthon sem tudnánk mit kezdeni, szóval egy hazai 1-2-t tippelek a javukra. Madridban meg? Legyünk realisták. Frászt! Ne legyünk! 1-1-es döntetlen. Jajj, de sok szelvény fog elmenni!

Chelsea

Jorge Jesus megjósolta, hogy továbbjutnak a Nápoly ellen, sőt ideális ellenfélnek is tartja őket. Tegnap végignéztem a meccsüket és nagyon pazar teljesítménnyel rukkoltak elő. Azt azért hozzá kell tennem, hogy nem mindig hozzák a tegnapi formájukat a kékek. Persze most ott Londonban is egekben az önbizalom, hiszen úgy tűnik az edzőváltás mindent rendbe hozott, de azért várjuk ki a végét. Azt meg még szóvá sem tettem, hogy ebben a csapatban is játszik két exbenfiquista. Ha tehetem, meg is nézem a Chelsea mérkőzéseit és kizárólag David Luiz miatt, aki az angol fővárosban is gyorsan közönségkedvenc lett. Nosztalgia helyett azonban lássuk az esélyeinket! Továbbjuthatunk? Igen! Idegenben 2-1-re kikapunk ugyan, de otthon viszont 1-0 ide. Ez egyébként a legmerészebb tippem, hiszen ezt a párosítást tartom a legmegjósolhatatlanabbnak.

Régi csibészek

____________________________________________________________________

A sorsolás tehát holnap délelőtt 11:45-kor kezdődik, a DigiSport pedig 11:40-től jelentkezik. Lehet izgulni!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik