Jégvarázs

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 23:11
Axel Witselnek jégből van a szíve, ezt akkor bizonyította a legjobban, amikor távozott a fagyos Szentpétervárba. A város és lakói azt hitték...

Axel Witselnek jégből van a szíve, ezt akkor bizonyította a legjobban, amikor távozott a fagyos Szentpétervárba. A város és lakói azt hitték, hogy vele és az új jövevényekkel egy fényes, meleg időszak jön majd, de nem így lett. Az átütő sikerek azóta is váratnak magukra, a helyiek ábrázata pedig állandóan hideg. Szentpétervár a jégcsapok városa.Axel Witselnek jégből van a szíve, ezt akkor bizonyította a legjobban, amikor távozott a fagyos Szentpétervárba. A város és lakói azt hitték, hogy vele és az új jövevényekkel egy fényes, meleg időszak jön majd, de nem így lett. Az átütő sikerek azóta is váratnak magukra, a helyiek ábrázata pedig állandóan hideg. Szentpétervár a jégcsapok városa.

A fiatal herceg tündérmeséje azonban korántsem végződik jól. Nincs "happy end". Hiába hivatott többre, a világ lassan elfelejti. Bárhová megy és bármihez ér hozzá, az jéggé változik. Megfagy. Ez egy átok, ami alól nincs feloldás nem, senki ne jöjjön most Guttmannal. Meg különben is rengeteg az egybeesés. Szerintetek miért játszik a Zenit világoskék mezben? Na? Hát persze, hogy azért, mert ez a szín a hideget szimbolizálja. A jeget és a zimankót. Ránézünk és tudat alatt már fázunk is. Didergünk a tévé előtt.

A klubvezetés persze mindent megpróbált. Jöttek a brazilok és a portugálok. Abban reménykedtek, hogy a latinos férfiúk majd felmelegítik a fagyos hangulatot forró természetükkel, de nem. A terv visszafelé sült el. A jég birodalma őket is hatalmába kerítette, s innen már nagyon nehéz szabadulni, de ha sikerül is, csak kevesen találnak vissza régi önmagukhoz.

De mi igazából leszarjuk Hulkot meg a többieket. Fedje be csak őket fokozatosan a vastag hóréteg. Witselt azonban szerettük. Naivan azt hittük, hogy ő más, mint a többi. Már az első nálunk töltött hónapokban kedvenc volt. Állandóan mosolygott, hihetetlenül hamar megtanulta a portugál nyelvet, ollózva szerzett gólt a Twente ellen - ezek mind olyan dolgok, amik közönségkedvenccé tesznek egy játékost. Különösen dühítő, hogy Javi García és Garay is itt kötött ki. Ez a három játékos 3 éve még nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Spaletti fiai lógó orral búcsúzzanak a nyolcaddöntők során, most meg... Most meg ott villognak ebben a hupikék mezben, az ember meg csak kikészít maga elé egy lavórt és nem tudja, hogy telesírja, vagy telehányja.

A legrosszabb viszont az volt, ahogy ez az olajpénzből felpumpált színtelen-szagtalan banda lesimázott minket szeptemberben otthon egy olyan meccsen, amelyen egészen máshogy alakult volna minden, ha nincs az a korai piros lap. Bosszút álltak rajtunk, ezt mondogatták, csakhogy ennek még nincs vége. Nehezebb dolgunk van, annyi bizonyos, de tudjuk, hogy Péterváron nyerni nem lehetetlen küldetés, röpködő mínuszok ide, Hulk-Witsel-Javi García-Garay oda.

JC egy fasza gyerek

Azzal, hogy három hete keservesen, de megvertük a Monacót, megmaradt az esélyünk a továbbjutásra, viszont holnap a pontvesztés akár végzetes is lehet számunkra. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek és azt is tudjuk, hogy baromira nehéz dolgunk lesz, de nem csak a továbbjutás esélyének megtartása a cél, hanem a büszkeségünk visszaszerzése is. Idén nem sziporkázunk az biztos, de bízom benne, hogy kellő koncentrációval meg lehet zavarni a ruszkikat és ki lehet préselni egy számunkra megfelelő eredményt.

Van ez a rajzfilm, tudjátok, a neve megegyezik a poszt címével. Nos, az a helyzet, hogy nem láttam belőle csak tíz percet, viszont biztosra veszem, hogy "happy end" lett a vége (Feltételezem, hogy nem azért rajonganak érte oly sokan, mert a királylányt felfalják a trollok, a lelke pedig elkárhozik). Azt viszont őszintén remélem, hogy a mi kis jégszívű hercegünk nem lesz boldog a lefújást követve.

A meccs az időeltolódás miatt helyi idő szerint 18:00-kor kezdődik. Élőben közvetít minket a DigiSport 1!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik