Új szezon? Akkor válassz csapatot!

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.08.12. 13:08
Ma este a Gil Vicente ellen megkezdődik a portugál bajnokság, és valljuk be, nem kis reményekkel indulunk neki: miközben a PortuGOAL szakírói egybehangzóan...

Ma este a Gil Vicente ellen megkezdődik a portugál bajnokság, és valljuk be, nem kis reményekkel indulunk neki: miközben a PortuGOAL szakírói egybehangzóan harmadik helyre kárhoztatnak minket, mi a bajnoki címre törünk! Divat vagy? Szurkolj nekünk! Nem vagy divat? Akkor is!Ma este a Gil Vicente ellen megkezdődik a portugál bajnokság, és valljuk be, nem kis reményekkel indulunk neki: miközben a PortuGOAL szakírói egybehangzóan harmadik helyre kárhoztatnak minket, mi a bajnoki címre törünk! Divat vagy? Szurkolj nekünk! Nem vagy divat? Akkor is!

Sok futballszurkoló puszta kedvtelésből minden országból szimpatizál egy-egy csapattal, mások a fogadási ügyleteik miatt választanak maguknak csapatot(ki ne szeretné ezen a logikán kiindulva például a Hafnarfjördurt?), és egyesek kényelmi okokból, hogy a dög unalmas meccseken se legyen indok az elalvásra alkalmi szerelmet keresnek az egyik csapatban. Most mi meggyőzünk, hogy ha te is ilyen vagy, akkor minket válassz!

Kezdjük ott, hogy hat érvem van mellettünk, ebből öt publikus(a csöcsös poszt a BL-re kell, mert ott keményebb a mezőny), így hamarosan ezeket fogom sorolni. Leszögezném, hogy listánk szubjektív, így ezen kívül még végtelen sok okunk lehet a Benficának szurkolni! Tehát az érvek:

1. Tradíciók. A fejlécben található kupákat nem fifában vadásztam össze félprofi szinten, hanem igen, azokat a klub nyerte, amivel Portugália legsikeresebb klubja vagyunk a bajnoki és kupagyőzelmek tekintetében. Magyar szívünk szereti Guttmann Bélát emlegetni ilyenkor, hagyománytisztelő énünk Espirito Santo nevét, vagy hogy itthonra is mondjunk valamit, előránthatjuk az adu ászt, Eusébiot, de az elmúlt években is olyan nevek játszottak itt, mint Joao Pinto, Ricardo Gomes, vagy ebben az évtizedben Simao, Nuno Gomes, Petit.

2. A szurkolók. Erről egy vicc jut eszembe, miszerint egyél sz*rt, mert több millió légy nem tévedhet, és ugyanígy a Benficának is jó referenciái vannak. Hat millió szurkoló csak Portugáliában,14 millió szerte a világon, ami azt jelenti, hogy a Benfica egyike azon csapatoknak a világon, ahol az eredmény élet-halál kérdés. Fontos megjegyezni itt, hogy a világon a Benfica rendelkezik a legnagyobb tagságú szurkolói klubbal, ugyanis több mint 200.000 sócio-ja van a hivatalos egyletnek, ami bejegyzett Guiness-rekord. Mindemellett számos klub született más országokban a Benfica szurkolók által, így Benfica nevet visel Londontól Luandáig még jó pár klub!

3. Csúnya dolog itthon a fiatalokkal, meg a szerethető csapattal érvelni, de a keret majd' kicsattan a fiatalság erejétől: nem elég, hogy az utóbbi évek világsztárjai közé adtunk egy Ramirest, egy Di María-t, egy David Luizt, és egy Coentraot, most újra feltankoltunk, és ha felírod egy noteszba Nolito, Witsel, Gaitán, vagy Jara nevét, akkor pár év múlva kinyitva a füzetet nagyon meg fogsz lepődni, hogy mekkora sztárok. Most Benfica meccseket bambulva láthatsz pár tehetséget, ahogy világsztárrá növik ki magukat. Hát nem csodás?!

4. Mert gyönyörű stadionunk van. A 2004-es Európa Bajnokság döntőjének helyszíne, az aréna, ami ugyanolyan, mint a többi modern stadion, csak elegánsabb, és nagyobb, ami a szépséges Estádio da Luz nevet kapta, tehát a Fény Stadionja. 65.000 néző ebben a csodakomplexumban jól hangzik, nem?

5. A legszomorúbb indok: Fehér Miki. Itthon szinte elfelejtette a média, és lassan elfelejti a magyar ember is, de Portugáliában szobrot kapott, amin mindig van pár virág, visszavonultatták a mezszámát, és a szekrénye is üresen maradt az öltözőben, hogy az új fiúk is átérezzék ki volt ő a klubnak. Igen, a Benfica az a csapat, aki egy számukra ismeretlen világból érkező Fehér Mikit is a saját gyermekévé fogadott, a legnagyobb angol nyelvű Benfica-oldal például a 2011-12-es keretben is feltünteti Mikit, mint örök csapattagot(nagyításhoz katt a képre!)...Fehér Miklós

És hogy ne tűnjek túl elfogultnak, egy ellenérvvel zárnék: Mi nem nyertünk ebben az évezredben még se UEFA-kupát, se Európa-ligát, se Bajnokok Ligáját, így aki a trófeákon akar élvezkedni, annak irány Észak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik