Gól és lapzápor Húsvétra

Vágólapra másolva!
2013.04.01. 20:04
Eddig nem voltunk feltétlenül elégedettek egy olyan fordulóval, amikor a Porto is nyert, meg mi is, de most már pont békésen battyogunk előre a...

BenficaEddig nem voltunk feltétlenül elégedettek egy olyan fordulóval, amikor a Porto is nyert, meg mi is, de most már pont békésen battyogunk előre a négy pontos előnyünkkel. Pláne, ha fél gőzzel ütünk egy hatost a tabella hetedik helyezettjének.BenficaEddig nem voltunk feltétlenül elégedettek egy olyan fordulóval, amikor a Porto is nyert, meg mi is, de most már pont békésen battyogunk előre a négy pontos előnyünkkel. Pláne, ha fél gőzzel ütünk egy hatost a tabella hetedik helyezettjének.

Ahhoz képest, hogy 6-1-re nyertünk, közel sem volt zökkenőmentes a buli. Először a Benfica facebook oldala tett ki egy olyan képet, amin Garay helyett Jardel volt a kezdőbe jelölve Luisao mellé (mire igazán megijedtünk volna, elkezdődött a meccs, és kiderült, hogy játszik Garay), majd a DigiSport tett keresztbe azoknak a sporttársaknak, akik inkább megvárták a csúsztatott adást, mint hogy streameljenek. Toszi szerkesztőtársam így végigizgulhatta Baumgartner űrugrását újra, majd 10 perc késéssel kezdődött a csúsztatott közvetítés. Ez egy fekete pont, kedves Digi!

Maga a meccs már nagyobb élmény volt, 20 perc alatt megtörténtek az izgalmak (két gól, egy Rio Ave kapufa), utána meg lehetett látni pár szép akciót, öt gólt, meg három kiállítást. Az egyébként külön felüdülés volt, hogy rég láttam olyan portugál bajnokit, ahol három kiállítás volt, és ráadásul mindhárom jogos. Ez ügyben nagy gratuláció Rui Costa játékvezetőnek, akinek nincs hosszú haja, és nem szokott irdatlan nagy gólokat lőni az angoloknak, pusztán névrokona a sportigazgatónknak.

Egy 6-1-es meccs olyan, mint Nuno Gomes a tizenhatoson belül: mindig jól esik. Ennek ellenére már-már összeszorult a szívünk, látva, hogy Rodrigo egy ilyen meccsen is képes eltűnni a mezőnyben. Hatalmas favoritom a srác, most azonban megint egy olyan produkciót nyújtott, amivel nem érdemelt ki újabb esélyt.

A mezőny ugyanis nagyon erős: Cardozo 16 gólos a bajnokságban, Lima pedig a tegnapi triplájával 15-nél jár. az a hét gól sem rossz, amit Rodrigo termelt, csak éppen amíg Limára, vagy Cardozóra merném dobálni az ötszázasokat, hogy gólt szereznek a következő meccsen is, addig Rodrigóra elég nehéz számítani. Az elemek elleni harcban sem a visszavont szerepkör, sem az önbizalomhiány nem az ő malmára hajtja a vizet.Benfica

Lima azonban tökéletes ellenpólusa volt. Kihagyott egy-két helyzetet, de lőtt egy mesterhármast három kvázi elé pattanó labdából. Zseniális a srác, kicsit olaszosan ő is 30 éves korára kezdi elérni a csúcsot, amit igazából nem tudunk, hogy jó, vagy rossz. Vajon lehet rá még négy évig számítani, vagy most fut egy jó szezont, aztán két rosszat, és elmegy pinpongozni Angolába? Az biztos, hogy amit ő csinál (10 méteren reakcióidővel leveri a védőjét, majd legfeljebb három érintésből bezúzza a kapuba a labdát) azzal nagyon sok gólt lehet még szerezni az évek során, csak nehogy elhiggye, hogy cselezni is tud, meg hogy érti a kombinatív játékot.

A fickó, aki elhitte hogy tud cselezni (Salvio) egyébként megsérült a meccsen, és minden bizonnyal nem játszhat a Newcastle ellen. Nem mondom, hogy gomes88 barátom kardjába dőlt a hírtől, de az az igazság, hogy ha a jó Isten is Benfica drukker, akkor be kell vallani, hogy ezt most nagyon ügyesen csinálta. Csütörtökön egy Gaitán-OJ párosba könnyen beleszédülhet az amúgy jó erőkből álló fekete-fehér (szó szerint) védelem.

Lényeg a lényeg, vertünk hat gólt, én meg rekordot jelentő majdnem két nap alatt írtam meg ezt az értékelőt, ami szégyen a maga nemében. Élvezzétek hát a meccs összefoglalóját, és nagyon nagy bocsi a szarakodásért:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik