Eusébio Kupa, és átigazolási hírek

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2013.08.03. 09:08
Azt hittem, hogy mire megírom a heti státusz riportot, addigra fájó szívvel el kell búcsúzzak Cardozótól, de nem. Vannak azonban így is érkezők...

Eusébio KupaAzt hittem, hogy mire megírom a heti státusz riportot, addigra fájó szívvel el kell búcsúzzak Cardozótól, de nem. Vannak azonban így is érkezők és távozók is, sőt: van, aki mindkettő kategóriába benevezett. Ja, és ma este Eusébio Cup!Eusébio KupaAzt hittem, hogy mire megírom a heti státusz riportot, addigra fájó szívvel el kell búcsúzzak Cardozótól, de nem. Vannak azonban így is érkezők és távozók is, sőt: van, aki mindkettő kategóriába benevezett. Ja, és ma este Eusébio Cup!

Pattanásig feszült a helyzet Cardozo körül. Nyilatkozta már, hogy 6 gyönyörű év után most már a Fenerbahcéban fog ugyanazzal a hévvel hajtani a sikerekért, volt már háromszor bréking, hogy a törökök Lisszabonban tárgyaltak, és kaptunk már tőlük olyan ajánlatokat, amit még én is elfogadtam volna, pedig én ritkán elégedek meg az átigazolási összegekkel.

Egy dolog biztos: Cardozo nem edz a többiekkel, sőt, igazából fogalmam sincs, hogy mit csinál. Gondolom nem engedhet meg magának ennyi kihagyást, de nagyon jegelik, és azért ő pont az az arc, akiből kinézem, hogy jelen pillanatban szarik az egészre. Valljuk be, ez az egész sztori abszolút méltatlan a klub 21. századi történelmének legeredményesebb játékosához, és a csapat egyik lelkéhez. Kezdő Monopoly játékosként ráadásul az is felmerül bennem, hogy ha a vevő tudja, hogy nekem nagyon el kell adnom valamit, akkor az vajon nem enged-e neki túl könnyű tárgyalópozíciót, és ez végeredményben nyomott árhoz vezet.

Van azonban két távozónk: Sidnei, és Pizzi. Pizzi? Igen! Ja, hogy őt még meg sem írtuk? Ez csak is azért lehet, mert alig, hogy megegyezett a Benficával, és megvettük 6 millió euróért a játékjogának 50%-át, máris elküldtük kölcsönbe az Espanyolhoz Sidneivel együtt. A 23 éves szélső/csatár már bemutatkozott a portugál válogatottban, így a vébé előtti évben talán indokoltnak is tűnik, hogy ne nálunk legyen ötödik számú szélső, hanem egy Espanyolban biztos kezdő. Ez a taktika tavaly a Deporban annak ellenére is bejött, hogy végül Nélson Oliveirástól, Pizzistől, meg még egy rakat portugállal együtt esett ki a másodosztályba.

Van egy félhivatalos kölcsönügyletünk is, bár itt szokatlanul nagy a csend. Melgarejo egybehangzó sajtóértesülések szerint Liverpoolba kerül kölcsönbe, de azért ha jövő hét elején sem jelentik be, akkor elkezdhetjük pedzegetni, hogy ez az üzlet kútba esett. Én személy szerint nem lennék szomorú, bár Bruno Cortez és Sílvio lényegesen jobbnak tűnik, mint Melga.

A másik távozó egy be nem teljesedett szerelem: Miguel Rosát (ugye, már a neve is fiatalságunk legszebb napjainak mámoros illatát láttatja velünk?!) elengedtük a Belenenseshez. A szerződés öt évre szól, a vételárat nem hozták nyilvánosságra. Rosa kétszer lett a másodosztály legjobb játékosának választva, és korábban két szezonon keresztül már szerepelt a Belenensesnél. Tényleg a legjobbakat kívánom neki, igazán megérdemelt volna egy esélyt az első csapatnál is. Fájó, de tisztán saját nevelésű játékosként 15 év Benficánál eltöltött idő alatt egy percet sem játszhatott az első csapatnál, ami ha velem történik meg, akkor kő keményen egy összetört álomként élném meg. Az mondjuk segíthetne a helyzeten, ha igazak lennének a híresztelések, és Nuno Gomes is a Belenenseshez igazolna...
Miguel Rosa
Miguel Rosához hasonló cipőben jár David Simao is, aki 14 Benficánál eltöltött év után, 86 felnőtt meccsel a lábában (egyik sem a Benficában) bontott szerződést a klubbal, és igazolt három évre a frissen feljutott Aroucához. David Simao társa lehet a középpályán az a Nuno Coelho, aki ugyan volt a Porto és a Benfica tagja is felnőtt karrierje során, de egyik csapatban sem kapott lehetőséget. Szívás.

Történt még valami? Biztos kifelejtettem ezt-azt, pláne a pletykákat nehéz lekövetni ilyenkor, de ha van valami súlyos adósságom, akkor az jöhet kommentben. Este meg Eusébio Kupa a Sao Paulo ellen.

Tudom már, hogy mit felejtettem ki! Egy nyilvános vallomást:

Djuricic számomra az igazi férfi!!! Úgy fut, mint egy Ola John, úgy passzol mint egy Aimar, és olyan harcias, mint egy Ramires. Ő az én szerb kur partizánom!

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/972093_567610193302277_2060567937_n.pngWitsel, bekaphatod!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik