Emeryék ma csúnyán belefutnak

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2012.11.07. 08:11
Famate5 kolléga "győzelem, vagy kiesés?" zárszóval fejezte be az odavágó felvezetését, de úgy gondolom, ez igazából most nyeri el aktualitását....

Famate5 kolléga "győzelem, vagy kiesés?" zárszóval fejezte be az odavágó felvezetését, de úgy gondolom, ez igazából most nyeri el aktualitását. A 2-1-es vereség óta sok víz lefolyt a Dunán, elkezdtünk futballozni, és semmi okom nincs azt hinni, hogy ne zavarnánk vissza Oroszországba egy sima zakóval a Szpartakot. Más választásunk úgysincs, mint azt az első sorban említettük. Kommentben olvasás után bárki elküldheti, hogy Unai Emery vajon mit készül éppen a szájába venni ezen a képen, győzelem esetén famate5 szerzőtársam az elemzésben mindenkivel megosztja a helyes választ. Igaz, erről még nem tud.

Még mielőtt annyira a közepébe vágnánk, érdemes megjegyezni pár mindenképpen érdekes tényt, természetesen a mi csoportunkra fókuszálva, így féltávnál. Az ezen a fórumon senkit nem érdekel, hogy a Manchester Citynek kéne még 500 millió az Ajax legyőzéséhez, a Zenitnek pedig még 100, hogy a legnevetségesebb csoportból továbbjuthassanak.
Szóval a Barcelona eddig hibátlan, 9 ponttal vezetik a csoportot, két nyögvenyelős és egy magabiztos győzelemmel. A magabiztos Lisszabonhoz köthető, de nem azért, mert annyira gyengén futballoztunk volna, hanem mert a Barca legjobb meccse volt az idei szezonban, ezt katalán-szurkoló barátaim is elismerték.

A Celtic mindenkit meglepett, de ez a megállapítás úgy lenne helyes, ha azt mondanánk: A Barcelona, a Szpartak Moszkva és a Benfica hagyta, hogy a Celtic meglepje őket, ha komoly hozzáállással szembesültek volna a kelták, nem lenne 4 pontjuk, sőt, valószínűleg egy sem.

Harmadjára, ami számunkra jelenleg a legfontosabb: hiába az elbaszott glasgow-i és moszkvai meccs, a szerencsés sorsolásunk következtében kijelenthetjük, hogy még mindig a saját kezünkben van a továbbjutás, legalábbis úgy a 80%-a. A maradék 20-hoz szükségünk van a Barcára és arra, hogy ne buzizzák el a skóciai és az oroszországi meccsüket, mert ez esetben a két kötelező győzelem után akár még ki is kaphatunk a Camp Nouban. Kicsit sok itt a feltételesség, egyelőre haladjunk sorban, aztán számolgatunk a maga idejében.

Én ezt a csapatot tippelem

A felállás rejteget bőven kérdéseket, és ezt most nem udvariasságból mondom mint tavaly. Jesus rotál, mint a kapa, ezért nézzük, ki játszik biztosan! Elsősorban és megkérdőjelezhetetlenül természetesen Salvio, aki egyelőre nem tudott még annyira szarul játszani, hogy JJ elgondolkodjon a padra ültetésén, amikor egészséges volt, valamennyi mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget. Remélem ma kivételesen hozzátesz majd érdemben a mérkőzéshez, ha már bérelt helye van. A védelemből még egy hétig nélkülöznünk kell Luisaót, de Jardel miatt nem aggódom, mint ahogy Luisinho miatt sem, aki nagyon úgy fest, hogy a csapatban ragad Melgarejo kárára. Matic Moszkvában kisárgázta magát, az ő helyén minden bizonnyal André Gomes kezdhet a védők előtt Enzo Perez társaként. Gaitánnak játszania kell, nincs már lehetőség Bruno Césarral óvatoskodni, Ola 'baby John pedig biztatóan játszott ugyan az elmúlt két bajnokin, de egy sorsdöntő BL meccsen meredek lenne, legalábbis kezdőként bedobni. Cardozo és Lima kezdenek rám cáfolni, megy ez együtt, nagyon úgy tűnik, Rodrigo pedig tovább várhat a sorára.

De mi van a Szpartakkal? Az a helyzet, hogy nagy mértékben nekünk köszönhető, hogy elindultak felfelé, és legalább olyan jó formában várják a mai meccset, mint mi. A sok sérültjüknek köszönhetően Unai Emery rájött, hogy Jurado és Ananidze futballisták, nem is akármilyenek. Jól és tetszetősen futballoztak, persze nem csak ők ketten, hanem az egész csapat. Ehhez párosult a mi gyalázatos játékunk, és eme kettő hozadéka lett a 2-1-es orosz siker. Azóta két bajnokin 7-0-s gólarány, idegenbeli kiütéses, ötgólos győzelem legutoljára.

és itt?

Ettől függetlenül 3 pontjuk van, nekik nem élet-halál kérdés a győzelem, egy döntetlennel is simán versenyben maradnának, mivel valószínűleg Messiék lebirkózzák a Celticet. És ne felejtsük el: ahogy mi, úgy ők is bíznak a katalánokban. Egyáltalán nem várok tőlük támadófutballt, ameddig nem szerzünk gólt a meccsen, de ha kibekkelnek a Luzban 90 percet - ott, ahol csak a Barcelona nem kapott gólt az elmúlt években -, nagyon meg fogok lepődni. A szenzációsan játszó Szpartak Moszkvában, műfüvön, 0 fokban 2-1-re legyőzte a gyalázatosan futballozó Benficát. Pont. Ez egy más mérkőzés lesz, és nem elhanyagolható, hogy azóta mi is két sima, háromgólos győzelmet arattunk, biztató játékkal. Amennyiben ez a felemelkedés folytatódik, nagy verést mérünk az Emery-csapatra, amennyiben nem, csak kicsit.

A vége mindenképp győzelem lesz, csak a különbség kérdéses.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik