Csak győzzünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.09. 16:03
Coimbra Portugália egyik legszebb, legfestőibb városa, amely történelmi városrészével, és az ország legrégebben alapított egyetemével büszkélkedik. Ez mind szép és jó, de a helyi csapat már aligha kerülhetne fel az „akikre büszkék vagyunk” táblára.

Az Académica Portugália legöregebb csapata, de Európában is a legkorábban alapított futballklubok közé tartozik. 1887-ben alapították a helyi egyetem diákjai. Egészen a hetvenes évekig portugál topklubnak számított és a nagy hármas után nekik van a legtöbb szurkolójuk is, mostanában azonban igencsak küszködnek.

2012-ben még portugál kupát nyertek, most meg örülhetnek, ha szezon végére sikerül bent maradniuk (jelenleg a kiesést jelentő 17. helyen állomásoznak). Mondjuk, ha végignézzük a játékosaik listáját, akkor nem is olyan meglepő ez a mélyrepülés, hiszen egy olyan játékosuk sincs, aki vinné a csapatot, aki akár egy középcsapat ellen is különbséget jelenthetne. A legjobb góllövőik is csak 3 gólig jutottak eddig, tehát átlagosan kb. 720 percente találnak be, éppen ezért nem emelek ki külön-külön senkit, mert semmi értelme.

A Boavista ellen meleg volt a pite két hete és ezt még egyszer nem engedhetjük meg magunknak. A cél egy többgólos győzelem, lehetőleg okos rotálással és lehengerlő játékkal. Tényleg nem érdemes ezt most túlragozni.

 

A meccs 19:30-kor kezdődik, streamek a már jól megszokott helyekenitt, vagyitt.

 

toszi21

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik