Az igazság pillanata

Vágólapra másolva!
2012.03.06. 02:03
Még szinte be sem gyógyultak a pénteki sebek, de már itt is áll előttünk a Zenit agyonmotivált csapata. A mai meccsnek elképesztően nagy a tétje...

Még szinte be sem gyógyultak a pénteki sebek, de már itt is áll előttünk a Zenit agyonmotivált csapata. A mai meccsnek elképesztően nagy a tétje, hiszen ha kudarcot vallunk, akkor oda az egész szezonunk. A dráma és az izgalom a tetőfokára hág!Még szinte be sem gyógyultak a pénteki sebek, de már itt is áll előttünk a Zenit agyonmotivált csapata. A mai meccsnek elképesztően nagy a tétje, hiszen ha kudarcot vallunk, akkor oda az egész szezonunk. A dráma és az izgalom a tetőfokára hág!

A mostani helyzetünkről Jean-Claude Van Damme B-kategóriás akciófilmjei jutnak eszembe, ahol a főhős egész idő alatt valami nagyra készül, majd a végén szinte félholttá verik. Ilyenkor általában lepereg előtte az élete, ami tartalmazza élete szerelme szavait, edzője buzdítását, ezidáig átélt sérelmeit és még sorolhatnám a kliséket. Namármost, hősünk ekkor hirtelen újult erőre kap, lábra áll és kiveri a taknyot is aktuális végellenfeléből.

Pontosan ezt fogjuk tenni most mi is. Volt egy hihetetlen jó sorozatunk, de aztán végigtiportak rajtunk és a hajó egyre messzebb, azonban csapatunk sebzett oroszlánként lép pályára ma, hogy megsemmisítő csapást mérjen az orosz hóemberekre.

Az első összecsapás előtt egyébként a Zenit már bemutatásra került, azóta pedig még okosabbak lettünk és nagyon jól tudjuk mire is számíthatunk tőlük. Kétségtelen, hogy a Zenit jelenleg a legerősebb orosz klubcsapat, kreatív támadójátékukat pedig a saját bőrünkön tapasztalhattuk (persze minket sem kell félteni). Azt is tudjuk, hogy míg három hete több kulcsemberük is hiányzott, addig mára néhányuk már pályára léphet, köztük a kapus Malafejev és Spalletti üdvöskéje, Criscito is. A legjobban azonban még mindig Shirokovtól tartunk, aki egyébként a múlt heti válogatott meccseken betalált a dánoknak és minden bizonnyal ma is be lesz sózva a feneke.

Roman ShirokovAnnyit jó ha tudsz haver, hogy Javi kipécézett magának...

Nálunk is változik a helyzet egy-két helyen, ugyanis Aimar eltiltása (sárga lapjai miatt) valószínűleg egy Cardozo-Rodrigo párost fog eredményezni, Garay sérülése miatt pedig minden bizonnyal Jardel kezdhet majd. Középen Javi García ijesztgeti majd a ruszkikat Witsellel, a szélekre pedig Bruno Césart és Gaitánt várom. Beszéljünk egy kicsit Emersonról is. Ha többmillió ember imái most meghallgattatnak, akkor változás lehet az ő posztján is, és ha változás, akkor Capdevila. Nagyon sokat egyébként sem variálhat Jesus ezen a poszton, bár Luis Martins egész jót futott még tavaly a Basel ellen, most nem hiszem, hogy őt vetné be a mester. Persze azon sem szabad meglepődni, ha mégis Emerson botladozik majd a bal szélen, reménykedni azonban szabad és kell!

Emerson és CapdevilaHisz mikor, ha nem most? Emerson egész idényi összteljesítményére a Portó ellen tette fel igen látványosan a pontot. Ezidáig még csak módjával méltatlankodtak a szurkolók, néha-néha Coentraót visszasírva, most már azonban egy emberként a fejét követeli minden benfiquista. Itt volna tehát a ragyogó alkalom Jesus bácsi számára, hogy végre elszánja magát egy radikális lépésre és száműzze a cserepadra amíg nem késő.

Kétségtelen, hogy nehéz időkön megyünk most keresztül és az utóbbi produkciónk fényében a közvélemény is egyre inkább a Zenitet várná az első nyolc közé (azért a fogadóirodák még kitartanak mellettünk), de mi tudjuk, hogy az a hely ott minket illet meg. Egy percre sem szabad elveszteni a hitünket, hisz ez a csapat igenis van olyan jó, hogy a legnagyobbak között alkosson maradandót. Holnap tehát, miután a Da Luz-ban felcsendül a BL himnusza, tanúja lehetünk egy nagyot álmodó, de időközben megsebzett Jean-Claude Van Damme Benfica feltámadásának. Így kell lennie!

A minap találtam egy nagyszerű videót, ami részben egyfajta összefoglalója a Bajnokok Ligája-béli menetelésünknek, részben pedig kiválóan alkalmas az alvadó lángok fellobbantására, biztosítva így a meccsre való kellő pozitív ráhangolódást:


A DigiSport stúdiója 20:15-kor jelentkezik, kezdés pedig 20:45-től. Mindenkinek jó szurkolást kívánok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik