Alakulóban

2475674 24756742475674 2475674
Vágólapra másolva!
2012.07.18. 19:07
Két hete tart a felkészülés az augusztus 18-án startoló szezonra, és miközben a csapat Luis Figo bulibrigádja ellen készül a ma esti lisszaboni...

Két hete tart a felkészülés az augusztus 18-án startoló szezonra, és miközben a csapat Luis Figo bulibrigádja ellen készül a ma esti lisszaboni gála keretein belül, nézzük meg, hol is tartunk jelenleg, mi történt az elmúlt napokban, mi várható az elkövetkezendőkben. A keretet jelenleg közel 30-an alkotják, de ismerjük Jesust, nem fog neki álmatlan éjszakákat okozni pár reménykedő fiatal, vagy éppen nem annyira fiatal játékos lepasszolása, akár kölcsön, akár végleg. Három edzőmeccs alapján találgatás kezdődik...
Két hete tart a felkészülés az augusztus 18-án startoló szezonra, és miközben a csapat Luis Figo bulibrigádja ellen készül a ma esti lisszaboni gála keretein belül, nézzük meg, hol is tartunk jelenleg, mi történt az elmúlt napokban, mi várható az elkövetkezendőkben. A keretet jelenleg közel 30-an alkotják, de ismerjük Jesust, nem fog neki álmatlan éjszakákat okozni pár reménykedő fiatal, vagy éppen nem annyira fiatal játékos lepasszolása, akár kölcsön, akár végleg. Három edzőmeccs alapján találgatás kezdődik...

Azt hiszem, volt már ennél mozgalmasabb, ezáltal izgalmasabb uborkaszezon a mostaninál. Ugyan Párizs környékén nagy erőkkel melóznak azon, hogy minden szép és jó legyen, de ahhoz még hátra van a csapatépítés. Ha ez is sikerül, egy-kettőre közel annyi szurkolójuk lesz mint a Barcelonának vagy a spanyol válogatottnak, efelől nincs kétségem, mert a divatszurkolás nálunk is menő, ez bebizonyosodott az elmúlt években. Őket leszámítva nyugodtan elmondhatjuk, hogy az átigazolási piac mindenféle nagy durranástól mentes. Ha Zimány Linda barinője lennék, nem unatkoznék ezen a nyáron, hiszen lenne mit eltapsolni az Andrássyn, miután levette Goofyt Dzsudzsit szolid 50 millióval lakásvásárlás címén. De nem vagyok, ezért marad a várakozás, reménykedve, hogy féltve őrzött értékeink velünk maradnak, nem válnak sem az olaj, sem valamelyik világverő spanyol gigász martalékává.

A kameraállás

Toszi21 szerzőtársam már beszámolt a Marseille elleni győztes kezdésről, azonban a tétlenkedés apró jelét azóta sem lehet felfedezni a programban. Vasárnap, majd hétfőn is mérkőzés várt a fiúkra, és az eredmény ugyan sokadlagos szempont még, mindenképp említést érdemel, hogy kapott gól nélkül sikerült abszolválni valamennyi meccset.

Ezt nem csak én látom így, Garay is ezt emelte ki nyilatkozatában a luxemburgi vendégjáték után. Úgy éreztem magam meccsnézés közben, mintha a Tea című rendkívül sikeres egykamerás magyar sorozatot nézném. Illetve próbáltam nézni, leginkább akkor sikerült, amikor a kamerabarát oldalon folyt a játék, merthogy egy árva rögzítőkészülék követte az eseményeket. Ez még egy LCD tv-n is felkúrta volna az agyam, nemhogy a Benfica Tv néha-néha akadozó streamjén. A mérkőzésből ha valamit ki kéne emelnem, akkor azt mondanám, a sima győzelemnél nagyobb siker, hogy sérülés nélkül megúsztuk. Nem a hazaiak miatt, szegények azt sem tudták mi van, viszont a pálya meccs előtt fellocsolása számtalan ön-és közveszélyes helyzetet eredményezett. A végeredmény a második félidőben alakult ki, Maxi, Cardozo és Nolito voltak eredményesek, amellett, hogy egy idényre való ziccer kimaradt. Azt is elbírtuk, hogy a meccs első felében Yannick Djaló játszott jobb bekket...

A késő esti Franciaországba való visszaút és két igazán fingatós Jesus stábja által vezényelt tréning után hétfő este jött a Lille elleni gyakorlás, amit utólag JJ a legigazibb, legértékelhetőbb felkészülési meccsnek titulált. Eléggé bele is élte magát, 17 játékos volt bevetésre kész, ehhez képest 5-ször változtatott csupán. A 0-0 mindkét csapatra nézve hízelgő eredmény, jócskán voltak helyzetek mindkét kapu előtt. A második félidőre inkább mindenki saját magával küzdött, az erő elfogyott, főleg nálunk. Számomra ezért érthetetlen különösen a kevés változtatás.

Enzo szénája nem áll jól, Jesus 25 perc után lekapta a pályáról

Ettől függetlenül mesterünk tudja mit csinál, a bajnokság elejére pedig a csapat is kész lesz, reményeim szerint. Egyelőre rengeteg a kérdőjel, én is csak az elmúlt évek alapján felszedett tapasztalatokra és persze a megérzéseimre hagyatkozom csupán.

A kapuban Artur helye megingathatatlan, az eddigiek alapján a frissen visszahozott rutinos Paulo Lopes lehet az első számú helyettes, a fiatal Mika pedig továbbra is tanuló szerepkörben, ebben benne lehet a ligakupa kapuja.
A védelemben egyértelmű a SuperMaxi-Luisao-Garay hármas, balhátvédünk továbbra is kerestetik. Egyelőre Melgarejo tölti ott a legtöbb időt, Luisinho még opció. Szó van még a svájci válogatott Ziegler érkezéséről a Juventustól, merthogy Conténak nem kell, ezért már volt egy évet kölcsönben a Fenernél, ahol folyamatosan játszott, talán ő jelentheti a megoldást, ha már az argentin Rojo a város másik felében kötött ki végül...
WitselA középpálya óriási talány számomra. Mondanám, hogy Witsel-Javi-Bruno-Aimar-Gaitan, bevetésre készen Nolitoval, Ola Johnnal, Carlos Martinsszal Djalóval, Perezzel, Maticcsal. De ez sajnos nem ilyen tiszta, sőt. Witsel és Gaitan körül nagy a csend, de messze van még augusztus 31., Aimar összesen egy félidőt játszott három meccsen, aminek az oka ismeretlen, Matic pedig teljesen periférián, ami azért a tavasz fényében meglep. Ami biztos, Carlos Martins visszatér és ez mindenképp jó hír. A szélső posztokra viszont tumultus van, ha Nico marad, Bruno, Nolito és John elégnek tűnhet, Enzo és Djaló ez esetben felesleges. Persze ez az én véleményem, de négynél több szélső számára nincs hely a keretben, Perez és Yannick azért sok csapatba beférnének. Hozzáteszem gyorsan, egyelőre John se mutatott semmi olyat, ami miatt helye lenne a 22-ben, de ő közel 10 misi volt, idővel felveszi a ritmust a holland bébiliga után, az ő kölcsönadása kizárható.
Csatárposzton Cardozo a favorit, ha nem kerül eladásra, tűzközelbe kerülhet rotálás esetén Rodrigo és Nelson Oliveira, habár előbbi a szélen is kiköthet adott esetben, sőt Aimar posztján is próbálgatták tavaly, kevés sikerrel. Saviola meghosszabbított szerződése a Kardec-Hugo Vieira kettőst teheti taccsra - amennyiben kitölti -, de egyikőjüket biztosan. Mora és Michel mindenre esélytelen, utóbbi egyetlen percet sem játszott eddig.

Jelenleg itt tartunk, de lesz itt Real Madrid féle Eusebio-Kupa, Juventus, meg minden a Braga elleni rajtig. Várjuk már, eléggé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik