A töri könyvben kell keresni, hogy mikor voltunk utoljára ilyen jók

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2012.12.11. 16:12
Ha létezik a sportpszichológiában a sportolók lelkében lezajló kudarchelyzetek feldolgozásával foglalkozó tudományág, akkor az érdekel engem....

Cardozo & Ola JohnHa létezik a sportpszichológiában a sportolók lelkében lezajló kudarchelyzetek feldolgozásával foglalkozó tudományág, akkor az érdekel engem. Öt nappal azután, hogy a világ legjobb csapatát, vagy legalábbis annak a tartalékjait lefociztuk idegenben és mégis kiestünk, tegnap ismét kaptunk egy mélyütést. És túléltük: a srácok vesztes helyzetből kimentek a második félidőre, és hullagyalázással felérő sikert értek el a Sporting ellen. Egy kemény nap fasza zárása.Cardozo & Ola JohnHa létezik a sportpszichológiában a sportolók lelkében lezajló kudarchelyzetek feldolgozásával foglalkozó tudományág, akkor az érdekel engem. Öt nappal azután, hogy a világ legjobb csapatát, vagy legalábbis annak a tartalékjait lefociztuk idegenben és mégis kiestünk, tegnap ismét kaptunk egy mélyütést. És túléltük: a srácok vesztes helyzetből kimentek a második félidőre, és hullagyalázással felérő sikert értek el a Sporting ellen. Egy kemény nap fasza zárása.

Tanulást felfüggeszt, gép elé leül, tévét bekapcsol, telót a közelbe helyezi, hátha segítséget kell hívni. Salvio kezdő, lol, Lima-Cardozo együtt, André Gomes Matics előtt/mellett. Fasza lesz, jó hogy nem pakoltuk Tippmixen a vendéget.

Feszes csajok, egy ződ-egy piros, pénzfeldobás, Maxi alkudozik, Sporting kezdhet asszem. Öt perc lepereg, Salvio öt elvesztett labda, három rossz passz, a meccscenter szerint persze csak egy rossz megoldása van. Gyors sms gomes88-nak, megint mi vagyunk a hülyék, bazmeg? Nem, Salvio rakat fos, jön a válasz. Nem nyugtat meg sem ő, sem Toto, de a csapat is halovány, és akkor még nem írtam le az igazságot, hogy kurva szar. Johnny O is körülményes, Toto megfertőzte, Lima mondjuk hátrébb játszik, de ez még lófasz, ha nem kap labdát.Sporting-Benfica

Sporting hozza a szokásost, öt hosszú labdából öt visszakerül hozzánk, Matics és André Gomes meg ezt kihívásnak veszi, ötből négyet ők is elszórnak, de ez még nem local high score. A meccscenter szerint persze csak Andrénak van az egész meccsen eladott labdája, neki is csak egy. Tizedik perc, szabadrúgás, Artur egy bravúrral, én egy ülve kihordott szívrohammal vagyok gazdagabb.

Nem lesz ez így fasza, egyszer fogunk megcsúszni védekezésben, támadásban meg nullák vagyunk, a széleinknél impotensebb dolgot pedig egy elcseszett királydrámában sem lehet méltóképp komponálni. Csere kell szünetben, egy Salvio-Gaitán mindenképp, de jól jönne még valami váratlan, amire mi sem számítunk. Maxit gyorsan be is sárgázzák, alig emelik a lapot, teló már pittyen, gomesnek van egy nagyobb összege rá, hogy ma még kiállítják.

Ámokfutás level 99999 folytatódik Maxi részéről, most a szakmai stábot és a műértő közönséget kínozza helyezkedési hibájával, kemény akar lenni egy olyan Wolfswinkelnek, akinek a seggében szorosan ott van Garay, és háttal áll a kapunak. Ricky ki a szélre, Capel vissza középre, Garay csípővel szabadítana fel, Wolfswinkel nem meglepő módon a lábát is használja (labdarúgás, you know), labda a hálóban, Sporting vezet. Tuti kikapunk, hogy egy jegesmedve kényeztetné ezt a mindig ellenünk feltámadó Sportingot.Garay Artur

együtt vagytok, srácok!

Maradék idő lepörög, négy tiszta gólhelyzet öt perc alatt, persze nulla gól. Két passz után máris lőhetünk, de ha nem tudjuk beverni, akkor menjünk curlingezni, ott van idő ennyit gondolkodni. Szar minden.

Facebookot csekkolni kell, még nem írnak a portista kollégák, kivárnak a végső sípszóra, feleslegesen nem blamálják magukat. Twitteren kezdődik a nyalás: jó ez a Sporting, fasza a hangulat, 35114 néző. Ezektől a sznoboktól az is szép szám, jó 70%-os stadion kihasználtság. Hírportálokon tüntetés, de nem Salvio miatt, hanem a felsőoktatási keretszámokon megy a cumi, nem tudják mi a jó. Nézzük inkább félidőben a Digin futó betétműsort a brazil bajnokság top10 tehetségéről. Megjegyzem Leandro Damiao, meg Neymar sem jár egyetemre, mégis megélnek valamiből.

Lekeverik, gyors (ön)reklám, vissza az Alvaladéba, jön a második félidő, de nem ám cserékkel, vagy valami. A felállás marad, gomes bajtárs szerint a 60. percig nem pörgünk vissza, most az egyszer azonban téved, érthetetlen módon a mezőny kezd szétszakadni. Lima mester centikkel mellé, Carrillo Elias ziccerből Arturt talál, a szögletből meg Wolfswinkel veri telibe a Királyunkat, jelzem les volt buzik, olyankor nincs előnyszabály, pláne hogy előnyünk sem lett belőle.Ricky Van Wolfswinkel vs. Artur

Közeleg az óra a bűvös hatvanadikhoz, Johnny O be középre, Cardozo érkezik, Rui Patrício nem, a tank besöpri, Rojo meg kap a szájára, amiért nem hozzánk igazolt, először öngólnak írják, mára Óscarnak van könyvelve a hivataloson is. Sómásztgóon, két perc múlva Maxi is ziccerben, Rui Patricio véd. Aztán fasza hosszú bedobásos figura, Toto tüzel, pont belelép valaki. Még ennek a szögletéből Garay fejel tisztán mellé, most jön az, hogy kurvára kapunk egy gólt, és Jorge Jesus megint a kulacshordó fiúra fogja a vereséget, mert mindenki maxon pörgött, csak rosszkor jöttek a gólok.

Ráfordulunk a hajrára, Vercauteren már szinte maga előtt látja a három maláj kurvát, amit Pinto da Costa küld neki a pontmentésért, Dier meg már töri a fejét, hogy be fogják-e engedni a diszkóba egyáltalán. Pranjic Insua ennél pragmatikusabb, dörrent egy hatalmas kapufát, egy pillanatra megáll bennünk a... ja igen, a szar, Vercauteren meg még három sporttársnő társaságát vizionálja. Artur megköszöni az égieknek.

Nem állunk le, Ola John (ki más?) teszi középre, Toto pörget, Rui Patricio véd. Akkor sem fogunk még egy gólt lőni, ha Marco Ferreira portugál-magyar kollegialitást kiáltva Kassai pályafutásának összes meg nem adott gólját rajtunk akarná korrigálni. Vagy mégis? Salvio lő, Bolahrouz a gólvonalról ment, ilyen nincs bazmeg. És tényleg nincs: Bolahrouz feje a keze volt, piros lap, büntető, Cardozo jöhet a dupláért, be kell baszni erőből, vagy okosan, a lényeg, hogy fordítsunk.Bolahrouz kiállítása

Ilyen még nem volt: Cardozo ésszel rúgja a büntetőt, csak bepasszolja ahogy a legnagyobbaktól (értsd: Rui Costa) látta. Mi vagyunk a legjobbak, buzi Sporting, buzi Porto, megnyerjük a BL-t El-t, bajnokságot, kupát, mindent. Cardozo amúgy csúszna egy menőt térden, mint Drogba, de szar a pálya, majdnem hasra esik, marad az old fashioned mutogatós címercsókolgatós-ölelgetős változat.

Sporting megrogyott, Vercauterennek marad a felesége, Dier majd otthon rúg be mint a csacsi, Gaitán meg ha már beállt, beteszi Cardozo fejére, a Tacuara bólint, 3-1! Hozzáteszem, mellé ment volna, Insuáról pattant pont faszányosan be. Innen már nincs visszaút,mieink olléznak, Sportingék indulnak haza, Izmajlovot még becseréli a belga, hátha megsérül. Tőlünk Rodrigo áll be hasonló szándékkal, de ő talán labdához sem ért.Franky Vercauteren

ennyi jut ma, vagy az asszony, Franky!

Socerwayt felcsapni, visszakeres, utoljára 2000-ben lőttünk 3 gólt a Sportingnak bajnokin, az Alvaladéban 1998-ig kell visszapörgetni találathoz. Összegzünk, Cardozo 9 meccs, 10 gól, hét győzelem egymás után, 11 meccs után 1999-ig visszamenőleg biztosan nem álltunk még ilyen sok ponttal. Még két ligameccs, és jön a Porto, addig egy Maritimót és egy Estorilt kell megverni. Amúgy nagyon jó volt a derbi, úgyhogy zsír képek is születtek, ha valakit érdekel, katt!

Összefolgaló:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik