A Benfica-dominancia első fázisai

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2012.01.14. 10:01
A múlt heti kiütéses simázás után ismét egy stabil kiesőjelölttel hozott össze a sorsolás, ám ezúttal nem mi látogatunk vidékre, hanem ők...

Benfica-Vitória SetubalA múlt heti kiütéses simázás után ismét egy stabil kiesőjelölttel hozott össze a sorsolás, ám ezúttal nem mi látogatunk vidékre, hanem ők jönnek teli gatyával a Luzba. Lehet egyáltalán egy ilyen tuti egyes meccsen pontot veszíteni?Benfica-Vitória SetubalA múlt heti kiütéses simázás után ismét egy stabil kiesőjelölttel hozott össze a sorsolás, ám ezúttal nem mi látogatunk vidékre, hanem ők jönnek teli gatyával a Luzba. Lehet egyáltalán egy ilyen tuti egyes meccsen pontot veszíteni?

Minden bizonnyal... A bajnokságban szeptember harmincadika óta nem nyerő csapatnak ha más miatt nem, már csak a nagy számok törvénye alapján is ideje bemákolnia egy bravúrt-igaz, az ő helyzetükben jobban tennék, ha a Feirensét, meg a Rio Avét tisztelnék meg szívósságukkal.

Nagyon komoly gond van elöl a setúbaliaknál, 10 gólig jutottak a szezon eddigi 14 meccse során, így ismét felállítjuk a Cardozo-féle viszonyszámot: ha ma este Óscar legalább egy góllal többet szerez, mint a Vitória Setúbal játékosai összesen(kivéve öngól), akkor Cardozonak több gólja lesz, mint a 120.000 lakost képviselő Vitóriának a 2011-2012-es portugál első osztály odavágós szakaszában...

Ne felejtsük, nekünk ha rettegni nincs is okunk, azért egy kevésbé acélos támadósor is nyugodtan gondot okozhat. Múlt héten például minden bizonnyal nem tornásztunk volna négy egységet a gólkülönbségünkön, ha 0-0-nál valamelyik leiriai helyzet beszerencsétlenkedődik a kapunkba.

Minden meccs előtt felmerül bennem a kérdés, hogy egyáltalán van-e olyan meccs, amikor tutira mehetünk, amikor előre kiélhetjük mocskos felsőbbrendűségi vágyainkat mondjuk a magyar Setúbal drukkereken, amikor fröcsöghetjük nekik, hogy turisták a Luzban, vagy hogy csak füvet nyírni jöttek? Azon felül azonban, hogy sajnos minden jel szerint Magyarországon csak Benfica drukkerek képviselik a portugál focit, még egy okból nem tehetjük meg: mert mi nem tudunk elkényelmesedve minőségi focit produkálni.Benfica-Vitória Setubal

Képtelenek vagyunk lötyögve húzni be a meccseinket, a Santa Clarától a Portóig mindenki ellen ki kell adnunk magunkból a 100%-ot, hogy a tabella tetejéről figyelhessünk. Ez persze nem is baj, hiszen amikor ma például Javi Garcia helyett Maticsot kell bedobni(eltiltás), vagy Aimar helyett Nolito és Bruno César áll készen(sérülés), akkor csak azt látjuk, hogy ez a Benfica idén nagyon egyben van, nem csoda, hogy szinte minden meccsen maximálisan motivált tizenegy fut ki a pályára. Itt kell megjegyeznem, hogy Jardel is szerepet kaphat, ugyanis Garayt sem nevezte Jorge Jesus sérülés miatt.

A tizennegyedik helyen álló Vitória Setúbalt minden emberi számítás szerint meg kell vernünk a saját pályánkon. Feszegetnünk kell a Porto határait, hogy milyenek üldöző szerepben, de közben nem elfelejteni: mi sem ismerjük még, hogy milyenek a képességeink esélyesként. Most egy olyan játékot űzünk, amilyenbe tavaly csúnyán belebuktunk. Idén talán már látszanak a tendenciák, mondhatni minden poszton egy kicsivel jobb minőséget képviselünk, mint riválisaink, és reális esélyünk van egy Bajnokok Ligája menetelésre.

Ma este azonban csak egy újabb kis lépést kell tennünk a dominancia felé, nem megtörve a korábbi évek Setúbal-kitömő hagyományait. Íme utóbbi két fővárosi vizitjük:

A meccs 19:30-kor kezdődik, streamvadászok előnyben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik