Suárez újra „harapott”; a PSG az utolsó csapat, amely... - BL-legek

Vágólapra másolva!
2014.12.11. 11:22
null
Luis Suárez először jegyzett gólt és gólpasszt a Barcelona színeiben (Fotó: Reuters)
Véget értek a Bajnokok Ligája 2014–2015-ös szezonjának csoportküzdelmei. Az év záró BL-játéknapján a Manchester City és a Schalke is biztossá tette a továbbjutását, így kialakult a legjobb tizenhat mezőnye. Mi azonban ezúttal is kicsit másképp tekintünk vissza a szerdai történésekre – íme, az idei utolsó BL-leges összeállítás!

 

A NAP LOVAGJA. Ez lenne az új divat? Gerard Piqué a középkori lovagokat idéző öltözetben érkezett a Camp Nouba a PSG elleni találkozót megelőzően. Percekig nézegettük a képet, de még mindig nem tudjuk, mi ütött a spanyol középhátvédbe. Egyébként Messi is hasonló kötött pulóverben jelent meg a stadionban, ám az argentin szerencsére otthon hagyta a kapucniját.

 

 

 

A NAP LEGBÜSZKÉBB BARÁTNŐJE. A Manchester City Roma elleni győzelméhez, ezzel csapata továbbjutásához góllal hozzájáruló Samir Nasri barátnője, Anara Atanes büszkén osztotta meg az alábbi képet párja bombagólja után. A francia középpályás helyében mi is büszkék lennénk...

 

LEZÁRULT A NAGY SOROZAT. Az UEFA 54 tagállamának majd' 500 élvonalbeli csapata közül a PSG az utolsó, amely elvesztette a veretlenségét. Laurent Blanc csapata ezt megelőzően 2014 májusában, a Rennes-től kapott ki tétmérkőzésen.

JÖHET AZ ÚJABB ARSENAL–BAYERN? A legutóbbi két idényben az angol és a német sztárcsapatot egymás útjába sodorta a sors – vajon sorozatban harmadszor is összekerülnek a felek a nyolcaddöntőben? A mókás kedvükben lévő britek szerint igen...

Az Arsenal lehetséges ellenfelei a 16 között...
Az Arsenal lehetséges ellenfelei a 16 között...

A TÜRELEM GÓLT TEREM. A Chelsea középpályásának, John Obi Mikelnek ötvenöt meccsre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze az első gólját a Bajnokok Ligájában. A nigériai futballistánál csak Carles Puyolnak (58), Erik Hoftunnak (60) és Gary Neville-nek (77) kellett több idő, hogy betaláljon a BL-ben – mármint azok közül, akiknek ez egyáltalán összejött.

SUÁREZ ISMÉT LECSAPOTT. A kép láttán adja magát a gondolat, hogy Luis Suárez újfent régi önmagát idézte, és megharapta a gólját ünneplő csapattársát, Neymart, de mindenkit megnyugtatunk, hogy csak átölelte a brazil támadót, és esetleg kiosztott neki egy puszit. Mindenesetre a Barcelona fotósa kiváló szögben helyezkedett ahhoz, hogy félreértelmezhető legyen a kép. Az uruguayi amúgy először jegyzett gólt és gólpasszt a Barcában.

Suárez megízlelte Neymart (Fotó: fcbarcelona.cat)
Suárez megízlelte Neymart (Fotó: fcbarcelona.cat)

A CSOPORTKÖR POFOZÓGÉPE. Ugyan az Athletic Bilbaót hazai pályán legyőzte a második körben, a hat forduló során 24 gólt kapott a BATE Boriszov, ami negatív csúcs a BL történetében. A fehéroroszokat a 2011–2012-es Dinamo Zagreb és a 2012–2013-as Nordsjaelland követi 22-22 kapott góllal. A csoportkörben annak idején az öt pontot szerző Ferencváros és a pont nélkül záró Debrecen is 19-szer kapitulált.

A NAP TÁMADÁSA. A Paris Saint-Germain játékosai gyönyörűen felépített akcióból szerezték meg a vezetést a Barcelona otthonában – más kérdés, hogy ez a szépségdíjas támadás végül nem ért csoportelsőséget.

 

A NAP STATISZTIKÁI. Messi a legutóbbi tizenkét góljából csak négyet ért el bal lábbal, míg Andrés Iniesta gólpasszal tette emlékezetessé a 100. BL-mérkőzését. Thomas Müller nevéhez fűződik a Bajnokok Ligája történetének 400. tizenegyesgólja, a Bayern München támadóját ráadásul már csak két találat választja el attól, hogy utolérje a 26-nál járó német csúcstartót, Mario Gomezt. Az Ajax támadója, Davy Klaassen az európai kupák történetének 55 555. gólját szerezte szerdán – videós kollégánk már „dolgozik” a legszebb 10 ezer találat kiválogatásán...

A NAP CIPŐKOLLEKCIÓJA. Piqué dizájnosnak nem nevezhető öltözetével kezdtük, a Barcelona futballistáinak divatos cipőivel fejezzük be a BL-legeket. A csukákkal hamarabb megbarátkoztunk...

Ezekben a cipőkben léptek pályára a Barca játékosai szerdán (Fotó:www.footballbootsdb.com)
Ezekben a cipőkben léptek pályára a Barca játékosai szerdán (Fotó:www.footballbootsdb.com)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik