Rózsaszín párducok; Marcelo Somália nyomdokain; hová nyúlt Bale?

Vágólapra másolva!
2015.02.19. 11:54
A Real Madrid 2–0-ra legyőzte idegenben a Schalkét, a Basel 1–1-es döntetlent játszott otthon a Portóval a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében – semmi érdekes nem történt. Vagy mégis? A mémgyárosokat is segítségül hívva igyekszünk erre rácáfolni – BL-legek.

MARCELO SOMÁLIA NYOMDOKAIN. Amikor Marcelo a 79. percben a gyengébbik lábával (jobbal) a Schalke kapujába bombázott, eszünkbe jutott egy korábbi találat (egészen biztosan nem vagyunk ezzel egyedül), amit Somália szerzett. A Ferencváros szélsője az Újpest elleni 2013-as derbin jobblábasként ballal bombázott a lilák hálójába, majd a mérkőzés után (az azóta sérülései miatt visszavonuló) Lázár Bence azt mondta: „Somália jobb lábbal sem tud rúgni, nemhogy ballal”. Hogy vajon például Eric Maxim Choupo-Motingnak, a Schalke támadójának hasonló gondolatok forogtak-e a fejében a szintén brazil Marcelo találatának kapcsán, azt nem tudjuk, egy biztos, Chicharitót lenyűgözte a gól. MARCELO SOMÁLIA NYOMDOKAIN. Amikor Marcelo a 79. percben a gyengébbik lábával (jobbal) a Schalke kapujába bombázott, eszünkbe jutott egy korábbi találat (egészen biztosan nem vagyunk ezzel egyedül), amit Somália szerzett. A Ferencváros szélsője az Újpest elleni 2013-as derbin jobblábasként ballal bombázott a lilák hálójába, majd a mérkőzés után (az azóta sérülései miatt visszavonuló) Lázár Bence azt mondta: „Somália jobb lábbal sem tud rúgni, nemhogy ballal”. Hogy vajon például Eric Maxim Choupo-Motingnak, a Schalke támadójának hasonló gondolatok forogtak-e a fejében a szintén brazil Marcelo találatának kapcsán, azt nem tudjuk, egy biztos, Chicharitót lenyűgözte a gól.

Chicharito arckifejezése mindent elárul: Marcelo csodálatos gólt szerzett (Fotók: facebook.com/Troll.Football)
Chicharito arckifejezése mindent elárul: Marcelo csodálatos gólt szerzett (Fotók: facebook.com/Troll.Football)

KIHAGYHATATLAN ISCO. „Remélem, a tisztelt kollégák nyitott szemmel nézik a gelsenkircheni mérkőzést, és Isco kiérdemel egy bejegyzést a holnapi BL-legekben. Elképesztő, amire ez a srác képes. Néha az az ember érzése Isco játéka láttán, mintha Zidane zabigyermekét nézné…” – írta tegnap Ritz Balázs kollégánk a Superfeedbe a mérkőzés alatt. Kérésének eleget tettünk – természetesen előbb utánanézve, hogy statisztikai szempontok is alátámasztják-e állítását. És mit ad Isten, valóban Isco hajtotta végre a legtöbb sikeres cselt a szerdai Schalke–Realon, valamint 93 százalékos pontossággal passzolt és négyszer blokkolt is, így meg is érdemelte a külön pontot összeállításunkban. Különösen azért, mert bízunk benne, hogy egy kicsit felvidítjuk a spanyol középpályást ezzel, ha már tegnapi sérülése miatt egyébként szenvednie kell.


A RÓZSASZÍN PÁRDUCOK
. Ilyen mezekben pályára lépni 2015-ben és megúszni mémek nélkül? Ki van zárva!

Gareth kisasszony, szabad egy táncra? (Fotók: 101greatgoals.com)
Gareth kisasszony, szabad egy táncra? (Fotók: 101greatgoals.com)



NA DE BALE! GARETH, ÁLLJ!
A walesi szélső kihasználta az alkalmat…


EREDMÉNYTELEN SCHALKE-BUSZPARKOLÁS
. Megpróbálták, nem jött be, de legalább elmaradt a nagy zakó. A mémgyárosokat ettől függetlenül képtelenség megállítani.


VAN REMÉNY A SCHALKE SZÁMÁRA! VAN REMÉNY A SCHALKE SZÁMÁRA?
Rossz hír a németek drukkereinek, hogy 97 százalékban továbbjutott az első meccsen idegenben 2–0-ra nyerő csapat az európai kupaporondon. Hogy akkor mégis miben bízhatnak? Amikor a Schalke legutóbb az aktuális címvédőhöz látogatott (az Interhez 2011-ben) a BL egyenes kieséses szakaszában, 5–2-re nyert. Igaz, akkor az első mérkőzésen született ez az eredmény, de egy ilyen különbségű győzelem most is épp elég lenne a továbbjutáshoz.

A NAP ELGONDOLKODTATÓ KARIKATÚRÁJA. Visszacsatolva tegnapi BL-legek-összeállításunkra: a Chelsea labdarúgócsapata nem engedte nyerni a PSG-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, az angol klub néhány „szurkolója” pedig a találkozó előtt nem sokkal nem engedett beszállni egy színes bőrű utast a párizsi metró egyik szerelvényébe. A Richelieu-Drouot állomásnál történt szégyenteljes esetről videó is készült, amelyen jól hallható, hogy a Chelsea-drukkerek rasszista dallal („Rasszisták vagyunk, rasszisták vagyunk, és nekünk így jó”) is „kedveskedtek” a kívül rekedt férfinak. Az alábbi karikatúrán talán érdemes elgondolkodniuk ezeknek a fanatikusoknak… Elképzelhető, hogy lesz rá idejük: a legfrissebb hírek szerint kizárást kaphatnak a Chelsea stadionjából és börtönbüntetés várhat rájuk.

ÉS VÉGÜL, DE NEM UTOLSÓSORBAN: NAPI STATISZTIKACUNAMI!

• Iker Casillas és Cristiano Ronaldo is az 50. mérkőzését játszotta a BL egyenes kieséses szakaszában. A Real két játékosa a negyedik és az ötödik labdarúgó, aki eléri ezt a határt.

• Lucas Silva a 419. brazil labdarúgó, aki pályára lépett a BL-ben. Ennél többen csak a franciákat (427) és a spanyolokat (420) képviselték többen az elitsorozatban.

• Cristiano Ronaldo 4 óra 59 perces gólcsendet tört meg, és 464. gólját szerezte szerdán hivatalos mérkőzésen, magenta színű mezben viszont csak az elsőt! A portugál a BL egyenes kieséses szakaszában 35. alkalommal talált be, ebben egyedüli csúcstartó.

• CR sorozatban a 13. idegenbeli BL-mérkőzésén volt eredményes. Ez volt a 76. gólja európai kupamérkőzésen, ezzel beérte Raúlt és Messit, valamint a 289 gólos Santillanát is befogta: már csak Raúl (323) és Alfredo Di Stéfano (307) szerzett több gólt nála a Real Madridban.

• Iker Casillas a 150. európai kupameccsén 50. alkalommal őrizte meg kapuját a góltól. Utolérte a szereplési örökrangsor hetedik helyén álló Jamie Carraghert. A listát 168 meccsel Xavi vezeti.

• A bázeli Derlis González a legfiatalabb játékos, aki már háromnál több gólt szerzett a mostani Bajnokok Ligája-szezonban, március 23-án lesz 21 éves.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

SCHALKE 04–REAL MADRID 0–2 (0–1)
Gelsenkirchen,
Veltins-Arena, 54 442 néző. Vezette: Atkinson (angol)
Schalke:
Wellenreuther – Ucsida, Höwedes, Matip, Nasztaszics, Aogo – Neustädter (Kirchhoff, 57.), Höger (M. Meyer, 80.) – K.-P. Boateng – Huntelaar (Platte, 33.) Choupo-Moting. Vezetőedző: Roberto Di Matteo
Real Madrid: Casillas – Carvajal (Arbeloa, 82.), Pepe, Varane, Marcelo – Lucas Silva, Kroos, Isco (Illarramendi, 85.) – Bale, Benzema (J. Hernández, 78.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (26.), Marcelo (79.)

FC BASEL (svájci)–FC PORTO (portugál) 1–1 (1–0)
Bázel, St. Jakob-Park, 34 464 néző. Vezette: Clattenburg (angol)
BASEL: Vaclík – Xhaka, Suchy, Samuel, Safari – el-Nenni, F. Frei, Zuffi – D. González (Callá, 25.), Streller (Embolo, 63.), Gashi (Hamudi, 83.). Vezetőedző: Paulo Sousa
PORTO: Fabiano – Danilo, Maicon, Marcano, Alex Sandro – Herrera, Casemiro, Óliver Torres (Rúben Neves, 68.) – Tello (Quintero, 81.), J. Martínez, Brahimi (Quaresma, 61.). Vezetőedző: Julen Lopetegui
Gólszerző: D. González (11.), ill. Danilo (79. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik