Real: A nevem már ott van a történelemkönyvekben – C. Ronaldo

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.04. 18:32
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid támadója, Cristiano Ronaldo úgy véli, kitűnő európai góllövő-statisztikája miatt már most helye van a futball történelemkönyvében.

 

 

A portugál klasszis 93 találattal az első helyen áll a Bajnokok Ligája góllövőinek örökrangsorában, tízzel megelőzve a második helyezett Lionel Messit. Az argentin hátránya szerda este tovább nőhet, mivel a Real Madrid BL-elődöntőt játszik a Manchester City ellen, s Ronaldo valószínűleg ismét pályára lép sérülését követően.

A BL ÖRÖK-GÓLLÖVŐLISTÁJÁNAK ÁLLÁSA
Cristiano Ronaldo – 93 gól
Lionel Messi – 83
Raúl – 71
Ruud van Nistelrooy – 56
Thierry Henry – 50

A 31 esztendős játékos szerint neki már most helye van a futball legendái között, s azt már gyerekkorában megérezte, hogy különleges futballista válik belőle.

„Teljesen mindegy, mit mondanak rám az emberek. Akármit tesznek, a nevem már ott van a történelemkönyvekben. A számok magukért beszélnek. Akármennyire is utálnak, kitörölni nem tudják – mondta Cristiano Ronaldo az európai szövetség hivatalos oldalának. – Mindig is éreztem, hogy különleges vagyok, már akkor is tudtam, amikor elkezdtem játszani a Sportingban. Éreztem, hogy előbb-utóbb a legmagasabb szinten játszó profi lesz belőlem. Azt nem gondoltam volna, hogy erre ilyen hamar sor kerül, de felkészítettem magam rá, mert a tehetségem megvolt. Keményen dolgoztam, mert hittem a bennem rejlő potenciálban, ennek köszönhetően rengeteget fejlődtem játékosként és emberként is.”

Ronaldo 16 gólt szerzett a Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásában, így akár már a City ellen beállíthatja a 2013–2014-es szezonban elért 17 gólos rekordját – akkor a Real Madrid bejutott a döntőbe, amit meg is nyert a városi rivális Atlético ellen. A 125-szörös portugál válogatott támadó büszke az eddig elért eredményeire, ugyanakkor még mindig éhes a sikerre.

„Megtisztelő számomra, hogy én vagyok a Bajnokok Ligája mindenkori legeredményesebb játékosa. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ezt elérnem, mivel a BL különleges kupasorozat, amit a Real Madrid különösen szeret. Szerencsésnek tartom magam, hogy már kétszer megnyerhettem, nyilvánvalóan szeretnék harmadszor is diadalmaskodni, remélhetőleg erre már az idén sor kerül” – zárta gondolatait a háromszoros aranylabdás.

A Real Madrid és a Manchester City 20.45 órától csap össze egymással a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
20.45: Real Madrid–Manchester City
(Tv: M4 Sport, Sport1)
Az első mérkőzésen: 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik