Messivel ilyen még nem történt – meddig kell várni az 500.-ra?

Vágólapra másolva!
2016.04.14. 11:33
null
Lionel Messi 452 perce nem talált be a Barcelonában (Fotók: AFP)
A Real Madrid és a Manchester City után az Atlético Madrid és a Bayern München jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Diego Simeone csapata a címvédő Barcelonát búcsúztatta, míg a bajorok a Benficát ejtették ki. Következzen statisztikai érdekességeket felvonultató visszapillantónk a szerdai játéknapra.

 

ATLÉTICO MADRID–FC BARCELONA 2–0

Ha a játékosok Bajnokok Ligája-fellépéseiből indulunk ki, akkor a Barcelona küldte pályára a legrutinosabb kezdőcsapatot a BL negyeddöntőjében a szerdai visszavágókon. (Barcelona: 692; Bayern München: 613; Atlético Madrid: 214; Benfica: 129)

A Barca az első félidőben egyáltalán nem találta a rést az Atlético védelmén
A Barca az első félidőben egyáltalán nem találta a rést az Atlético védelmén

A Barcelona a 2007–2008-as szezon óta csak kétszer nem jutott be a legjobb négy közé a BL-ben – a 2013–2014-es és a 2015–2016-os idényben is az Atlético Madrid búcsúztatta a katalánokat.

A Barcelona játékosai az első félidőben csak egyszer értek labdába a hazaiak tizenhatosán belül!

Antoine Griezmann először volt eredményes a Barcelona ellen az Atlético Madrid játékosaként, míg minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi tíz tétmeccsén tíz gólt szerzett klubszínekben.

Lionel Messi pályafutása során először fordult elő, hogy a Barcelona színeiben egymást követő öt tétmérkőzésen gólt és gólpasszt sem jegyzett. Az ötszörös aranylabdás 452 perce vár profi karrierje 500. találatára, ilyen hosszú gólcsendje azóta nem volt, hogy bemutatkozott az első csapatban.

Az Atlético Madrid eddig 15 hazai mérkőzést vívott a BL főtábláján, ebből 13-szor megőrizte kapuját a góltól. Amikor Diego Godín a pályán volt, mindenkori csapata a meccsek 50 százalékában nem kapott gólt, ennél jobb mutatóval csak Edwin van der Sar (51 százalék) rendelkezik a BL-ben.

Diego Simeone irányítása alatt az Atlético Madrid eddig 17-szer játszott a Barcelonával, és csak kétszer verte meg – mindkét győzelem BL-elődöntőt ért.

Két év után először fordult elő, hogy a Barcelona egymást követő két tétmérkőzésen nem szerzett gólt. A katalánok 2014 áprilisában az Atlético Madrid elleni BL-meccsen, majd a Granada elleni bajnokin szenvedtek 1–0-s vereséget. Azok után, hogy a Barca 39 meccsen keresztül veretlen maradt, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített.

BENFICA–BAYERN MÜNCHEN 2–2

Pep Guardiola hetedszer irányíthatja aktuális csapatát a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ennél többször csak José Mourinho (8) jutott be többször a legjobb négy közé együttesével. Sir Alex Ferguson és Carlo Ancelotti szintén hét elődöntővel büszkélkedhet.

Arturo Vidal 36. meccsén a 11. találatát jegyezte a Bajnokok Ligájában – Cristiano Ronaldónak 40 mérkőzésre volt ehhez szüksége. A portugál klasszis egyébként 78 találkozón jutott el 36 találatig a BL-ben, akárcsak Thomas Müller.

Thomas Müller és Arturo Vidal góljainak (is) köszönhetően továbbjutott a Bayern
Thomas Müller és Arturo Vidal góljainak (is) köszönhetően továbbjutott a Bayern

Robert Lewandowski (36), Jonas (32) és Kosztasz Mitroglu (22) sem került be a kezdőcsapatba a lisszaboni mérkőzésen, ők hárman ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve eddig 90 gólt szereztek.

A Bayern München az egyetlen csapat a legjobb négy közé bejutó együttesek közül, amely a legutóbbi szezonban megnyerte hazája bajnokságát, és az egyedüli, amely jelenleg élen áll a bajnokságában.

Andrij Sevcsenko, Juninho Pernambucano, Roberto Carlos, Makszim Kalinicsenko és Cristiano Ronaldo után a brazil Talisca a hatodik játékos, aki a BL-ben szabadrúgásból talált be a Bayern kapujába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik