Messi: jó lövés, bedobás! Ibra nagyon védi a nóziját - BL-legek

Vágólapra másolva!
2014.09.18. 14:27
null
Messinek az új cipőben nem jött össze a gólszerzés az APOEL ellen (Fotó: Reuters)
A Nemzeti Sport Online olvasói már megszokhatták, hogy a Bajnokok Ligája-játéknapokat követően „leges” cikkben, kicsit másképp dolgozzuk fel a játéknap érdekességeit. A csoportkör első fordulóját követően visszapillantunk Lionel Messi csúnyán lecsúszott lövésére, Pep Guardiola használhatatlan passzára, valamint az óvatos Zlatan Ibrahimovicra, aki nagyon félti a nóziját. Íme, a szerdai felhozatal!

A NAP MŰESÉSE – A Porto annak ellenére is átgázolt a BATE Boriszovon, hogy a brazil jobbhátvéd, Danilo „csúnya felvágása” után a játékvezető nem ítélt tizenegyest a portugálok javára.

A NAP MŰESÉSE, 2. HELY – A maga módján Arjen Robben mindent megtett annak érdekében, hogy a Bayern München otthon tartsa a három pontot a Manchester City ellen. A holland válogatott szélsőt a hajrában küldte pályára Pep Guardiola vezetőedző, de egy díjra érdemes színészi alakítást abban a tizenöt percben is bemutatott. A bíró természetesen nem ítélt büntetőt, de sárga lappal sem büntette az elhasaló támadót.

A NAP LABDAÁTVÉTELE – Támadást szövögetett a Stamford Bridge-en a Schalke, amikor Max Meyer átadása után Julian Draxler olyan látványos mozdulattal vette át a labdát – egyúttal passzolt csapattársához – Nemanja Matics kíséretében, hogy talán még őt is meglepte, milyen remekül sikerült a megmozdulása.

A NAP BALUL SIKERÜLT PASSZA – A Bayern München vezetőedzője, Pep Guardiola a második félidő elején – sürgetve a játékot – minél hamarabb szerette volna visszajuttatni a labdát Juan Bernatnak, de csúnyán lecsúszott a lábáról a labda. A használhatatlan passz csak a történet egyik fele, a másik a spanyol mester reakciója. Tényleg bosszantja minden apró hiba.


A NAP STATISZTIKÁJA – Ahogy visszatért a BL főtáblájára, máris rekordot döntött a CSZKA Moszkvát 5–1-re kiütő Roma. A fővárosi együttes az első olasz csapattá vált, amely 31 perc után 4–0-s előnyre tett szert a legrangosabb európai kupasorozatban.

A NAP JÁTÉKOSA – Marco van Basten (1992), Faustino Asprilla (1997), Yakubu Ayegbeni (2002), Wayne Rooney (2004), Vincenzo Iaquinta (2005) és Grafite (2009) után Jaszin Brahimi a hetedik futballista, aki bemutatkozó meccsén mesterhármast jegyzett a Bajnokok Ligájában.

A világbajnokságot is megjáró algériai támadó előbb gólra váltotta a nap kapusbakiját – Szergej Csernyik, a BATE kapusa szó szerint a lábára dobta a labdát –, majd negyvenméteres szóló után lőtt a bal alsó sarokba – ez a gól joggal pályázik a játéknap legszebb egyéni alakítására –, végül mesterien tekert szabadrúgásból a fehéroroszok hálójába. A 6–0-s győzelemnek köszönhetően a Porto történelmet írt, hiszen az első portugál csapat lett, amely hat gólig jutott BL-meccsen.

PORTO–BATE 6–0

A NAP JELENETE – Szabadrúgáshoz készülődnek az Ajax játékosai, sorfalat állnak a PSG futballistái, eddig hétköznapi a történet. De Zlatan Ibrahimovic beállása már közel sem. A svéd klasszis egyik kezével a férfiasságát védte, a másikkal pedig az orrát. Az internetezők természetesen azóta ezen viccelődnek.

Ibra sorfalat áll (Fotó: 101greatgoals.com)
Ibra sorfalat áll (Fotó: 101greatgoals.com)

A NAP KELLEMETLEN MEGLEPETÉSE – Ha Lionel Messi lövéshez készülődik, annak általában nincs jó vége az ellenfelek számára. Szerdán azonban nem jött ki a lépés az argentinnak – mondjuk így is adott egy gólpasszt –, sőt a mérkőzés hajrájában egyik kísérlete után a labda az oldalvonalon kívül hagyta el a játékteret. (A videóból nem derül ki, hogy a labda valójában hol kötött ki, de aki látta a mérkőzést, nem kételkedik szavainkban.) Erre mondják azt, hogy: Messi, jó lövés, bedobás!

MESSI LÖVÉSE 2:20-NÁL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik