Man. City: A végső győzelemre is van esélyünk - Milner

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.16. 13:06
Szerda este a Bayern München otthonában kezdi meg BL-csoportkörös szereplését a PL-címvédő Manchester City. Az angol együttesben 2010 óta futballozó, ötvenszeres válogatott James Milner a végső győzelemre is esélyesnek tartja övéit.

„Amikor megérkeztem, az elején még újdonság volt a klub számára a BL, de újdonság volt az alakuló csapat is. Bár az érkező játékosok hoztak magukkal BL-tapasztalatot, teljesen más értéket kap, ha egy új közegbe kerülnek. Csapatként évről évre lépünk előre, egyre több a rutinunk – mondta Milner. – Mostanra viszont sok közös meccs áll már mögöttünk. Idehaza meghatározók lettünk, nyertünk trófeákat, most az európai kupaporondon akarunk bizonyítani, hogy milyen jó csapatunk van. Még a végső győzelemre is van esélyünk, bár ilyen messze sohasem szabad tekinteni, csak az éppen soron következő mérkőzéssel kell foglalkozni."Milner. – Mostanra viszont sok közös meccs áll már mögöttünk. Idehaza meghatározók lettünk, nyertünk trófeákat, most az európai kupaporondon akarunk bizonyítani, hogy milyen jó csapatunk van. Még a végső győzelemre is van esélyünk, bár ilyen messze sohasem szabad tekinteni, csak az éppen soron következő mérkőzéssel kell foglalkozni."

Az előző BL-kiírásban a Man. City egy csoportba került az akkor címvédőként rajthoz álló Bayern Münchennel, és a 2. fordulóban arculcsapással felérő 3–1-es hazai vereséget követően a 6. fordulóbeli visszavágón a 12. percben 0–2-re állt a házigazda bajorokkal szemben.

„A müncheni meccsen borzasztóan kezdtünk, tizenöt perc sem telt el, máris kétgólos hátrányba kerültünk. A címvédő otthonában. Nem hiszem, hogy sok csapat fordított volna, nekünk mégis sikerült, ami megmutatta a karakterünket, a mentális erőnket és a minőségünket."

David Silva szépítése, majd Alekszandar Kolarov egyenlítése után az angolok győztes gólját éppen Milner szerezte, egy olyan helyzet lezárásaként, amit saját bevallása szerint edzéseken előtte sokat gyakoroltak, de gólt érően élesben akkor kiviteleztek először.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik