Ki látott már ilyet? Terry nem Silvát, hanem saját társát fogta!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.12. 13:04
null
John Terryék veretlenül búcsúztak a Bajnokok Ligájától (Fotó: Action Images)
Mint ismert, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján a Paris Saint-Germain hosszabbítás után 2–2-es döntetlent harcolt ki a Chelsea otthonában, ezzel kisebb meglepetésre, idegenben szerzett több góljának köszönhetően továbbjutott a párharcból. A Bayern és a Sahtar összecsapása nem tartogatott ekkora izgalmakat. Következzen a játéknap történéseit más aspektusból megközelítő cikkünk, a „BL-legek”.

SIKERES EMBERFOGÁS. A továbbjutást eldöntő gólt fejelő Thiago Silvát John Terrynek kellett volna őriznie. A Chelsea csapatkapitánya azonban a brazil középhátvéd helyett védőtársára, Gary Cahillre figyelt – végül is sikeresen, mert a Chelsea első találatának szerzője nem fért a labdához. Az igazsághoz tartozik, hogy a kép egy jól elkapott pillanatban készült, mert Terry szinte azonnal eszmélt, és utána Silvára figyelt, de sokat jelentett a néhány tizedmásodpercnyi figyelmetlenség.

Terry mellől Cahillnek nem sikerült gólt szereznie – Thiago Silvának igen
Terry mellől Cahillnek nem sikerült gólt szereznie – Thiago Silvának igen

NEM MINDEGY, HOGY 0–7 VAGY 7–0. A Sahtar Doneck a Bajnokok Ligája történetének első csapata, amely egy szezonon belül 7–0-ra meg is nyer és el is veszít egy mérkőzést. Mint emlékezetes, az ukrán együttes a csoportkörben a BATE Boriszovnak „gurított” hetet.

A NAP REKORDJA. A Sahtar védője, Olekszandr Kucser 2:39 perc után kapott piros lapot az Allianz Arenában, ezzel a BL történetének legkorábban kiállított játékosává lépett „elő”.

MINEK FIGYELNI A LABDÁT? Eden Hazard hatékonyságának kulcsa a tizenegyesek elvégzésénél, hogy a labdát nem, csak az ellenfél kapusának mozgását figyeli. A belga támadó szerdán is megvárta, míg Salvatore Sirigu eldől a másik irányba, aztán higgadtan a kapu közepébe gurított. Így könnyű... (Mondjuk a büntető elvégzésének ehhez a módjához nem kis önbizalomra van szükség.)

ELÉG SILÁNY MUTATÓ. José Mourinho a Chelsea menedzsereként a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában 24 mérkőzésen csak hétszer vezette győzelemre csapatát. A portugál szakember számára egyébként a legutóbbi négy szezonban az elődöntő jelentette a végállomást a BL-ben, most nem.

AMI MEGSÜVEGELENDŐ, AZ MEGSÜVEGELENDŐ. „A Paris Saint-Germain az egyik legjobb teljesítményt nyújtja emberhátrányban azon csapatok közül, amelyeket valaha láttam” – írta a meccs közben Wayne Rooney, a Manchester United támadója a Twitteren.

KIVÉDTE, DE MINEK? A nap védése egyértelműen Thibaut Courtois nevéhez fűződik, aki a 113. percben hihetetlen reflexszel hárította Thiago Silva fejesét. Más kérdés, hogy a bravúrt követő szöglet után már ő sem segíthetett a brazil védő újabb próbálkozásánál.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA ÉS COURTOIS ÓRIÁSI VÉDÉSE 3.55-NÉL


Full Highlights - Chelsea 2-2 PSG - 11-03-2015by Video-Live

SOVÁNY VIGASZ. A Chelsea a negyedik együttes, amely veretlenül búcsúzott a BL-től, de ez aligha vigasztalja a játékosokat és a szurkolókat. A még versenyben lévő csapatok közül már csak a Porto nem talált legyőzőre ebben a szezonban.

A BEFEJEZŐ CSATÁR... Diego Costa nyolc órája és 28 perce nem talált be a Bajnokok Ligájában, a Chelsea játékosaként még egy gólt sem szerzett a legrangosabb európai kupasorozatban – de még csak gólpasszt sem adott. A „mémgyárak dolgozóit” megihlette a statisztikai érdekesség.

„Amikor tudatosul, hogy David Luiz több gólt szerzett a BL-szezonban”
„Amikor tudatosul, hogy David Luiz több gólt szerzett a BL-szezonban”

MEGINT A BAYERN VEZET. A bajorok 14. alkalommal jutottak be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, amivel a Real Madridot és a Manchester Unitedet lehagyva ismét egyedül vezetik a vonatkozó örökranglistát. A Bayern egyébként negyedszer jutott el hét gólig BL-meccsen – nincs még egy olyan csapat, amely egynél többször szórta volna meg ennyire a riválisait.

KÉT LÁBON JÁRÓ GÓLVESZÉLY. Thomas Müller a 26. gólját szerezte a BL-ben, ezzel utolérte a német csúcstartó Mario Gomezt.

A FIZETETT „MUNKANÉLKÜLI”. A Bayern München kapusának, Manuel Neuernek egy védést kellett bemutatnia a Sahtar Doneck elleni párharc során. Nem csoda, hogy a visszavágó bizonyos periódusaiban magányosan sétálgatott a kezdőkörben. A meccs intenzitásáról készített grafikából egyébként kiderül, hogy a Sahtarnak momentumai sem igen voltak a németországi összecsapáson.

A ROSSZ FIÚK KÖZÖTTIS A LEGROSSZABB.Szerdán már beszámoltunk róla, hogy Zlatan Ibrahimovicot negyedszer állították ki a Bajnokok Ligájában, ezzel beállította Edgar Davids nem túl dicsőséges csúcsát. A két futballistában közös még, hogy mindketten játszottak az Ajaxban, a Barcelonában, a Milanban, az Interben és a Juventusban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik