BL: miután gólt kaptunk, félni kezdtünk, ezért jött a második is – Spalletti

Vágólapra másolva!
2016.02.17. 23:50
null
Könnyen lehet, hogy a hazai vereséggel elszállt a Roma (Fotó: Reuters)
Eldőlni látszik a Roma és a Real Madrid párharca a labdarúgó Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében, a spanyolok ugyanis idegenben kettő nullára nyertek Cristiano Ronaldo és Jesé találatával. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„A szurkolók lelkes tapsa a végén büszkeséggel töltött el minket, hiszen látták, hogy csapatom mindent belead, csak egyszerűen nem volt ezen a napon szerencsénk. Helyzeteket kialakítottunk, de gólt nem szereztünk – sajnálkozott a rómaiak mestere, Luciano Spalletti. – A Real ellen márpedig a legkisebb hiba sem megengedhető. Amikor megkaptuk az első gólt, félni kezdtünk, és éppen ezért jött a második. Néha nem volt megfelelő a csapatrészek közötti egyensúly sem, mindenez ellenére elégedett vagyok a csapatommal, nagyszerű második félidőt produkáltunk.”

„Szurkolóink megtapsoltak bennünket. Egy kicsit peches voltam Ronaldo lövésénél, megpattant rajtam a labda, így éppen nem érhette el azt Wojciech Szczesny. Egyik legjobb meccsünket játszottuk ebben az idényben, igazi topcsapat ellen, amely képes megnyerni a BL-t. Néha kell egy kis szerencse, mert ez az eredmény nem igazságos, hiszen nagyon jól játszottunk” – így a hazaiak védője, Alessandro Florenzi.

„Roppant elégedettek vagyunk a mutatott játék és az eredmény miatt is – így a spanyolok vezetőedzője, Zinedine Zidane. – Tudtuk, kemény meccs lesz, de a legvégéig harcoltunk, ennek meg is lett a látszatja. Az első félidőben nagy nyomás alá helyezett bennünket a Roma, de ezt normálisnak nevezhetjük a BL ezen szakaszában. Cristiano Ronaldo nagyszerű volt, és ezt a többiekről is elmondhatom, aki nem lépett ma pályára, még az is hozzátette a magáét a csapatmorálhoz. Nagyon örülök Jesé találatának is, jól jött ez a csapatnak és személy szerint neki is. Megdolgozott érte. A legfontosabb, hogy elégedett vagyok a játékosaimmal, jó velük dolgozni, ez egészen új érzés számomra. Megpróbálok további fejlődést elérni a csapattal.”

„Elégedettek lehetünk egyéni teljesítményeinkkel, de leginkább a csapat munkájával. Nagy lépést tettünk a továbbjutás felé. Az első perctől kezdve igyekeztünk megtartani a labdát, a szünet után még nagyobb hangsúlyt fektettünk erre. Cristiano Ronaldo gólja a lehető legjobbkor érkezett, és megjegyzem, a kispadról beszálló játékosok is remekeltek. Még nagyobb figyelmet kell szentelnünk a közös munkának” – vonta le a tanulságot a madridiak védője, Sergio Ramos.

„Örülök, hogy megháláltam a bizalmat, edzőnk hitet ad nekünk, nekem pedig már korábban is rengeteget segített. Máris topedző. Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp a római meccs, mert az olasz csapatban mindenki jó játékos” – mondta boldogan a második gólt jegyző Jesé.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ROMA (olasz)–REAL MADRID (spanyol) 0–2 (0–0)
Róma, Stadio Olimpico, 55 612 néző. V: Královec (cseh)
ROMA: Szczesny – Florenzi (Totti, 77.), Manolasz, Rüdiger, Digne – Vainqueur (De Rossi, 77.), Pjanic, Nainggolan – Szalah, El Shaarawy (Dzeko, 64.), Perotti. Vezetőedző: Luciano Spaletti
REAL MADRID: Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Kroos, Isco (Kovacic, 64.) – James Rodríguez (Jesé, 82.), Benzema, C. Ronaldo (Casemiro, 89.). Vezetőedző: Zinedine Zidane
G: C. Ronaldo (57.), Jesé (86.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSE ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik