BL: Zabaleta szerint a City célja minimum a döntőbe jutás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 23:10
null
Eliaquim Mangala (Man. City, balra) és Olekszandr Jakovenko (Dinamo Kijev) párharca (Fotó: Reuters)
Történelme során először jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Manchester City, amely az idegenbeli 3–1-es siker után odahaza gól nélküli döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel. Üröm az angol örömben, hogy Vincent Kompanyt és Nicolás Otamendit is sérülés miatt kellett lecserélni. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Nagy taktikai csata folyt a pályán, semmit sem kockáztattunk, a továbbjutást szem előtt tartva, és arra vártunk, hogy egy kis teret adjon nekünk az ellenfél – adott magyarázatot az unalmas mérkőzésre a hazaiak menedzsere, a Málaga és a Villarreal után a Cityt is a BL legjobb nyolca közé vezénylő Manuel Pellegrini. – Csendes mérkőzés volt. Fontos, hogy sokat volt nálunk a labda, és nem engedtük helyzetbe kerülni az ellenfelet. Tudták ők is, hogy három gólt kell szerezniük a továbbjutáshoz. Sajnos Vincent Kompany vádlisérülése kiújult, szerdán tudok majd erről többet mondani, de minimum egy hónapra kiesett. Nicolás Otamendit megrúgták, reményeink szerint ő csak pár napot hagy ki. Kompanyé a nehezebb eset, pedig remekül tért vissza sérülése után, hatszor játszott egymás után, sajnos ezt nem folytathatja. A továbbjutás fontos eredmény a klub számára, korábban a balszerencse miatt nem jutottunk el a negyeddöntőbe. Nem is normális dolog egymás után kétszer kikapni a Barcelonát a legjobb tizenhat között. A City egyre nagyobb klub, és tovább folytatja a megkezdett utat. Általában sok gólt lövünk, de kritizálnak minket, mert sokat is kapunk. Viszont: egymás után háromszor sem kaptunk gólt. Majd meglátjuk, kit hoz a sors ellenfélnek, ez a kieséses szakasz, és már tudni kell, milyen taktikát kell követned a továbblépéshez.”

„Noha ma este és előtte a Norwich ellen is nulla nullát játszottunk, azért sok jó játékosunk van, akik képesek helyzeteket teremteni. Bármikor betalálnak – bizonygatta Pablo Zabaleta, a Manchester City védője. – Nagy kár, hogy elveszítettük két középső védőnket, nagyon jól játszottak, de elég erős a keretünk. A BL-ben minimum a döntőbe jutás a célunk; a mai meccs igen kemény volt, de tettük a dolgunk. Nem teljesítettünk ugyan magas szinten, de nagyon örülünk a továbbjutásnak. Elégedettek vagyunk azzal, hogy történelmet írtunk a Citynél, elvégre először jutottunk el ilyen messzire a BL-ben. A játékosok minden nap keményen dolgoznak azért, hogy még nagyobbá váljon ez a klub.”

„Ezt a párharcot Kijevben veszítettük el, de köszönetet kell mondanom játékosaim, nem vallottak szégyent. A Citynek remek és tapasztalt futballistái vannak, ám megnehezítettük dolgukat. Minden jót kívánok nekik!” – értékelt röptében az ukránok mestere, Szerhij Rebrov.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Manchester City (angol)–Dinamo Kijev (ukrán) 0–0
Továbbjutott: a Manchester City, 3–1-es összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
20.45: Bayern München (német)–Juventus (olasz) (Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n)
Az első mérkőzésen: 2–2
20.45: FC Barcelona (spanyol)–Arsenal (angol) (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Az első mérkőzésen: 2–0

A MÁR NEGYEDDÖNTŐS CSAPATOK

Manchester City (angol), PSG (francia), Wolfsburg (német), Benfica (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Real Madrid (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik