BL: Újra a mi kezünkben van a továbbjutás sorsa – Özil

Vágólapra másolva!
2015.11.24. 23:58
Mesut Özil a Dinamo Zagreb elleni 3–0-s győzelmet követően kiemelte, hogy ismét az Arsenal kezében van a továbbjutás sorsa. Ez igaz, a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé kerülés azonban nem lesz egyszerű – ezt tudja a csapat menedzsere, Arsene Wenger is.

„Zágrábban a passzjátékunk gyorsaságával akadtak problémák. Ezúttal fontos volt, hogy ne mi kapjuk az első gólt. De megvan a győzelem, most már a hétvégi, Norwich elleni mérkőzésre kell koncentrálnunk” – mondta Arsene Wenger a Dinamo Zagreb elleni találkozó utáni sajtótájékoztatón.Arsene Wenger a Dinamo Zagreb elleni találkozó utáni sajtótájékoztatón.

A francia tréner kiemelte a remekül teljesítő, két gólt szerző Alexis Sánchezt.

„Alexis nagyon fontos játékos a számunkra. Igazi csatárok vannak a keretünkben: Sánchez és Giroud is az” – utalt Wenger arra, hogy lehet, hogy a chilei támadónak az elkövetkező meccseken néha középcsatárt is kell majd játszania.

„Itt az idő, hogy elmenjünk az Olympiakoszhoz, és kiharcoljuk a továbbjutást. Nagyon nehéz lesz, de hiszek abban, hogy meg tudjuk tenni.”

Mesut Özil Instagram-oldalán foglalta össze tulajdonképpen a lényeget.

„Újra a mi kezünkben van a továbbjutás sorsa, minden ágyúsnak köszönjük, aki segített ebben” – írta a közösségi oldalon a német világbajnok.

Mint ismert, az utolsó fordulóban az Arsenal ki-ki meccset játszik az Olympiakosszal a csoport második helyéért – Görögországban. A londoni csapat mindenképpen továbbjut, ha két góllal nyer, illetve abban az esetben is, ha legalább három találatot szerezve győzi le egy góllal riválisát. Más esetben a görögök követik a nyolcaddöntőbe a már továbbjutó Bayern Münchent.

BAJNOKOK LIGÁJA – EMLÉKEZTETŐ
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Arsenal–Dinamo Zagreb 3–0
(Özil 29., A. Sánchez 33., 69.)
Bayern München–Olympiakosz 4–0 (Douglas Costa 8., Lewandowski 16., Th. Müller 20., Coman 70.)

6. FORDULÓ (december 9.)
Dinamo Zagreb–Bayern München
Olympiakosz–Arsenal

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 5 4 0 1 17–3 +14 12
2. Olympiakosz 5 3 0 2 6–10 –4 9
3. Arsenal 5 2 0 3 9–10 –1 6
4. Dinamo Zagreb 5 1 0 4 3–12 –9 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik