BL: Ter Stegen és Hazard is „kapja az ívet”; Mourinho megszólalt…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.17. 13:28
null
Eden Hazard tizenegyese a Maccabi-szurkolók között kötött ki (Fotó: Reuters)
A Nemzeti Sport Online olvasói már megszokhatták, hogy a Bajnokok Ligája-játéknapokat követően „leges” cikkben, kicsit másképp dolgozzuk fel a mérkőzések érdekességeit. Alessandro Florenzi, a Roma jobbhátvédje mesés gólt szerzett a Barcelona ellen, melynek kapusa, Marc-André ter Stegen a kritikák kereszttüzébe került (értsd: futószalagon érkeznek a mémek). A német játékos csapattársa, Lionel Messi közben mérföldkőhöz érkezett, míg Thomas Müller alighanem arról álmodik, hogy minden beadása így sikerüljön. José Mourinho pedig ismét megszólalt...

A LEGFIATALABB SZÁZADOS. Lionel Messi 28 évesen és 84 naposan minden idők legfiatalabb játékosává vált, aki száz alkalommal lépett pályára a Bajnokok Ligájában. A vonatkozó rangsorban Raúl (28 év, 239 nap) a második és Iker Casillas (28 év, 272 nap) a harmadik.

Messi a századosok klubjában (Fotó: goal.com)
Messi a századosok klubjában (Fotó: goal.com)

A NAP VÉDÉSE. Iker Casillas az első félidő hajrájában óriási bravúrral tolta ki a léc alól Denisz Harmas „eltört” labdáját. A Porto kapusa egyébként 2012 óta először védett a kijevi Olimpiai Stadionban, ahol 2012-ben megnyerte az Európa-bajnokságot a spanyol válogatottal.

MAGAS LABDA – SZÓ SZERINT. Ha valaki hibázik vagy óriási baklövést követ el, az internet világa nem kegyelmez, azonnal beindul a „mémgyár". Nem volt ez másképpen Eden Hazard esetében sem, aki a Maccabi Tel-Aviv ellen az égbe lőtte a tizenegyest. Xabi Alonso és Pepe Reina – aki már nem a Bayern játékosa – is nyomon követte a labda útját.

HAZARD TIZENEGYESE

Xabi Alonso és Pepe Reina figyeli Hazard labdáját (Fotó: Twitter)
Xabi Alonso és Pepe Reina figyeli Hazard labdáját (Fotó: Twitter)

ELSÜLT A BALOS. Hulk második gólja a Valencia ellen a nap találata lehetett volna, ha nincs Alessandro Florenzi. A brazil támadó Francesco Totti, Nelson Haedo Valdez és Steffen Iversen után a negyedik játékos, aki vendégcsapat játékosaként duplázott a BL-ben a Mestallában.

A NAP GÓLJA. A találat megszületése után még minden mérkőzésből hátravolt körülbelül hatvan perc, ám a gólszépségverseny első helyezettje már ekkor kibérelte a helyét. Alessandro Florenzi ötven méterről szenzációs gólt rúgott Marc-André ter Stegennek, aki ebben a szezonban már másodszor kapott gólt hasonló távolságból – a spanyol Szuperkupáért rendezett párharc első meccsén Mikel San José vette be a kapuját.

SAN JOSÉ GÓLJA A BARCA ELLEN

Nem csoda, hogy a „kedves" mémkészítők Ter Stegent is megtalálták a káprázatos gól után...

Ki ne emlékezne erre a Tom és Jerry-s jelenetre!?
Ki ne emlékezne erre a Tom és Jerry-s jelenetre!?
„Ne mozdulj el!”
„Ne mozdulj el!”

MI A KÖZÖS FABREGASBAN ÉS LUIS ENRIQUÉBEN? A barcás szál miatt éppenséggel sok minden, de mi most arra gondolunk, hogy mindkét spanyol 19 gólnál jár a BL-ben. Honfitársaik közül csak Fernando Morientes (33) és Raúl (71) volt náluk termékenyebb az első számú európai kupasorozatban. Fabregas a kilencedik chelsea-s meccsén a harmadik gólját jegyezte a BL-ben, a Barcelonában huszonhat mérkőzésre volt ehhez szüksége.

A NAP TWITTER-BEJEGYZÉSE is Florenzi góljához köthető. „Őrület! Amikor láttam, hogy a labda a kapunkban landolt, nem akartam elhinni. Az egyik legszebb gól volt, amit pályafutásom során valaha elszenvedtem" – válaszolta a közösségi oldalon szurkolói kérdésre Gerard Piqué, a Barcelona középhátvédje.

A NAP BEADÁSA. Thomas Müller felnézett, látta, hogy középen érkezik Robert Lewandowski, megcélozta a lengyel csapattársat, és gólt lőtt. A német válogatott játékos a meccs után elismerte, fel sem vetődött benne, hogy kapura lőjön, ő bizony beadást tervezett. Nem mellesleg Müller az első német és az első Bayern-játékos, aki nyolc különböző idényben is betalált a BL-ben.

A NAP POZITÍV ÉS NEGATÍV REKORDJA. Az Arsenalt 1996 óta irányító Arsene Wenger a 19. szezonját kezdte meg menedzserként a BL-ben, ezzel lehagyta az örökranglistán Sir Alex Fergusont. Más kérdés, hogy a francia szakember az első, aki edzőként 50 vereséget szenvedett el a legrangosabb európai kupasorozatban.

A NAP NYILATKOZATA. „A szurkolók támogatnak engem. A Chelsea-drukkerek könnyen gondolhatják azt, hogy »nyertünk négy bajnokságot, hármat vele, egyet az ő csapatával, úgyhogy ez a fickó nem végzi olyan rosszul a feladatát«. Ha megnyerünk egy meccset, fantasztikus menedzser vagyok, ha nem, akkor is” – szerénykedett José Mourinho.

Mourinho szavaiban sosem kételkedtünk (Fotó: Reuters)
Mourinho szavaiban sosem kételkedtünk (Fotó: Reuters)

TIZENHAT ÉVET KELLETT RÁ VÁRNI, MEGÉRTE. A Dinamo Zagreb 1999 óta először nyert meccset a Bajnokok Ligája főtábláján. A horvát csapat az Arsenalt megelőzően a Sturm Grazot verte meg 3–0-ra.

ILYEN MÉG NEM VOLT. A Barcelona tétmérkőzésen először nem győzött, amikor Luis Suárez betalált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik