BL: Blanc szerint ellopta futballjuk alapját a Barca

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.15. 23:35
null
A Barca a labdabirtoklásával elrontotta a PSG játékát (Fotó: Action Images)
Az FC Barcelona Párizsban az MSN, vagyis a Messi, Suárez, Neymar trió vezérletével 3–1-re győzött a Zlatan Ibrahimovicot nélkülöző PSG ellen, ezzel pedig már a jövő heti visszavágó előtt eldőlni látszik a párharc. Laurent Blanc szerint a Barca ellopta a futballjuk alapját, míg a két gólt szerző Luis Suárez elmondta, csak feltette a koronát csapata teljesítményére. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!  

„Nagyon jó eredményt értünk el, ezért jöttünk ide – értékelt a lefújás után a duplázó Luis Suárez. – Egyelőre nem beszélhetünk arról, hogy biztosan továbbjutunk, mert bármi megtörténhet kilencven perc alatt. Hogy a két gólomról mi a véleményem? Egyszerűen csak feltettem a koronát csapatom teljesítményére. Nagyon jó erőkből álló rivális ellen csakis olyan okosan és koncentráltan szabad futballozni, ahogyan azt mi tettük. Rengeteget futottunk, ám látszott azért a PSG-n, hogy páran hiányoznak tőlük. Tudtuk, hogy ha lesz előttünk tér, akkor helyzeteket alakíthatunk ki. De nincs még halálra ítélve a PSG, erős együttesről beszélünk. A támadó mindig gólt akar lőni, ez a dolga. Első találatomat formás támadás előzte meg, a második után meg megnyugodhattunk kissé a végére. Keményen futballoztunk ma, de csak intenzív futballal lehet felülmúlni egy ennyire erős csapatot. Taktikánkat jól választottuk ki, tudtuk, hogy nyerhetünk. Azt is, hogy hogyan."

„Vitán felül áll, hogy ez az este tökéletesen sikerült számunkra. Talán a legjobb meccsünk volt a szezonban, és ezzel az eredménnyel, reméljük, bejutunk az elődöntőbe. De nem szabad megpihenni a visszavágón, mert a Párizs az egyik legjobb csapat a világon" – bölcselkedett a 96 százalékos pontossággal passzoló Ivan Rakitic.

„Szeretnék gratulálni először is játékosaimnak, nagy sikert arattunk, tisztességesen helytálltunk. Nagy lendülettel vezettük akcióinkat, sok helyzetet alakítottunk ki, egyértelműen mi voltunk a jobbak ezen az estén – nyilatkozta a katalánok vezetőedzője, Luis Enrique. – Látványosan támadtunk és látványosan védekeztünk egy évek óta együtt játszó csapat ellen. Fel kell készülnünk a visszavágóra, amelyen szintén nyerni akarunk. Vigyáznunk kell, mert az ellenfélnek nem lesz veszítenivalója. A legjobb nyolc között egyébként sincs rossz csapat, lásd a Porto három egyes győzelmét a Bayern München fölött. Xavi még mindig nagy értéke együttesünknek, míg Andrés Iniesta sérülése nem tűnik komolynak, azonban holnap Barcelonában elvégeznek rajta egy vizsgálatot."

„Mindig a kezdőben akarok szerepelni, a pályán lenni, de ne foglalkozzunk a múlttal. A legfontosabb, hogy nagyszerű mérkőzésen nyertünk ma. Luis Suárez két nagyszerű gólt szerzett, nagyon örülünk mindannyian, hiszen nagyszerűen játszott az egész csapat. Tudtuk, hogy veszélyesen támad a PSG, ám mi rohamoztunk többet, mi lőttük a gólokat" – szólalt meg Neymar is.

„A mi futballfilozófiánk alapja a labdabirtoklás, és a labda ma általában nem nálunk volt – ismerte el a hazaiak mestere, Enrique egykori játékostársa, Laurent Blanc. – Ezen kívül Thiago Motta sérülése miatt a középpályánk nem volt képes fizikailag felvenni a versenyt, és Thiago Silva is gyorsan kiesett a védelemből. Ez már túl sok volt egyszerre, odalett a remény egy jó eredmény elérésére. Ennek ellenére játékosaim mindent beleadtak. A Barca technikailag és fizikailag is előttünk jár, győzelmét megérdemelte."

„Nagyon csalódottak vagyunk, három gólt szerzett az ellenfél, bitang nehéz lesz innentől a dolgunk. Nem tudtuk pótolni a sérültjeinket. Kár érte, ez az eredmény nagyon rossz nekünk" – mondta a hazai szépítő találatot előkészítő Gregory van der Wiel.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
PSG (francia)–BARCELONA (spanyol) 1–3

Párizs, Parc des Princes. V: Clattenburg (angol)
PSG:
Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, Thiago Silva (David Luiz, 21.), Maxwell – Rabiot (Lucas Moura, 65.), Cabaye, Matuidi – Lavezzi, Cavani, Pastore. Vezetőedző: Laurent Blanc
BARCELONA: Ter Stegen – Montoya (Adriano, 80.), Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitic (Mathieu, 74.), Busquets, Iniesta (Xavi, 53.) – Messi, Suárez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique
G.: Mathieu (82. – öngól)., ill. Neymar (18.), L. Suárez (67., 79.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik