A Bayern volt az úr Madridban, de a Real nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.23. 20:36
null
Benzema góljával került előnybe a Real Madrid (Fotó: Reuters)
A Real Madrid Karim Benzema góljával 1–0-ra legyőzte a Bayern Münchent hazai pályán a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonásán. A bajorok végig mezőnyfölényben voltak, ám nem tudták gólra váltani, míg a spanyol csapat egy kontrából megnyerte a meccset.

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

1. FÉLIDŐ

A sérülése után visszatérő Cristiano Ronaldo végül a kezdőbe került a Real Madridnál, a korábban hasfájással bajlódó Gareth Bale ellenben csak a kispadon kapott helyet. A Bayern Münchennél Philipp Lahm ezúttal is középpályás volt, Mario Mandzukic pedig az egyedüli támadó.

Bátran kezdett a Bayern, az első percekben gyakorlatilag alig jött ki saját térfeléről a házigazda, a labdabirtoklási mutató 75–25 volt a bajorok javára. Negyedóra elteltével jött az első igazi kísérlet, Arjen Robben távoli lövése azonban, ha kicsivel is, de elkerülte Iker Casillas kapuját. A túloldalon Cristiano Ronaldo alig volt észrevehető az első 15 percben.

A München óriási mezőnyfölénye ellenére a Real Madrid szerezte meg a vezetést a 19. percben. Az előbb említett C. Ronaldótól indult a bal oldali támadás, a portugál remekül ugratta ki honfitársát, Fábio Coentraót, a védő az alapvonalról középre gurított, Alaba nem érte el a labdát, a hosszún érkező Karim Benzema ugyanakkor igen, és közelről a hálóba belsőzött. 1–0

Benzema jó ütemben érkezett, és nem is hibázott (Fotó: Reuters)
Benzema jó ütemben érkezett, és nem is hibázott (Fotó: Reuters)

Nem sokkal később Ángel di María jobb oldali beadását Ronaldo fejelte egyenesen Manuel Neuer ölébe, majd a portugál egy bal oldali beadásnál tisztán lőhetett a 11-esponttól, ám kapáslövése fölé szállt. Ezután visszaállt a Real Madrid, a Bayern ismét a spanyolok térfelén tartotta a labdát, de nem tudott veszélyt jelenteni Iker Casillas kapujára.

A hajrában a jobb szélen berobbanó Lahm az oldalhálóba tüzelt, majd Robben a tőle megszokott módon elkezdte befelé húzni a labdát a jobb oldalról (ekkor emelkedett is Carlo Ancelotti vérnyomása), ám a lövés nem sikerült jól, fölé durrantott.

A szünetben így Karim Benzema góljával – amely a Real első kapura lövéséből született – a királyi gárda vezetett. Ez pedig jó előjel volt a blancók számára, elvégre a Real Madrid eddig mindössze egyszer kapott ki 57 hazai BL-meccsén, amikor megszerezte a vezetést az első félidőben.

Mit hagytam ki! – Ronaldónak nem annyira ment a játék (Fotó: Reuters)
Mit hagytam ki! – Ronaldónak nem annyira ment a játék (Fotó: Reuters)

2. FÉLIDŐ

A szünetben egyik tréner sem cserélt, és minden ugyanott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt. A Real Madrid mélyen visszahúzódva védekezett és próbált kontrázni, míg a Bayern München járatta a labdát és uralta a játékot.

A Bernabéu közönsége felhördült az 55. percben, de nem egy pályán történt esemény miatt: Gareth Bale elindult melegíteni. Eközben a pályán Arjen Robben harcolt ki szabadrúgást, Toni Kroos beadását azonban Xabi Alonso kivágta. Nem sokkal később Robben hozta fel a labdát középen, nem támadták meg, így a tizenhatos vonaláról csőrrel lőtt, gyenge kísérletét Casillas könnyedén fogta.

Pepe (jobbra) megsérült, le kellett cserélni
Pepe (jobbra) megsérült, le kellett cserélni

Cristiano Ronaldo távolról kínálta meg Neuert, de a német kapus állta a sarat. A 73. percben tömeges csere kezdődött, a Real Madridnál Pepe egy rossz talajfogásnál megsérült, így le kellett hoznia Carlo Ancelottinak, Raphaël Varane váltotta. Ronaldót is lehozta elővigyázatosságból a tréner, helyére Bale állt be. A bajoroknál Franck Ribéry helyére Mario Götze jött be, míg Thomas Müller Bastian Schweinsteigert váltotta.

Drága csere a Bernabéuban
Drága csere a Bernabéuban

A Bayern München kezdett kifutni az időből, az utolsó negyedórában egyre többet tudott kontrázni a Real Madrid. A legnagyobb helyzet Mario Götze előtt adódott, aki senkitől sem zavartatva lőhetett középen, 10 méterről, ám a német válogatott középpályás lányos zavarában középre bombázta a labdát, amelyet Iker Casillas gyors reflexszel kiütött.

Négy perc hosszabbítást jelzett a tartalék játékvezető, ami reménykedésre adott okot a Bayernnek. A ráadás első percében Müller szelídítette meg a labdát az ötösnél, ám mire megfordult, ott termett mellette Xabi Alonso, aki megzavarta lövés közben. A bajorok tizenegyest reklamáltak, de Howard Webb továbbot intett.

A hátralévő időben már nem tudott helyzetet kialakítani a bajor gárda, így a Real Madrid egygólos előnnyel utazhat a jövő heti németországi visszavágóra.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Real Madrid–Bayern München 1–0 (Benzema 19.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik