BL: Marcelo tudja, Ronaldo minek örül jobban a góljainál is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.12. 23:25
null
Marcelo és Cristiano Ronaldo a Real harmadik gólját ünnepli a Wolfsburg ellen (Fotó: AFP)
Cristiano Ronaldo tarthatatlan volt: a portugál mesterhármasával az idegenbeli kétgólos vereség ellenére is továbbjutott a Real Madrid a Wolfsburg ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„A mai nap az ünneplésé és a boldogságé – nyilatkozott elégedetten a hazaiak szakvezetője, Zinédine Zidane. – Az első meccset elbuktuk, a másodikat megnyertük, nem kis erőfeszítéssel. Egyáltalán nem volt könnyű elérni a sikert, soha nem könnyű. Mindegyik játékosommal maximálisan elégedett vagyok, és amikor ilyen jól futballozik egy csapat, még cserélni sem egyszerű. Jesét azzal a feladattal küldtem pályára, hogy védekezzen a szokásosnál kicsit többet, aztán beküldtem a középpályára Raphaël Varane-t Casemiro helyére. Nagyon boldog vagyok. Cristiano különleges játékos, három gólt szerzett most is, amikor erre a legnagyobb szüksége volt erre a csapatnak. Ezért különleges ő. Ne is beszéljünk az első mérkőzésről ezentúl, csakis arról, hogy mit tettünk a visszavágón.”

„Szenzációs mérkőzés volt, az első perctől az utolsóig – értékelt a lefújást követően Sergio Ramos, a Real Madrid védője, aki kétszer is megrezgette a kapufát. – Amikor a szurkolók a csapat mögé állnak, olyan, mintha még egy játékos beállna hozzánk. Csapatunk mindent beleadott, szívvel-lélekkel futballoztunk. Mindig is mondtam, hogy bár nincs csúcsformában, Cristiano Ronaldo a legfontosabb játékosunk. Csattanós választ kaptak azok, akik kételkedtek képességeiben. Szükségünk van rá! Sokan mondták a meccs előtt, hogy nem jutunk tovább, de elkaptuk a mérkőzés ritmusát. Nagyon bonyolult szezon a mostani számomra is, sokszor fájdalmakkal küzdök. Szükségem van az ilyen estékre, mint ez a mai volt, most megyek is, élvezzük még egy picit a sikert a játékostársaimmal.”

„A lelkünket is kitettük a pályán ezért a győzelemért, hiszen megígértük ezt szurkolóinknak. Ronaldo megérdemli, hogy a nap hőse legyen, ő is mindent megtesz a klubért. Ő a Number One!” – tette még hozzá a védő, aki elmondta azt is, hogy nem is emlékszik már arra, mikor nem fájt egyetlen testrésze sem.

„Fantasztikus este volt, szurkolóink fenomenálisan segítettek bennünket, nélkülük biztosan nem jutunk tovább a következő körbe. Nagyon nehéz összecsapáson vagyunk túl, de a BL-ben minden mérkőzésen meg kell szenvedni a sikerért – bölcselkedett Marcelo, a Madrid balhátvédje. – Senki sem jut el az elődöntőbe szenvedés nélkül ebben a sorozatban, de jól játszottunk, és egy új arcunkat mutattuk meg. Cristiano nagyszerű futballista, biztos vagyok benne, hogy nagyon örül a góljainak, de nagyobb örömmel tölti el az a tény, hogy továbbjutott a csapat. Nem választhatjuk ki, hogy ki legyen az ellenfél a döntőbe jutásért, majd meglátjuk, kit kapunk.”

„Nagyon csalódottak vagyunk. Pedig még a második Real-gól után sem omlottunk össze. Ha megnézik, mennyire megkönnyebbültek a Real-játékosok a mérkőzés lefújásakor, akkor rájönnek: ma mindent beleadtak ellenünk” – szögezte le a németek ezúttal is jól védő kapusa, Diego Benaglio.

„Azt hiszem, nem figyeltünk megfelelőképpen az első 20 percben, nagyon bosszantó három nullára kikapni úgy, hogy két gólt is szöglet után, illetve szabadrúgásból kaptunk. Ezen a szinten pici kis dolgok döntenek, és ha tovább akarsz jutni, kétszer is jó meccset kell vívnod. Néhány periódussal a visszavágón is elégedett voltam, de az is igaz, hogy elszántságunkkal gondok akadtak. Nagyon csalódottak vagyunk” – fogalmazott a vendégmester, Dieter Hecking.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

REAL MADRID (spanyol)–WOLFSBURG (német) 3–0 (2–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Kassai (magyar)
REAL MADRID:
Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Modric (Varane, 92.), Casemiro, Kroos – Bale, Benzema (Jesé, 84.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
WOLFSBURG:
Benaglio – Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez – Guilavogui (Dost, 80.), Luiz Gustavo – Bruno Henrique (Caligiuri, 73.), Arnold, Draxler (M. Kruse, 32.) – Schürrle. Vezetőedző: Dieter Hecking
Gólszerző: C. Ronaldo (16., 17., 77.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 3–2-es összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik