BL: „Öröm nézni a Roma játékát, Totti a város királya”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.20. 21:57
null
Guardiola szerint öröm nézni a Roma játékát (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjának harmadik fordulójában a Bayern München a Romához látogat. A német bajnok vezetőedzője, Pep Guardiola játékos-pályafutása során megfordult az olasz együttesnél, melynek klublegendája, Francesco Totti a csapattársa is volt.

 

„Csodálatos emlékeim vannak a városról és a klubról, nyaranta gyakran felkeresem Rómát. Tisztában vagyok vele, hogy itt milyen szenvedéllyel viszonyulnak a labdarúgáshoz, ezért is örülök, hogy visszatérhettem” – kezdte Guardiola.

„Nehéz mérkőzés vár ránk, nagyszerű lehetőség lesz, hogy lemérjük, hol tartunk. Bárki is nyerjen, nem biztosítja a helyét a legjobb tizenhat között, mert sok pont forog még kockán. Kitartok azon kijelentésem mellett, hogy ebben a csoportban a továbbjutók kiléte csak az utolsó fordulóban dől el. Kiváló teljesítmény szükségeltetik a győzelemhez, erre felhívtam a játékosaim figyelmét is” – vélekedett a spanyol szakember, aki Rudi Garcia munkásságára is kitért.

PELLEGRINI: FURCSA LESZ A JÁTÉKOSOK KIABÁLÁSÁT HALLANI

„Idő kérdése, hogy Touré ismét azon a szinten futballozzon, mint a legutóbbi idényben, amikor kiválóan teljesített, ám nem értek egyet azzal a kijelentéssel, mely szerint rosszul menne neki ebben a szezonban. Meccsről meccsre jobban játszik. Nagyon komplikált nyár áll mögötte, de jó úton jár, hogy visszanyerje a régi formáját” – mondta Pellegrini, aki szerint nem az elefántcsontparti középpályás teljesítményétől függ, hogy a Manchester City milyen teljesítményt nyújt.

A kedden 18 órakor kezdődő találkozót zárt kapuk mögött rendezik meg, mert a CSZKA a következő három hazai európai kupamérkőzésére nem engedhet be nézőket – Pellegrini legnagyobb bánatára.

„Szomorú, hogy a szurkolók nem láthatják a meccset. Furcsa lesz csak a játékosok kiabálását hallani, de nincs más választásunk, alkalmazkodnunk kell a körülményekhez. Sokan azt hiszik, a legnagyobb kárt a hazai csapat szenvedi el a zárt kapus büntetés miatt, holott a nézők nélküli mérkőzés legfőbb vesztese maga a labdarúgás, a játék” – vélekedett a chilei menedzser.

A két forduló után nyeretlen Manchester Cityt irányító szakvezető hozzátette, nagyon összeszedetten kell védekezniük, ha szeretnék megőrizni kapujukat a góltól, mert a CSZKA attraktív támadófutballt játszik.

„Külföldi edzőként nem könnyű érvényesíteni a saját filozófiádat, de neki sikerült. Öröm nézni a Roma játékát, nemcsak a BL-ben, de a bajnoki meccseiken is megfigyeltük őket. Bízom benne, hogy nem fogunk szenvedni” – tette hozzá Guardiola, majd szót ejtett korábbi csapattársáról, Francesco Tottiról.

„Ha harmincnyolc évesen is aktív vagy, megkérdőjelezhetetlen a futball iránti alázatod. Ráadásul rengeteg pénzt keresett már, és megválasztották »Róma királyának« is, de még mindig élsportolóként keresi a kenyerét. Tökéletesen beleillik Garcia elképzeléseibe. Imádja a labdarúgást, engem pedig elégedettséggel tölt el, hogy a pályán láthatom őt” – zárta gondolatait a BL-győztes szakvezető.

„Guardiola az egyik legjobb edző a világon. A Barcelonával nagy tetteket hajtott végre, bátor döntés volt a részéről, hogy átvette a Bayern irányítását. A legutóbbi szezonban láthattuk, nem elég, hogy jó játékosaid vannak, az edzőnek is nagy szerepe van” – utalt a katalánok tavaszi sikertelenségére Rudi Garcia, aki ezzel a példával igyekezett alátámasztani Guardiola munkájának fontosságát.

„Rengeteg Bayern-meccset tekintettünk meg, többek között a Real Madrid elleni BL-mérkőzésüket is. Olykor olyan apró részletek jelentik a különbséget, mint az ellenfélhez való alkalmazkodás – vélekedett a francia szakember. – Intelligens játékosaink vannak, de mindig kell rendelkeznünk B-tervvel, ha valami balul sülne el. Fontos, hogy élvezzük a játékunkat, ezen kedden sem szabad változtatnunk. Okosan kell játszanunk, aztán meglátjuk, hogyan alakulnak az események.”

„Szeretnénk, ha a szurkolóink büszkék lennének ránk. A győzelem reményében lépünk pályára, de a döntetlen sem lenne rossz eredmény, mert remek csapattal találkozunk. Nemcsak a drukkereink, de az egész világ figyel majd bennünket, úgyhogy nem fogunk berendezkedni a saját térfelünkre, mint egy vidéki kiscsapat. A Bajnokok Ligájában mindenki élvezni akarja a játékot” – mondta Daniele De Rossi, a Roma középpályása.

A Bayern München római fellépése kedden 20.45 órakor kezdődik.

Az F-csoportban az Ajax a Barcelonához látogat. A két vezetőedző egyetértett abban, hogy csapatának csúcsformában kell játszania a három pont megszerzéséhez, míg az amszterdamiakat irányító Frank de Boer megjegyezte, Lionel Messi a világ legjobb játékosa, és még évekig az is lesz.

MOURINHO: LENYŰGÖZŐ A MARIBOR VENDÉGKÉNT

„Ez a csoport nem könnyű – kezdte a BL-meccset megelőző sajtótájékoztatón Mourinho. – A Sporting jó csapat és egyre jobban játszik, a Schalke is jó, és Roberto Di Matteóval a kispadon a motivációjuk is megnőtt, veszélyes együttes.”

„Aztán itt van a Maribor, amely nyolc meccset játszott ebben a kiírásban a selejtezőket is beleszámítva, és még nem kapott ki. A Celtic otthonában sem kapott ki, ahogyan Sporting és a Schalke vendégeként sem, és amikor elemeztem a szlovénokat, megértettem, miért nem veszítenek” – tette hozzá Mourinho, igaz, a Sporting elleni találkozóra Szlovéniában került sor.

„Az eredmények sokat mondanak. Talán otthon nagyon kényelmesen érzik magukat, de az idegenbeli eredményeik rendkívül lenyűgözők. Kemény ellenfél, és örülök, mert úgy érzem, hogy a játékosaim is érzik ezt, és a legjobb játékunkat kell nyújtanunk. Négy pontunk van, ami nem rossz eredmény, de hétre van szükségünk három fordulót követően, hogy stabilabb helyzetből várjuk a folytatást.”

A portugál szakember elmondása szerint Diego Costa, Ramires, André Schürrle és John Obi Mikel sem játszhat holnap.

„Diego Costának ugyanaz a baja, mint ami korábban volt, de most már nemcsak majdnem sérült, hanem egyértelműen. Nem is edzett, mert nincs olyan állapotban, hogy tudjon. Holnap nem játszik. Aztán meglátjuk, mi lesz a hétvégén, de most nem a hétvége a fontos, hanem a holnapi meccs.”

„Nagyon jó meccset kell játszanunk a győzelemhez. Az Ajax szeret kockáztatni, megjátszani a labdát, valamint nyomás alá helyezni az ellenfelet. A legutóbbi idényben láthattuk, hogy képesek kellemetlen perceket okozni a Barcának, sőt meg is vertek bennünket. Mindent egybevetve, a legjobbunkat kell nyújtanunk” – vélekedett Luis Enrique, aki az orvosi stábbal egyeztetve kedden délelőtt dönt a kisebb sérüléssel bajlódó Sergio Busquets játékáról.

A spanyol szakember leszögezte, ha a világ- és Európa-bajnok középpályás lemarad a mérkőzésről, az nem azért lesz, mert pihentetnék a Real Madrid elleni rangadóra, hanem mert nincs megfelelő állapotban.

„Nem gondolunk a Clásicóra. Először a BL-meccsre koncentrálunk, aztán a madridi összecsapásra. Nehéz mérkőzés vár ránk, de mindig nyerni szeretnénk. Olyan csapat lesz az ellenfelünk, amely a játék minden elemében kiválóan teljesít” – hangsúlyozta a Barcelona brazil csillaga, Neymar.

„Messi a világ legjobbja, és még évekig az is lesz. Óriási tapasztalattal bír, pontosan tudja, hogy fizikálisan milyen állapotban van. De ha az edző mond valamit, hallgatnod kell rá” – utalt Frank de Boer, az Ajax vezetőedzője a Barcelona legutóbbi bajnokijára, amikor Luis Enrique lecserélte volna az argentint, aki azonban nem szerette volna elhagyni a pályát.

„Képesek vagyunk a jó eredmény elérésére. Az ezt megelőző szezonban láthattuk, hogy lehet keresnivalónk, ha a teljesítőképességünk maximumát nyújtjuk. A Barcelona magasabb szintet képvisel, mint mi, és nagyobb a tapasztalata. A Camp Nouban minden csapatra nehéz feladat vár, de megpróbálunk pontokat szerezni” – tette hozzá a Barcelona korábbi középhátvédje.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

E-CSOPORT
18.00: CSZKA Moszkva–Manchester City (Tv: Digi Sport1)
20.45: AS Roma–Bayern München (Tv: Digi Sport1)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 2 2 0 0 2–0 +2 6
2. Roma 2 1 1 0 6–2 +4 4
3. Manchester City 2 0 1 1 1–2 –1 1
4. CSZKA Moszkva 2 0 0 2 1–6 –5 0

F-CSOPORT
20.45: APOEL–PSG

20.45: Barcelona–Ajax (tv: Sport1)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 2 1 1 0 4–3 +1 4
2. Barcelona 2 1 0 1 3–3 0 3
3. Ajax 2 0 2 0 2–2 0 2
4. APOEL 2 0 1 1 1–2 –1 1

G-CSOPORT
20.45: Schalke–Sporting CP

20.45: Chelsea–Maribor
(tv: Digi Sport2)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 2 1 1 0 2–1 +1 4
2. Maribor 2 0 2 0 2–2 0 2
3. Schalke 2 0 2 0 2–2 0 2
4. Sporting 2 0 1 1 1–2 –1 1

H-CSOPORT
20.45: BATE–Sahtar Doneck

20.45: Porto–Athletic Bilbao

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Porto 2 1 1 0 8–2 +6 4
2. BATE Boriszov 2 1 0 1 2–7 –5 3
3. Sahtar Doneck 2 0 2 0 2–2 0 2
4. Athletic Bilbao 2 0 1 1 1–2 –1 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik