BL: Nem könnyű egy olasz csapat ellen 0–2-ről fordítani – Guardiola

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.17. 07:37
null
Guardiola végig hitt a fordításban (Fotó: Reuters)
Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője a türelemről beszélt, miután csapata kétgólos hátrányból 4–2-re legyőzte a Juventust hosszabbítás után a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

 

„Nem a taktikánknak, hanem a szenvedélyünknek köszönhetően fordítottunk – mondta Pep Guardiola, a Bayern München trénere. – Ilyen a futball. Az egyik pillanatban világverő vagy, a másikban katasztrofális. Nem vesztettük el a fejünket, hittem, hogy sikerül kiegyenlítenünk. Moratával nem bírtunk, Mandzukic beállása után viszont többet volt nálunk a labda, mert bár a tizenhatoson belül veszélyesen tud játszani, a mezőnyben kevésbé. Nem könnyű egy olasz csapat ellen 0–2-ről fordítani, türelmesnek kellett lennünk. Csak amiatt bánkódunk, hogy pocsékul kezdtük a mérkőzést, remélhetőleg ebből tanulunk. Ha BL-t akarsz nyerni, le kell győznöd a nagy csapatokat, s a Juve kifejezetten jó benyomást tett rám. A Juventus túl nagy klub ahhoz, hogy a játékvezetést kifogásolja. A vereség után egyet tehetsz, gratulálsz az ellenfélnek és hazamész.”

„Sajnálatos ilyen teljesítményt nyújtva kiesni, ráadásul a kiváló labdarúgókból álló Bayern ellen játszottunk remekül – így Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője. – Csodálatos sportág a futball. Cuadrado lábában maradt a harmadik gólunk, de Morata és Lichtsteiner is fontos gólt szerezhetett volna. Mandzukic próbálkozását a kapus védte, és 2–4-nél is adódtak helyzeteink. Piszkosul nehéz volt kétgólos előnyt kiharcolni az első félidőben, de megmutattuk az igazi arcunkat. Nincs értelme a játékvezetésről beszélni, csak a csapatommal foglalkozom. Jó erőpróba volt ez számunkra egy, a végső győzelemre esélyes együttes ellen. Csalódottak vagyunk, de el kell felejtenünk a vereséget, mert vasárnap a torinói derbi vár ránk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Bayern München (német)–Juventus (olasz) 4–2 (Lewandowski 73., Th. Müller 90+1., Thiago 108., Coman 110., ill. Pogba 5., Cuadrado 28.) – h. u.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik