BL: nem kaphattak volna nehezebb ellenfelet – vélik a Barcánál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.18. 13:17
null
A két uruguayi, Luis Suárez és José Giménez a BL negyeddöntőjében is összecsaphat (Fotó: Reuters, archív)
Javier Bordas, a Barcelona elnökségi tagja szerint a lehető legnehezebb ellenféllel néz szembe a címvédő a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

 

„Nem hiszem, hogy kaphattunk volna keményebb ellenfelet, az Atlético Madrid védelme a legjobb a Bajnokok Ligájában a nyolc közé jutó csapatok közül. De a negyeddöntőben természetes, hogy ilyen játékerőt képviselő ellenfelekkel futsz össze. Van olyan klub, amelynek jobban örültünk volna, mert az Atlético Madrid nagyon erős. Mind ismerjük, hogy milyen magas színvonalon képesek védekezni, de először meg kell nyernünk a párharcot, aztán az elődöntőben, ha eljutunk odáig, bármelyik csapattal játszhatunk már” – mondta a sorsolást követően Javier Bordas, a Barcelona elnökségi tagja.

„A KÉT LEGNAGYOBB KLUB TALÁLKOZIK” – VÉLEMÉNY A BAYERN–BENFICA KAPCSÁN

A Bayern Müchen a Benficát kapta a negyeddöntő sorsolásán. A korábbi Bayern-edző, Ottmar Hitzfeld rendkívül magabiztos a párharcot illetően, viszont a német csapat jelenlegi játékosai valamivel diplomatikusabban nyilatkoztak.

„A Benfica olyan csapat, amelyet a münchenieknek mindenképpen meg kell verniük. Nem tudom elképzelni, hogy veszélyesek legyenek a Bayernre. Simán meg kell oldani ezt a feladatot” – mondta Hitzfeld.

Ezzel szemben a München játékosai – a kötelező tiszteletköröknek eleget téve – sokkal szerényebben nyilatkoztak, de többen is elismerték, tovább kell jutniuk a párharcból.

„Tisztelnünk kell a Benficát, már csak azért is, mert eljutott a negyeddöntőig, ami önmagáért beszél mondta Xabi Alonso, a németek középpályása. – Elegendő idő áll a rendelkezésünkre, hogy kielemezzük a játékukat, normális esetben kontrollálnunk kell a játékot ellenük.”

„A negyeddöntőben már nem létezik könnyű ellenfél, nagyon koncentráltan kell játszanunk, de úgy gondolom, számunkra kedvezően alakult a sorsolás” – véli Franck Ribéry.

Holger Badstuber a Twitteren osztotta meg véleményét: „Nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik.”

Sebastian Rode talán túlzottan is tiszteli a portugál csapatot.

„A világ két legnagyobb klubja találkozik egymással. Boldoggá tesz, hogy az Estádio da Luzban léphetek pályára” – írta az egyik közösségi oldalon.

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője örül, hogy a Barcelonát kapta a csapata.

„Izgalommal tölt el a párosítás. A Barcelona a világ legjobb csapata. Nincs is annál jobb, mint amikor a legjobbal mérkőzhetsz meg” – mondta Simeone.

Az Atlético a 2013–2014-es szezonban a BL-negyeddöntőben búcsúztatta a Barcelonát. Igaz, a két csapat legutóbbi hat meccsét a Barca nyerte meg.

Dieter Hecking, a Wolfsburg vezetőedzője egyelőre nem tudja, milyen felfogásban játszatja majd csapatát a Real Madrid ellen.

„Megvan a lehetőségünk, hogy a világ legnagyobb színpadán megmutassuk a képességeinket. Meg akarjuk ragadni a lehetőséget, amit kaptunk. Most azon kell gondolkoznom, hogy hogyan álljunk az összecsapáshoz, támadó vagy inkább védekező felfogásban lépjünk-e pályára” – mondta Dieter Hecking, a Wolfsburg vezetőedzője.

Emilio Butragueno ezúttal is bizonyította, hogy miért volt jó választás kinevezni a nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatónak. Az ilyen nyilatkozatokba aztán nem fog senki sem belekötni:

„Amikor a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutsz, számíthatsz rá, hogy erős ellenféllel kerülsz össze. A Wolfsburg olyan együttes, amely először szerepel a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között, ez pedig extra motivációt adhat nekik, ezért nagyon jól fel kell készülnünk a párharcra. A játékosainknak a maximumot kell nyújtaniuk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el Németországban, mielőtt a saját szurkolóink előtt lépnénk pályára hazai környezetben. Nagyon veszélyes ellenféllel kerültünk össze, nincs favoritja a párharcnak. Remélem, mindenki egészséges lesz a mérkőzésekre. Tudjuk, hogy a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában már csak nüánszok döntenek” – mondta Butragueno.

Az első BL-negyeddöntőjére készülő Manchester City a francia bajnok PSG-vel csap össze. Txiki Begiristain, a manchesteriek sportigazgatója szerint a PSG folyamatosan fejlődik, de magabiztosnak tartja saját csapatát.

„Az első reakcióm az volt, hogy »wow«. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, magabiztosak vagyunk, annak ellenére, hogy a PSG nagyon nehéz ellenfél. Igazán komplett csapatuk van, évről évre fejlődik, de mi tovább szeretnénk jutni. Szükség van arra, hogy felépüljön néhány sérültünk, remélem, jó párharc lesz majd” – mondta Txiki Begiristain.

A PSG elnöke bízik abban, hogy a Chelsea legyőzése után megmarad csapata lendülete.

„Nagy terveink vannak ebben a sorozatban. Készen állunk a párharcra. A negyeddöntőben már csak jó csapatok vannak. Nagyon tiszteljük a Manchester Cityt, de bízom a játékosainkban és abban, hogy újabb szép eredményt érnek el az európai kupaporondon. Biztos vagyok benne, hogy a Chelsea legyőzése után megmarad a lendületünk. Mindent megteszünk, hogy szurkolóink álmát teljesítsük és 1995 után újra elődöntőbe jussunk a Bajnokok Ligájában” – mondta Nasszer al-Kelaifi, a PSG elnöke.

BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐ PROGRAMJA

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Április 5., kedd
Bayern München (német)–Benfica (portugál)
Barcelona (spanyol)–Atlético Madrid (spanyol)
Április 6., szerda
PSG (francia)–Manchester City (angol)
Wolfsburg (német)–Real Madrid (spanyol)

VISSZAVÁGÓK
Április 12., kedd

Real Madrid (spanyol)–Wolfsburg (német)
Manchester City (angol)–PSG (francia)
Április 13., szerda
Benfica (portugál)–Bayern München (német)
Atlético Madrid (spanyol)–Barcelona (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik