BL: „Guardiola áldás a Bayern és a német futball számára is”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.21. 23:40
null
Az eredményjelző summázata a meccsről (Fotó: Action Images)
Josep Guardiola a Porto elleni BL-negyeddöntő visszavágóján 100. alkalommal irányította tétmeccsen a Bayern Münchent, és csapatának sokáig emlékezetes, 6–1-es győzelemmel és továbbjutással sikerült megajándékoznia szurkolóikat. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Most már sokkal könnyebb szeretni játékosaimat – mosolygott Pep Guardiola. – Másként játszottunk, mint az első mérkőzésen idegenben. Harc és küzdés nélkül nem lehet sikereket elérni! Nagyon köszönöm játékosaimnak, hogy ma ennyire boldoggá tettek..."

„Az első perctől az utolsóig mi voltunk a jobbik csapat. Tudtuk, mit kell tennünk, jó volt stratégiánk, jobb szárnyunk Philipp Lahmmal egyenesen fantasztikus volt. Pep Guardiola a német futball és a Bayern számára is maga az áldás. Büszke vagyok arra, hogy a csapat ilyen kritikus helyzetben is összetartott" – dicsérte meg övéit alaposan Matthias Sammer, a Bayern München sportigazgatója.

„Az első félidő egyszerűen döbbenetes volt, abszolúte remekeltünk – így a lefújást követően Robert Lewandowski, a Bayern München két gólig jutó csatára. – Mi a Bayern vagyunk, képesek vagyunk továbbjutni három-egyes vereség után is. Tudtuk, hogy keményen kell ma rohamoznunk, de egy félidő alatt öt gólig jutni... Abszolúte őrületes.”

„Nehéz most szavakat találni… – mondta Thomas Müller, aki szintén remekelt a találkozón. – Teljesen kimerültem, de nem is lehetett volna ennél jobban futballozni. Soha nem gondoltuk volna, hogy úgy is lehet játszani, mint ahogyan azt az első félidőben tettük. Igazán elégedettek lehetünk, jó munkát végeztünk, le a kalappal a csapat előtt!”

„Minden mérkőzésen nyerni akarunk, hiszen nagyszerű csapatot alkotunk, és nagy a szívünk is. Az első félidő jó példa erre. Soha nem mehet biztosra az ember, de én nyugodt és optimista voltam a találkozó előtt. A pályán kisegítettük rendre egymást, és mindig jókor szereztük a gólokat” – vélekedett Philipp Lahm, a németek csapatkapitánya.

„Hiányzott három alapemberünk, Danilo, Alex Sandro és Tello, ám mindent nem lehet ezzel megmagyarázni – szomorkodott a mérkőzés után a portóiak mestere, Julen Lopetegui. – Nagyon rosszul kezdtünk most, a Bayern meg kőkeményen és veszélyesen támadott, egyénileg és csapatként is; még ahhoz képest is magasabb szinten, ahogyan odahaza szokott. A szünet előtt eldőlt a mérkőzés és a továbbjutás is, de utána már jobbak voltunk, többet birtokoltuk a labdát, mint korábban. Az elején ez nem volt ránk jellemző, és amikor egy csapatnál ennyire kevésszer van a labda, annak mindig nagy verés a vége. Egy ilyen csapat ellen, mint a Bayer, mindig a maximumot kell hozni, de kilencven percen át, és erre nem voltunk ma képesek. Gratulálunk a Bayernnek. Ma gyengék voltunk, ám összességében jónak mondható mostani BL-idényünk: tizenegy mérkőzésen ez volt első és egyetlen vereségünk.”

„A második félidőben nagyobb fordulatszámon futballoztunk, és nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet – nyilatkozta a portói becsületgól szerzője, Jackson Martínez. – Pár helyzetet teremtettünk, és gólt is szereztünk. Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de egyszerűen túl sok hibát vétettünk az első félidőben. A fordulás után azonban megmutattuk, hogy hibák nélkül harcban álltunk volna a továbbjutásért. Marad a bajnokság, és mindent elkövetünk azért, hogy azt megnyerjük.”

A müncheniek ünneplése a meccs után (Fotó: Action Images)
A müncheniek ünneplése a meccs után (Fotó: Action Images)

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

BAYERN MÜNCHEN (német)–FC PORTO (portugál) 6–1
München, Allianz Arena. Vezette: Atkinson (angol)
Bayern München: Neuer – Rafinha (Rode, 72.), J. Boateng, Badstuber, Bernat – Xabi Alonso, Lahm – Thiago (Dante, 90.), Götze (Weiser, 86.), Th. Müller – Lewandowski
FC Porto: Fabiano – Reyes (R. Pereira, 33.), Maicon, Marcano, Martins Indi – Casemiro, Herrera, Ó. Torres – R. Quaresma (Rúben Neves, 46.), Brahimi (Evandro, 67.) – J. Martínez
Gólszerző: Thiago (14.), J. Boateng (22.), Lewandowski (27., 40.), Th. Müller (36.), Xabi Alonso (88.), ill. J. Martínez (73.)
Kiállítva: Iván Marcano (87.)
Az első mérkőzésen: 1–3

Továbbjutott: a Bayern München, 7–4-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik