BL: Mourinho szeretné, ha kiesne az Arsenal – indokolt is!

Vágólapra másolva!
2015.11.26. 11:29
José Mourinho bevallotta, azt szeretné, hogy az Arsenal legyen az egyetlen angol klub, amelyik nem jut tovább a 2015–2016-os Bajnokok Ligája csoportköréből.

A BL-ben részt vevő négy angol csapat közül egyedül a Manchester City helye biztos a kieséses szakaszban, míg a Manchester United, a Chelsea és az Arsenal sorsa az utolsó fordulóban dől el. A három csapatból egyértelműen az „ágyúsok” helyzete a legnehezebb.A BL-ben részt vevő négy angol csapat közül egyedül a Manchester City helye biztos a kieséses szakaszban, míg a Manchester United, a Chelsea és az Arsenal sorsa az utolsó fordulóban dől el. A három csapatból egyértelműen az „ágyúsok” helyzete a legnehezebb.

Arsene Wenger tanítványai az F-csoport harmadik helyén állnak, és csak abban az esetben lehetnek a nyolcaddöntő résztvevői, ha idegenben legalább két góllal legyőzik a Bayern München mögötti továbbjutó helyet jelen pillanatban bérlő Olympiakoszt.

José Mourinho reméli, hogy nem sikerült az Arsenalnak a heroikus továbbjutás, méghozzá azért, mert az Olympiakoszt egy közeli barátja, Marcos Silva irányítja.

Marcos Silva fiatal portugál edző, akinek Mourinhóhoz hasonlóan nincs kiugró játékosmúltja és nagyon fiatalon edzőnek állt. 2011 óta dolgozik edzőként, irányította az Estorilt, a 2014–2015-ös szezonban Portugál Kupát nyert a Sportinggal, 2015 nyarán pedig átvette az Olympiakosz irányítását.

„Mindig azt szeretném, hogy a maximális számú angol csapat jusson tovább” – kezdte mondandóját Mourinho.

„De az Arsenal az Olympiakosszal van egy csoportban, amelynél egy nagyon jó barátom a vezetőedző, és elképesztő siker lenne a srác karrierjében, ha továbbmennének. Őszinte leszek, azt szeretném, ha a görög csapat jutna tovább a Bayern München mellett, nem az Arsenal” – folytatta a Chelsea menedzsere.

Az egy dolog, hogy mit szeretne Mourinho, az pedig egy másik, hogy mit tart reálisnak.

„Az igazság az, hogy az Arsenal képes továbbjutni ebből a nehéz helyzetből, annak ellenére, hogy hazai pályán kikapott a görögöktől és Zágrábban a Dinamótól is.”

„Persze ez nem az én problémám, hanem az övék, azonban képesek továbbmenni. Ám ha nem is jön össze, mehetnek az Európa-ligába, ahol egyértelműen esélyesek lesznek a végső sikerre."

„Tehát siker volna, ha ott lennének tavasszal a Bajnokok Ligájában, de sikeresek lehetnek az Európa-ligában is. Azt hiszem, bőven van miért játszaniuk" – tette hozzá Mourinho, aki a végén azért öntött egy kis lelket az Arsenal szurkolóiba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik