BL: Különleges lesz szembetalálkozni Peppel - Enrique

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 13:21
A Bayern Münchennel játszik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Barcelona. A párosítás a két edző személye miatt is érdekes, hiszen Josep Guardiola és Luis Enrique játékosként éveken át együtt húzták az igát a katalánoknál, ahol előbbit edzői karrierje azonmód a legjobbak közé repítette.

„Egy ilyen sorsolásnak öt perc alatt a végére érhetünk, és most már teljesen értelmetlen arról beszélni, hogy mi lett volna számunkra a kedvezőbb. Legfőképpen azért, mert előre sohasem lehet tudni, hogy mit hoz a valóság később. A futballban annyi minden váratlan dolog, meglepetés történik – mondta Luis Enrique már a sorsolást követően. – Az biztos, hogy különleges lesz a mérkőzés, mert Pep ellen kell meccselnünk, neki meg a Barcelonával. De számomra és a játékosaimnak is különleges lesz, hiszen először találják szembe magukat Peppel. Ez csodálatos élmény lesz a Barca-drukkerek és a müncheni szurkolók számára is. Nem hinném, hogy problémát jelentene az, hogy otthon kezdünk, nem pedig idegenben. A szezon tíz BL-mérkőzése közül kilencet megnyertünk, és csak egyszer veszítettünk. Ebből kiindulva mindegy, hogy vendéglátóként vagy vendégként lépünk pályára előbb.” Luis Enrique már a sorsolást követően. – Az biztos, hogy különleges lesz a mérkőzés, mert Pep ellen kell meccselnünk, neki meg a Barcelonával. De számomra és a játékosaimnak is különleges lesz, hiszen először találják szembe magukat Peppel. Ez csodálatos élmény lesz a Barca-drukkerek és a müncheni szurkolók számára is. Nem hinném, hogy problémát jelentene az, hogy otthon kezdünk, nem pedig idegenben. A szezon tíz BL-mérkőzése közül kilencet megnyertünk, és csak egyszer veszítettünk. Ebből kiindulva mindegy, hogy vendéglátóként vagy vendégként lépünk pályára előbb.”

A katalánok trénere nyilatkozata végén nem felejtette el megemlíteni, hogy egyelőre nem foglalkoznak a Bayernnel, hiszen a hétvégén az Espanyol elleni szombati derbi vár rájuk (kezdés 16 órakor).

„Számomra most még csak a holnapi mérkőzés a fontos. Az Espanyollal játszunk, amelyet jó csapatnak tartok. Vérbeli városi rangadó vár ránk, tudjuk, hogy mit jelent ez szurkolóinknak, és hogy milyen fontos az eredmény a bajnoki versenyfutásban.”

A játékosok edzés közben értesültek arról, melyik csapattal találkoznak az elődöntőben. A Bayern kihúzásakor hatalmas ordítássá erősödött az edzőközpontban lévők első reakciója, és a hangulat oldott lett, nem pedig feszült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik