BL: Úgy próbáltunk játszani, mintha az Anfielden lennénk - Ancelotti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.02. 00:00
A csereként beszálló Karim Benzema 77. percben szerzett gólja döntött a Ludogorec–Real Madrid összecsapáson, amely addig 1–1-re állt. A francia támadó nem fényezte magát, edzője, Carlo Ancelotti szerint a rengeteg kidolgozott helyzetet tekintve győzelmük megérdemelt. A vesztes házigazda büszke lehet a teljesítményére, de Georgi Dermendzsiev vezetőedző így is csak akkor lenne boldog, ha nem kaptak volna ki.
A Real Madrid megszenvedett a győzelemért a Ludogorec ellen (Fotó: Reuters)
A Real Madrid megszenvedett a győzelemért a Ludogorec ellen (Fotó: Reuters)

 

„Nem tudom, mi hiányzott a gólunkhoz, de a lényeg különben is a játék – mondta a mérkőzés után Benzema. – Gólt szerezni persze nagyszerű dolog, de emellett úgy kell teljesíteni, hogy a csapat és a társak segítségére legyek. Nehéz volt győzni a Ludogorec otthonában, mert erős ellenfél volt, nagy motivációval. A legjobb számunkra ezen az estén a három pont megszerzése.”

„Sok lehetőségünk volt, de lehettünk volna hatékonyabbak a befejezéseknél – értékelte a mérkőzést Carlo Ancelotti, a Real trénere. – A kezdésünk nem volt jó, kaptunk egy gólt rögzített játékhelyzet után – ennek kijavításán továbbra is kell dolgoznunk –, ami megnehezítette a dolgunkat, de jól reagáltunk rá. Nagyon jó szellemben és ritmusban támadtunk utána, rengeteg gólszerzési lehetőségünk adódott. Megérdemelten győztünk.”

A kezdőbe jelölt Javier Hernándezt kisebb bokasérülés miatt cserélték le: „egy kicsit fáj neki, de semmi komoly”, mondta róla az olasz tréner.

„Ugyanazt a dinamikus játékot igyekeztünk adni, mintha az Anfielden vendégeskedtünk volna. A játékvezetőnek sok dolga volt, az ítéletek többségében jól döntött, összességében nézve korrekten bíráskodott. A kezdőben két ok miatt változtattam több poszton. Kroos, James Rodríguez és Karim Benzema is sok időt töltött eddig a pályán, a helyükre beállított Isco, Illarramendi és Javier Hernández számára motiváció a további munkához, hogy lehetőséget kaptak.”

„Természetesen csalódott vagyok – mondta a vesztes házigazda, a Ludogorec szakvezetője, Georgi Dermendzsiev. – Bátrak voltunk, ennek megfelelően játszottuk, nem kellett félteni minket a címvédő ellen sem. Kiegyenlített meccset tudtunk játszani a Reallal, aminek örülök, de elégedett akkor lennék, ha megtartottuk volna a döntetlent. Nehéz a csoportunk, három klub, rajtunk kívül a Basel és a Liverpool, küzd meg egymással a második pozícióért.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

B-CSOPORT
Ludogorec–Real Madrid 1–2 (Marcelinho 6., ill. C. Ronaldo 24. – 11-esből, Benzema 77.)
FC Basel–Liverpool 1–0 (Streller 52.)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid 2 2 7–2 +5 6
2. Liverpool2112–2 0 3
3. FC Basel 2 1 1 2–5 –3 3
4. Ludogorec 2 2 2–4 –2 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik