BL: Ancelotti szerint pechesek voltak, Pirlónak meg direkt adtak „felületet”

Vágólapra másolva!
2015.05.05. 23:40
null
Nagy meccset játszott a Juventus, a torinói drukkerek nagy ünneplést rendeztek a Real elleni győzelem után (Fotó: Reuters)
A Juventus 2–1-re legyőzte odahaza a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán. A mérkőzés első gólját az exrealos Álvaro Morata szerezte, de Cristiano Ronaldo még az első félidőben egyenlített. A fordulás után a lelkesebb Juventus megszerezte a győzelmet, Carlos Tévez az általa kiharcolt büntetőt értékesítette. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Nagyon boldoggá tett ma a csapatom, és abszolúte megérdemeltük ezt a sikert. Nem egyszerű eljutni idáig, nem egyszerű játszani a Real Madrid ellen – mondta a hazaiak mestere, Massimiliano Allegri. – Intenzíven futballoztunk, kevés helyet hagytunk a Realnak, de jobbak is lehettünk volna, például az első félidőben nem diktáltunk elég gyors iramot, és játszhattuk volna többször saját játékunkat. Nagy kár, hogy a végén Fernando Llorente helyzete nem ment be, ennek ellenére örülhetünk, hiszen legyőztük a Realt. Hogy milyen taktikai hadrendben futballozunk majd Madridban? Még alig ért véget ez a meccs… Ma nagyon jól védekeztünk négy hátvéddel, nem volt és nem lesz könnyű kihagyni Andrea Barzaglit, aki ma nagyon jól teljesített csereként is. Leonardo Bonucci kapott egy sárgát, muszáj volt mellé beküldeni egy embert. Stefano Sturaro azért kezdett, mert nagyon jó formának örvend. Egyébként hibák ide, hibák oda, elégedett vagyok. A BL-ben sokkal nyugodtabban és érettebben kell futballozni, mint a Serie A-ban, nem tudunk egyébként sem rohanni 90 percen át és lőni tíz gólt. Olvasni kell a meccset, tudni, mikor kell lassítani, mikor gyorsítani. A csapat határozottan javult e tekintetben.”

„Nagyon magabiztosan futballoztunk – nyilatkozta a mérkőzés után Patrice Evra, a Juventus balhátvédje. – A lényeg a győzelem, amelyet sohasem adnak könnyen a Real Madrid ellen. Erre méltán lehetünk büszkék, mi, csapattagok és a stáb is. Jól felkészültünk erre a találkozóra, magabiztosságot adott ez nekünk, ám még csak az út első felét tettük meg. Senki sem várta tőlünk, hogy ilyen messzire jutunk a BL-ben. Carlos Tévez olyan, mint én, ereiben unitedes vér csörgedezik. Tévez igazi bajnok, kőkemény profi, aki remek idényt fut. Mi is, BL-t akarunk nyerni!”

„Ezen a meccsen üzenetet küldtünk, mindenkivel tudattuk, hogy akarjuk ezt a döntőt, és Madridban is a végsőkig küzdeni fogunk érte –mondta a Juventus vezére, Andrea Pirlo. – Ez csak az első meccs volt, lesz még egy, ugyanerre a hitre és precizitásra lesz szükségünk. Azzal a meggyőződéssel kell pályára lépnünk Madridban, hogy továbbjuthatunk.”

„Nem először zúg a fejemben, hogy »megyünk Berlinbe«, a 2006-os világbajnokságon is ez volt a célunk, és sikerült is elérni. Bízom benne, hogy a sors megismétli önmagát. Ne kérdezzék, hogy elhagyom-e a Juventust, ha megnyerjük a Bajnokok Ligáját, hiszen még meg sem nyertük” – mondta Pirlo az őt a korábbi ígéretével szembesítő újságírónak.

„Az a legnagyobb dolog, hogy egy szinten teljesítettünk a Reallal. Mivel 3–1 ugyanúgy lehetett volna, mint 2–2, hideg fejjel belegondolva azt kell mondanom, hogy elégedettek lehetünk. Már az 1–1 is elfogadható lett volna, hiszen ez azt jelenti, egy szinten futballozunk a BL-címvédővel. Kemény mérkőzés volt, sok harccal, és mindig kisegítettük egymást, ugyanezt várom a visszavágótól is. A Real papíron erősebb nálunk, lelkesedésben, futómennyiségben és lelkesedésben azonban felülmúlhatjuk őket. Nem mindig az erősebb nyer, persze hosszabb távon azért már előjönnek a különbségek. Hogy miért nem néztem oda most sem, amikor rúgtuk a 11-est? A 2006-os világbajnoki döntő óta ezt teszem: egy olasz fanra szegezem a tekintetem, és ha ő felugrik boldogan, akkor tudom, hogy gólt lőttünk” – fogalmazott szokása szerint őszintén Gianluigi Buffon, az olaszok kapusa.

„A Juventus letámadása sokkal jobban működött a második félidőben, mint korábban, és ezzel meggyűlt a bajunk, még nehezebben nyílt tér támadásaink előtt, mint amikor 3–5–2-ben játszottak – így a madridiak olasz edzője, Carlo Ancelotti. – Nagyon pechesek voltunk a második kapott gólnál, lepattant előtte a mi lövésünk, ebből indult az ellentámadás. Az igazán nagy balszerencse pedig akkor ért minket, amikor a lécet eltaláltuk. Azért nem fogta külön ember Pirlót, mert akkor kinyílt volna a középpályánk, és több labdával találják meg Tévezt, ahogyan ez az első félidőben is történt. Hogy ezt megelőzzük, ezért adtunk inkább területet Pirlónak a szervezkedésre. A Juve azt játszotta, amit vártam tőle, határozottan, jól szervezetten futballozott, helyzeteit nem elherdálva. Kiegyensúlyozott és szórakoztató mérkőzés volt, odahaza pedig türelmesnek kell majd lennünk.”

Ancelotti hozzátette még, hogy biztos abban, odahaza győzni fognak, és bár Sergio Ramos nem érezte jól magát a középpályán, azért lelkesen harcolt ő is, akárcsak társai.

„Nem érezzük jól magunkat most, hiszen hiába harcoltunk a legvégéig, kikaptunk. De nem kell idegeskedni, ott van még a visszavágó, ha 1–0-ra nyerünk, továbbjutunk. Edzőnk arra kért minket, hogy úgy játsszunk, mint otthon a bajnokságban, de az ellenfél elképesztően motiváltan futballozott. Hogy mit szóltam ahhoz, hogy ismét a kispadon kezdtem? Ennek egyetlen labdarúgó sem örül, de profi vagyok, tiszteletben kell tartanom az edző döntését” – így Javier Hernández, aki ma nem tudott csodát tenni becserélése után.

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
JUVENTUS–REAL MADRID 2–1 (1–1)
Torino
. V. Atkinson (angol)
JUVENTUS:
Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Sturaro (Barzagli, 64.) – Vidal – Tévez (Pereyra, 86.), Morata (Llorente, 78.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Varane, Pepe, Marcelo – S. Ramos, Kroos, Isco (J. Hernández, 63.) – J. Rodríguez – Bale (Jesé, 86.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
G: Morata (8.), Tévez (58. – 11-esből), ill. C. Ronaldo (27.)
A visszavágót május 13-án szerdán játsszák Madridban.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik