BL, H-csoport: kikapott a Sahtar, a Porto végzett az élen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 22:40
Mivel a Porto idegenben 3–0-ra megverte a BATE Boriszovot, már a mérkőzés előtt biztossá vált, hogy az ukrán Sahtar Doneck is bejutott a legjobb 16 közé. A Sahtar végül 1–0-ra alulmaradt az Athletic Bilbaóval szemben, amivel az is eldőlt, hogy a Porto végzett a H-csoport élén, az ukránok pedig második helyen lépnek tovább.

Nyugodtan várhatta a Sahtar Doneck az Athletic Bilbao elleni hazai találkozót, az ukrán csapat ugyanis – hála a Porto BATE elleni sikerének – már továbbjutott a H-csoportból. A Donecknek viszont nyernie kellett ahhoz, hogy életben tartsa reményét, ami a csoportgyőzelmet illeti.

Az első percekben a két csapat inkább csak „ismerkedett" egymással, ami legfőképpen a szabálytalanságok számában mutatkozott meg. Az első gólhelyzetre a hetedik percig kellett várni, Alex Teixeira ziccerét azonban bravúrral védte a spanyolok kapusa, Gorka Iraizoz.

Tíz perc után átvette az irányítást a Sahtar, szinte magához láncolta a labdát, és az első félidőt végig is támadta, a próbálkozások megvoltak, ám igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, és a gólszerzés is elmaradt.

A második félidő elején Douglas Costa eresztett meg hatalmas bombát tizenhat méterről, ám Iraizoz eszén ezúttal sem sikerült túljárni, a vendégek hálóőre hatalmasat mentett. Az 57. percben Taison került helyzetbe, ám a lövésénél ismét résen volt a Bilbao kapusa.

Hiába támadott a Sahtar, az első gólt mégis a vendég csapat szerezte, amikor a 68. percben, egy oldalról beadott szabadrúgás után a labda Mikel San José elé került, aki gyönyörű mozdulattal lőtt a léc alá. Andrij Pjatovnak, a Sahtar kapusának esélye sem volt, hogy hárítsa a lövést (1–0).

A Sahtar veresége egyben azt jelentette, hogy a H-csoportban a Porto végzett az élen, mivel egy fordulóval a vége előtt ötpontos, behozhatatlan előnyre tett szert, így a Porto–Sahtar összecsapásnak már nem lesz tétje az utolsó körben.

BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Sahtar Doneck (ukrán)–Athletic Bilbao (spanyol) 0–1 (San José 68.)
KORÁBBAN

BATE Boriszov (fehérorosz)–FC Porto (portugál) 0–3 (Herrera 56., Jackson Martínez 65., Tello 89.)

AZ ÁLLÁS
1. FC Porto 5 4 1 0 15–3 +12 13
2. Sahtar Doneck 5 2 2 1 14–3 +11 8
3. Athletic Bilbao 5 1 1 3 3–6 –3 4
4. BATE Boriszov 5 1 0 4 2–22 –20 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik