BL: gyökeresen megváltozhat a csoportkör kiemelése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 11:30
null
Előtérben a bajnokok (Fotó: Reuters)
Egyre nagyobb a nemzetközi ellenszenv a Bajnokok Ligája csoportkörének kiemelésével szemben, így az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szeptemberben 18-án dönthet az új kalapbesorolási feltételekről.

Eddig az elmúlt öt év nemzetközi porondon elért eredményei számítottak bele (UEFA-klubkoefficiens) a rangsor felállításába, ez azonban olykor furcsaságokat szült. Ezúttal például azt, hogy az angol bajnok Manchester City a 2. kalapba került, miközben a bajnokságban csak negyedik helyen végző Arsenal az elsőbe. De sokaknak az sem tetszik, hogy az A-csoportba kizárólag bajnokcsapat (Atlético, Juventus, Olympiakosz, Malmö) nyert besorolást, ami eleve csökkenti annak az esélyét, hogy egy bajnokcsapaté legyen végül a BL-trófea.

Az új elképzelés szerint – amelyről az UEFA házon belül már hónapok óta tárgyal – a címvédő mellett a hét európai topliga bajnoka kerülne be automatikusan az első kalapba.

Most ez első kalap így nézett ki: Real Madrid (spanyol, legmagasabb koefficiens, plusz ugye címvédő), Barcelona (spanyol), Bayern München (német), Chelsea (angol), Benfica (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Arsenal (angol), Porto (portugál). (A 2014–2015-ös szezon csoportbeosztását itt találja meg!)

Az új elképzelés szerint viszont a mindenkori spanyol, angol, német, portugál, olasz, orosz és francia bajnok mellett a címvédő lenne első kalapos kiemelt. Most a már említett Man. Cityn kívül a Juventus és a PSG is a 2., míg a CSZKA Moszkva a 3. kalapba került, pedig a tervek szerint nekik az első kalapban lenne a helyük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik