BL: Götze szerint lassan eleget tesznek Guardiola kívánalmainak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.05. 23:25
null
Agüero fájdalma: a helyzetek kimaradtak, a City Manchesterben szenvedett váratlan vereséget (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája 4. fordulójában a Bayern München hazai pályán is megverte a Romát, most „csak” 2–0-ra. Sokkal nagyobb meglepetést hozott az E-csoport másik mérkőzése, hiszen a CSZKA Moszkva idegenben győzte le a Manchester Cityt 2–1-re. Az angol bajnoki címvédő Fernandinho és Yaya Touré kiállítását követően kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„A római 7–1-ben nagy szerepe volt a véletlennek, ilyen csak egyszer fordul elő az életben. A Roma nem akart ismét ekkora pofonba beleszaladni, ezért aztán igen defenzíven futballozott, hat védővel. Mindazonáltal mi voltunk fölényben a mérkőzésen, különösen a második félidőben” – értékelt a mérkőzés végén szerényen a müncheniek mestere, Pep Guardiola.

„Nagy élmény ebben a csapatban futballozni – így a lefújást követően a második találat jegyzője, Mario Götze. – Nagyon örülünk a kétgólos sikernek. Kell még egy kis idő, hogy teljesen úgy játsszunk, ahogyan azt az edzőnk szeretné, de már tudjuk, hogyan lehet eleget tenni kívánalmainak.”

„Tudatában vagyunk annak a ténynek, hogy a Bayern több lépéssel jár előttünk, megpróbáltunk ehhez alkalmazkodni most is – nyilatkozta a rómaiak olasz mestere, a csapataival a bajoroktól rendre sokgólos vereséget szenvedő Rudi Garcia. – Nagyon erős a München, ezt ismét bebizonyította. Taktikailag és mentálisan felvettük vele a harcot, kijavítottuk bizonyítványunkból azt a rossz jegyet, amit Rómában szereztünk.”

„A legfontosabb az volt, hogy ne kapjunk ismét sok gólt. Már kétszer találkoztunk a Bayernnel, és még mindig a második helyen állunk csoportunkban, tehát jó eséllyel pályázunk a továbbjutásra, és mindent bele is adunk a hátralévő két meccsen” – fogadkozott a hatalmas ziccert elpuskázó Radja Nainggolan, az olaszok középpályása.

A City csúnya pofont kapott odahaza a CSZKA Moszkvától, meglehet, ez a továbbjutásába kerül.

„Nem hinném, hogy a kiállítások döntötték volna el a találkozót – mondta a City-menedzser Manuel Pellegrini a mérkőzés után. – Elfogyott az önbizalmunk, és ki kell derítenünk, miért történt, naponta ezért beszélgetünk a játékosokkal, együttműködve tudunk csak túljutni a gondokon. Addig nem esünk ki a csoportból, amíg van matematikai esélyünk továbbjutni. Keményen kell dolgoznunk azért, hogy visszataláljunk saját stílusunkhoz és korábbi formánkhoz. Nehéz megérteni, hogyan is játszhatott ennyire gyengén néhány alapjátékosom. Pedig megpróbáltunk jól futballozni, de nem tudtuk azt megtenni, amit máskor könnyedén végrehajtunk. Nehéz megérteni, hogyan történhetett ez, nincs rá magyarázat. Az első félidőben rá sem ismertem csapatomra, egyszer lőttünk kapura, akkor is szabadrúgásból, és két könnyű gólt ajándékoztunk az ellenfélnek.”

Pellegrini megemlítette, hogy nem szeret a játékvezetőkkel foglalkozni, de szerinte ezen a mérkőzésen hibázott néhányszor Taszosz Szidiropulosz, még ha nem is a két kiállítás miatt nyert a CSZKA.

„Nem akarom a játékvezetőre kenni a vereséget” – szögezte le a menedzser, akinek kollégája, az orosz Leonyid Szluckij is megszólalt.

„Tiszta sor, hogy kontrára játszottunk, és miután a gyors ellentámadások nem működtek, arra koncentráltunk, hogy a találkozó bizonyos szakaszait megnyomjuk.”

A Manchester City két labdarúgója, Yaya Touré és Fernandinho is bocsánatot kért a piros lapért.

„City-szurkolók, nagyon sajnálom a piros lapot. Fontosnak érzem, hogy bocsánatot kérjek érte" – tweetelte Yaya Touré éjfélkor. Nem sokkal később hasonlóan cselekedett a másik manchesteri kiállított is.

„Nagyon elszomorít az eredmény, no meg az, hogy kiállítottak. A csapattársaimtól és a szurkolóktól is bocsánatot kérek a piros lapért. Nagyon sajnálom" – fogalmazott mikroblogján Fernandinho.

EMLÉKEZTETŐ

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 4. FORDULÓ

Bayern München (német)–AS Roma (olasz) 2–0 (Ribéry 38., Götze 64.)
Manchester City (angol)–CSZKA Moszkva (orosz) 1–2
(Y. Touré 8., ill. Doumbia 2., 34.)

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 4 4 11–1 +10 12
2. Roma 4 1 1 2 7–11 –4 4
3. CSZKA Moszkva 4 1 1 2 5–9 –4 4
4. Manchester City 4 2 2 4–6 –2 2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik