BL: Ezen a találkozón sem lesz időnk pihenni – Luis Enrique

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.15. 20:03
null
Wenger szerint nem kell sokat számolgatniuk a Barcelona ellen (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligájában szerdán rendezik meg a Barcelona–Arsenal nyolcaddöntő visszavágóját. Annak ellenére, hogy az első mérkőzést a katalán csapat idegenben 2–0-ra megnyerte, a találkozót megelőző napon megtartott sajtótájékoztatón Arsene Wenger és Luis Enrique is óvatosan nyilatkozott az esélyekről.

 

„Összesítésben jól állunk, de ez nem változtat a hozzáállásunkon és a felkészülésünkön – kezdte Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője. – A párharc még nyílt, és még mindig veszélyes helyzetben vagyunk, így komolynak kell maradnunk, ha tovább akarunk jutni. Ezen a találkozón sem lesz időnk pihenni. Csapatom tudja, egyetlen keret sem tökéletes, mindig lehet fejlődni.”

„Londonban nagy nyomást helyeztek ránk, és biztos vagyok benne, hogy ez most sem lesz másképp. Nagyon direkt, támadójátékot kedvelő csapat, és megvan a képességük, hogy bonyodalmat okozzanak nekünk. Giroud-val és Welbeckkel nagyon erősek a levegőben. Alexis Sánchez rengeteget fejlődött, minőségi játékos, aki fizikailag is rendben van. Nagyon nehéz megállítani, ezért mindig rajta kell tartani a szemünket.”

„Sok jó középhátvédem van, aki megfelelően gyors. Emellett jó a fejjátékuk, és a játékba is be tudnak kapcsolódni. Teljesen megbízom bennük” – kommentálta a katalán csapat trénere Gerard Piqué kiesését.

„Nem volt rossz a hozzáállásunk az első mérkőzésen, de elveszítettük az egyensúlyunkat – kezdte Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere. – Olyan helyzetben vagyunk, hogy nem kell sokat számolgatnunk. Tudjuk, hogy támadnunk kell, és gólokat kell szereznünk.”

„Már mindenhol nyertünk Európában, kivéve itt. A Barcelona varázslói megkövetelik, hogy remek teljesítményt nyújtsunk védekezésben is. Fontos, hogy nyugodtak és erősek maradjunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik