BL: Európa legjobb csapata lehetünk – Pellegrini

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.13. 00:45
null
Manuel Pellegrini kitűzte a célt: megnyerni a Bajnokok Ligáját! (Fotó: AFP)
A Manchester City az idegenben elért 2–2-es döntetlen után hazai pályán 1–0-ra legyőzte a francia bajnok Paris Saint-Germaint a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, ezzel fennállása során először bejutott a BL-ben a legjobb négy közé, és célja – Manuel Pellegrini megfogalmazása szerint – elhódítani a trófeát.

 

„Óriási eredmény ez a klub számára, nemcsak az, hogy elértük az elődöntőt és ezzel bejutottunk a legjobb négy közé, hanem amilyen játékkal megtettük ezt – értékelt a lefújás után Manuel Pellegrini, a Manchester CIty menedzsere. – Nagyon sok ember azt gondolta, hogy döntetlenre fogunk játszani, de a meccs elejétől fogva igazi nagycsapathoz mérten játszottunk és álltunk a találkozóhoz”

„Európa legjobb csapata lehetünk. Nem egyszerű, mert sok erős együttes van, de klub célja, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. Tudom, hogy sok kritikát kapunk, de évről évre fejlődünk, és ez a legfontosabb. Ha az elődöntőben vagy, Európa legjobbjaival kell játszanod, de azzal a játékkal, ahogy legyőztük a PSG-t, mindegyik csapat ellen önmagunkban bízva állhatunk a meccs elé” – fogalmazott Manuel Pellegrini.

„Úgy vélem, megérdemeltük a továbbjutást. A PSG-nek kevés helyzete volt, de a nehéz első félidő után is ki kellett tartanunk a taktikánk mellett” – mondta a meccset eldöntő Kevin De Bruyne.

„Büszkék vagyunk, igazán boldogok. Lassan lendültünk bele a sorozatba, de most már fel tudunk mutatni néhány igazán figyelemre méltó eredményt. Nehéz szezon ez számunkra, de azon vagyunk, hogy magasan fejezzük be” – tette hozzá Joe Hart kapus.

„A két meccs összképe alapján többet nyújtottunk – mondta az újságíróknak Laurent Blanc, a PSG edzője. – Mindkét meccsre igaz, hogy nem voltunk elég hatékonyak a lélektani pillanatokban. Párizsban több gólt szerezhettünk volna, nem tettük. A City vendégeként előnybe kerülhettünk volna, nem tettük. A City nagyon jó csapat, de úgy vélem, nehezebb helyzetbe hozhattuk volna, mint amennyire sikerült. A két meccs alapján nem normális, hogy ők mentek tovább.”

„Én vagyok a felelős az eredményért – válaszolta újságírói kérdésre az 1998-as világbajnok. – Én vagyok, aki összeállítottam a csapatot, és meghatároztam a stratégiát. Amikor nyersz, akkor a játékosok a felelősek, amikor kikapsz, akkor az edző. De ez a vereség az enyém, nem probléma. Nem hibáztatok mást.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Manchester City–Paris Saint-Germain 1–0 (0–0)
Manchester, Etihad Stadion, 53 039 néző. V: Velasco Carballo (spanyol)
MANCHESTER CITY: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – J. Navas, De Bruyne (Y. Touré, 84.), D. Silva (Delph, 87.) – Agüero (Iheanacho, 93.). Menedzser: Manuel Pellegrini
PSG: Trapp – Van der Wiel, Aurier (Pastore, 61.), Thiago Silva, Maxwell – Marquinhos, Thiago Motta (Lucas Moura, 44.), Rabiot – Di María, Ibrahimovic, Cavani. Vezetőedző: Laurent Blanc
Gólszerző: De Bruyne (76.)
Továbbjutott: a Manchester City, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik