BL: elképesztő statisztika a szabadrúgások új királyáról

Vágólapra másolva!
2015.11.25. 13:47
A brazil Globo Esporte sportoldal egészen elképesztő statisztikát közölt a Bajnokok Ligájáról és Willianről, a Chelsea futballistájáról.

Korábban nem sejtettük, de a brazil támadó 2015-re az egyik legbiztosabb lábú szabadrúgás-specialista lett. a brazil támadó 2015-re az egyik legbiztosabb lábú szabadrúgás-specialista lett.

Willian szabadrúgásból volt eredményes a Chelsea Maccabi Tel-Aviv elleni, idegenben 4–0-ra megnyert Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén, ez volt a brazil hatodik (!!!) ilyen gólja a 2015–2016-os szezonban.

Ha pusztán a Bajnokok Ligája őszi mérkőzéseit tekintjük, Willian négy szabadrúgásgólnál jár (kettőt lőtt a Maccabinak, egyet a Portónak és egyet a Dinamo Kijevnek), úgy, hogy mindössze öt alkalommal próbálkozott.

Most jön a Globo Esporte lebilincselő felfedezése: az összes többi játékos a BL-ben 83 szabadrúgási kísérletből csupán egyetlen gólt szerzett ebben a szezonban.

A Globo Esporte minden bizonnyal a Gent kedd esti szabadrúgásgólja előtt végezte el a számítását, de ez mit sem ront Willian teljesítményén. A lap azt is hozzáteszi, hogy Willian négy szabadrúgásgólja rekordbeállítás egy szezonon belül a BL-ben, erre korábban csak a szabadrúgások professzora, a szintén brazil Juninho Pernambucano volt képes.

Willian szabadrúgásgólja a Maccabi ellen

Willian szabadrúgásgólja a Dinamo Kijev ellen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik