BL: Egyedül a győzelem érzése tesz elégedetté – Simeone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 16:35
null
Diego Simeone a munkában hisz (Fotó: Reuters)
Megtartotta sajtótájékoztatóját a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőjére készülő Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone. Az argentin mester szokás szerint nemcsak a véleményét mondta el a közelgő mérkőzésről, hanem játékosait is tüzelte szavaival.

 

Simeone szerint nagyon fontos lesz, hogyan kezdik a csapatok a mérkőzést.

„Nagyon feszült és kiegyenlített meccs elé nézünk, különösen a mérkőzés elejére igaz ez. Aki megnyeri az első párharcokat a középpályán, az lesz előnyösebb helyzetben. Nem igazán akarok változtatni a csapat játékán, a Real sem nagyon tette 2014 óta. Mi valamennyivel többet változtattunk, de a struktúránk megmaradt végig.”

Egy fontos változás azonban mégis történt a „királyiak” játékában, ami Zinédine Zidane és Casemiro érdeme.

„Casemiróval nagyon sokat javult a Real Madrid játéka, különösen a támadó térfélen. A brazil összefogja a középpályát, és amikor labdát veszít a csapat, akkor is fenntartja a veszélyt, hogy támadni tudjon. Remek munkát végzett Zidane, hogy a csapatba állította.”

Nem lett volna igazi a 46 éves mester nyilatkozata, ha nem beszél elismerően a saját együtteséről.

„A klub játékosai folyamatosan feltalálják magukat, ez az, ami a legnagyobb értékünk. Nálunk mindenki azért dolgozik, hogy fejlődjön. Ha dolgozol, dolgozol és dolgozol, egyszer csak meglesz az eredménye.”

És aki nem ismerné Diego Simeonét, lássunk még egy szösszenetet, ami talán a legjobban jellemzi a mentalitását.

„Döntőt játszani fantasztikus érzés, megnyerni még jobb. Ez az, ami vezérel, hogy megéljük az ilyen élményeket. Egyedül a győzelem érzése tesz elégedetté.”

Fernando Torres, az Atlético Madrid ikonja is megszólalt, aki 2012-ben már elnyerte a klubfutball legrangosabb trófeáját (a Chelsea színeiben), de az esetleges Atlético-siker egészen más érzéseket váltana ki belőle.

„Kétségtelenül ez a legfontosabb, legkülönlegesebb és legnagyobb mérkőzése az életemnek. Az, hogy azzal a klubbal nyerjek valamit, ami lehetőséget adott nekem a pályafutásom elkezdésére – no meg azzal a klubbal, amelynek ötéves korom óta szurkolója vagyok – egészen más, mint bármelyik trófeám” – fogalmazott a világbajnok és kétszeres Európa-bajnok csatár.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
(május 28., szombat)
20.45: Real Madrid–Atlético Madrid (Tv: M4 Sport, Sport1 – élőben az NSO-n!)
V: Mark Clattenburg (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik