BL-döntő: „Real-fieszta”; „Ramos lesgólja” – visszhang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.29. 14:07
A Real Madrid Bajnokok Ligája-győzelmének másnapján a spanyol sajtó drámainak nevezte a döntőt. A legnagyobb spanyol sportlap, a Marca „végtelen dicsőséget” emleget, és kiemeli, hogy a királyi gárda 11-edszer ült fel Európa trónjára.

A Mundo Deportivo címlapján a „Büntetés” szó szerepel, utalva arra, hogy a Real tizenegyespárbaj (számos nyelven: büntetőpárbaj) után hódította el a tizenegyedik serlegét, azaz a „La Undecimát”. A spanyol lap ugyanakkor hozzáteszi, Sergio Ramos találatát lesállás előzte meg, illetve hogy Antoine Griezmann a rendes játékidőben tizenegyest rontott.

Az AS az „Elpusztíthatatlan Madrid” jelzővel élt a városi rangadó kapcsán, emellett a blancók 11. Európa-kupa-elsőségét emeli ki (korábban Bajnokcsapatok Európa-kupájának hívták a sorozatot). A lap idézi Cristiano Ronaldót, akinek volt egy megérzése, hogy ő dönti el a finálét, ezért megkérte Zinédine Zidane-t, hadd rúgja ő az ötödik 11-est.

Természetesen az olasz La Gazzetta dello Sport is címlapon közölte a Real BL-sikerét. Mint írja, a nézők drámai összecsapásnak lehettek szemtanúi a San Siróban, CR pedig a mindent eldöntő tizenegyessel elhódította klubjának a tizenegyedik BEK/BL-trófeát. Ramos lesgóljáról itt is esik szó.

„Simeone egy lépésre volt a koronától, ám Juanfran hibázott a legfontosabb pillanatban, Cristiano Ronaldo viszont nem, így Zidane került a trónra.”

A Corrierre dello Sport „Real-fiesztát” emleget, mint írja, az Atlético Griezmann elrontott tizenegyese után visszahozta a mérkőzést, ám csakúgy, mint két éve, ezúttal is alulmaradt városi riválisával szemben.

A Tuttosport egy újfent idegeskedő Simeonéról ír, aki a két évvel ezelőtti találkozó után ezúttal is alulmaradt, míg Zidane telitalálat volt, és csapatával első nekifutásra Bajnokok Ligáját nyert.

A L'Équipe online kiadásában tüzetesen foglalkozik két franciájával, Karim Benzemával és Griezmann-nal: a francia portál szerint a Real játékosa ezúttal »néma maradt«, míg Griezmann elhibázott tizenegyese nagyban ront az összképen, ami a teljesítményét illeti. Ahogy a szaklap írja, a szombat esti siker a szintén francia Zinédine Zidane-t Európa trónjára repítette.

Sport Bild: Igazi diadal! „Éreztem, hogy én döntöm el” – Cristiano Ronaldo.

Spiegel online: A Real Madrid nyert. Ismét. Az Atlético kikapott. Mint mindig. Pepét megsértették, el kell engedni. A jobb csapat győzött a döntőben. A blancók most nem népszerűek, de megérdemelték a diadalt.

A sztárok kiábrándítóan játszottak a mérkőzésen, ám a tizenegyeseknél nem hibáztak.

Daily Mail: Ronaldóé a győztes tizenegyes, Bale segítségével a Real megkaparintotta 11. BEK/BL-trófeáját is.

„Ez a királyi gárda éjszakája volt. Annak ellenére, hogy a szezont úgy kezdte, mint egy egocentrikus, multimilliomos sztárok sokaságából álló banda, a végére csapattá érett össze, egy jó csapattá.”

Daily Mirror: Bajnokok! A Realé a BL-trófea!

„120 perc alatt sem jutottak döntésre a felek, a szétlövésben pedig Juanfran hibázott, megadva CR-nek a lehetőséget a döntésre.”

Az argentin Olé Diego Simeonét helyezi előtérbe, aki ezúttal is alulmaradt a Reallal szemben, és a tréner a lap szavai szerint átgondolja a jövőjét.

AS: milánói futballfesztivál; Futni, futni és futni kell – Zidane
AS: milánói futballfesztivál; Futni, futni és futni kell – Zidane

Marca: Végtelen dicsőség
Marca: Végtelen dicsőség

 

Mundo Deportivo: Büntetés, Ramos gólja lesről született
Mundo Deportivo: Büntetés, Ramos gólja lesről született
Corrierre dello Sport: Real-fieszta! A galaktikusok 11-edszer Európa trónján
Corrierre dello Sport: Real-fieszta! A galaktikusok 11-edszer Európa trónján
La Gazzetta dello Sport: A Real a trónon, az Atléticót kiütötték a szétlövésben
La Gazzetta dello Sport: A Real a trónon, az Atléticót kiütötték a szétlövésben
Tuttosport: Simeone ismét idegeskedhet
Tuttosport: Simeone ismét idegeskedhet

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik