BL: Ibrahimovic kiadta a parancsot, nincs megállás!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.09. 23:15
null
Ibrahimovic szerint a PSG úgy játszott Londonban, ahogy előzetesen eltervezte (Fotó: Action Images)
A Paris Saint-Germain a hazai pályán aratott 2–1-es győzelem után idegenben is hasonló különbséggel győzte le a Chelsea-t a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így kettős győzelemmel, 4–2-es összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„A továbblépéshez a következő körben már szerencsére is szükségünk lesz, sok múlik a sorsoláson – nyilatkozta a párizsiak mestere, Laurent Blanc. – Nagyon elégedett vagyok Adrien Rabiot teljesítményével. A meccs előtt sérült volt Marco Verratti és Blaise Matuidi is, és nem akartam mindkettejük játékát kockáztatni, mert mi van, ha tíz perc után mindkettejüket le kell cserélnem? Rabiot nagyszerűen játszott már a Real Madrid ellen is, és bizony meg kell bízni azokban, akik jól teljesítenek. Elégedett vagyok vele. Javier Pastore szintén nem volt teljesen egészséges, edzettségi szintje arra volt elég, hogy maximum 20-25 percen át futballozzon. Mivel mi vagyunk az egyetlen francia csapat, amelyik még talpon áll az európai kupákban, azt hinnénk, hogy az összes francia focidrukker szorít értünk, de ez nagyon nincs így. Féltékenyek, irigyek a klubra, mert olyan gazdag, hogy meg tudja vásárolni a legnagyobb játékosokat. Remélem, ma sokakat magunk mellé állítottunk azért.”

„Jó kis mérkőzés volt, nyomás alatt tartottak minket, de sokszor volt nálunk a labda. Kétszer is betaláltunk, pedig nem volt sok helyzetünk. Nem állhatunk meg itt, továbbra is a lehető legjobban kell teljesítenünk, és minden hátralévő meccsünket meg kell nyernünk ebben az idényben” – adta ki az ukázt a párharc egyik hőse, Zlatan Ibrahimovic.

„Kiegyensúlyozottan teljesítettünk, stabil maradt a csapat. Türelmesen járattuk a labdát, aztán amikor lehetőség nyílott előttünk, lecsaptunk. Kétszer is. Ennyi elég volt a győzelemhez. Elmondhatom, hogy úgy játszottunk, ahogyan elterveztük, bár ez nem volt könnyű menet, ezt sem szabad elfelejteni. Nem elégszünk meg a legjobb nyolc közé jutással, de hogy hol végzünk, azt még nem tudjuk” – tette hozzá a svéd, aki a PSG idénybeli 100. találatát jegyzi.

„Nagyon örülünk, hatalmas élvezet volt győzni itt, a szezonban elvégzett munka most meghozta gyümölcsét – nyilatkozta Ángel Di María. – Megmutattuk tehetségünket, tudásunkat, mi irányítottuk a mérkőzést, és megérdemelten győztünk.”

„Jó munkát végeztünk, pedig kemény ellenféllel találkoztunk – vélekedett a korábban a Chelsea-ben is futballozó David Luiz. – Jó játékosokból áll a Chelsea, jó az edzőjük is, hangulatos a stadion. Nagyon boldogok vagyunk! Természetesen akadtak hibáink, egy ilyen gyors iramú mérkőzésen előfordul. De az a filozófiánk, vállaljuk a kockázatot, minél több gólt szeretnénk lőni, ugyanakkor mindig a megfelelő alázattal játszunk. Ez a győzelem a csapat diadala volt. Fontos számunkra a BL, várjuk nagyon, hogy kiderüljön, kivel játszunk legközelebb. Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy Londonban nem egyszerű vendégeskedni, de higgadtak maradtunk a kulcspillanatokban. Diego Costa fantasztikus csatár, nem egyszerű ellene védekezni. A legjobbunkat kellett nyújtani a győzelemhez, készen álltunk rá, sikerült.”

„Túlságosan is tiszteltük az ellenfelet az első tíz percben, a párizsiak uralták a mérkőzést akkor – vallotta meg őszintén Guus Hiddink, a Chelsea menedzsere. – Jó csapat a PSG, de amikor támadni kezdtünk, azonnal lettek helyzeteink. Aztán a 67. percben minden megváltozott... Helyzeteinket kihagytuk, Diego Costa megsérült. Igaz, tudtuk, hogy még nem teljesen egészséges, de mindenképpen pályára akart ma lépni, és gyönyörű gólt szerzett. A két csapat közötti különbség mindenki számára nyilvánvaló, mi fiatalokat vetettünk be, náluk meg Edinson Cavani szállt be csereként. Azt azért hozzá kell tennem, hogy Kenedy balhátvédként kitűnően szerepelt.”

A holland elmondta még azt is, hogy ugyan nem kell már pánikolniuk a kiesés miatt, mint érkeztekor, de kemény harcra van szükség, hogy a negyedik helyen végezzenek a bajnokságban.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Chelsea (angol)–PSG (francia) 1–2 (1–1)

London, Stamford Bridge, 37 591 néző. V: Brych (német)
CHELSEA: Courtois – Azpilicueta, Cahill, Ivanovics, Kenedy – Mikel, Fabregas – Pedro, Willian, E. Hazard (Oscar, 77.) – Diego Costa (B. Traoré, 60.). Menedzser: Guus Hiddink
PSG: Trapp – Marquinhos, Th. Silva, David Luiz, Maxwell – Motta, Rabiot, Matuidi (Van der Wiel, 87.) – Lucas Moura (Pastore, 77.), Ibrahimovic, Di María (Cavani, 82.). Vezetőedző: Laurent Blanc
G: Diego Costa (27.), ill. Rabiot (16.), Ibrahimovic (67.)
Továbbjutott: a PSG, kettős győzelemmel, 4–2-es összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKAHALMOK ÉS ÉRDEKESSÉGEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik